Pravi ogrevalni sistem Viessmann za vaš dom

Zahtevajte brezplačno svetovanje
Foto: © KB_3 / Shutterstock.com

Učinkovitost predstavlja ključen vidik oskrbe stavb s toploto. Z njo je mogoče varčevati z viri in hkrati zmanjšati stroške. Optimalno usklajeni sestavni deli ogrevalnega sistema so temelj za učinkovito delovanje. Viessmann zagotavlja lastnikom samostojnih hiš, stanovanjskih blokov in večjih stanovanjskih stavb prav to: grelnike, ki ne le zanesljivo in učinkovito ravna z viri, temveč to počnejo kot del celotnega sistema. Njihova ponudba izdelkov vključuje rešitve za vse vrste energije - tako obnovljive vire kot tudi fosilna goriva - ki jih je mogoče med seboj kombinirati.

Digitalna tehnologija za inteligentni nadzor sistema

Vsi Viessmannovi ogrevalni sistemi se lahko uporabljajo v pametnih domovih. Integrirani vmesniki zagotavljajo, da sisteme povežete prek interneta in jih upravljate z aplikacijami. Dnevni čas in lokacija pri tem ne igrata vloge. To pomeni znatno povečanje udobja in praktičnosti. Pomaga pa tudi pri povečanju učinkovitosti ogrevalnega sistema. Digitalne storitve za upravljanje energije, ki jih vsebujejo, vam pomagajo prepoznati in izkoristiti morebitne prihranke.

Pomoč pri izbiri pravega ogrevalnega sistema

Ker je treba upoštevati številne dejavnike, izbira pravega ogrevalnega sistema ni enostavna. Izkušeni monterji vam lahko najbolje pomagajo pri odločitvi, kateri ogrevalni sistem bi ustrezal vašim individualnim zahtevam. Pred posvetovanjem priporočamo, da si ogledate katalog izdelkov Viessmann in si tako ustvarite pregled nad našo ponudbo. V njem lahko filtrirate našo ponudbo izdelkov glede na lastnosti, kot je področje uporabe. Iskalnik izdelkov Viessmann pa vam omogoča iskanje še podrobnejše iskanje.

Toplotna črpalka

Toplotna črpalka Vitocal 150-A

S toplotno črpalko lahko za ogrevanje uporabite energijo iz zemlje, zraka in vode. Z lastno proizvedeno ali zeleno električno energijo je ta postopek še posebej prijazen do podnebja. Možno je tudi dvotirno delovanje z drugimi generatorji toplote. To je na primer zelo učinkovito v starejših stavbah in velikih stanovanjskih objektih. S toplotnimi črpalkami Viessmann Vitocal pa lahko lastniki stanovanj proizvajajo več kot le toploto. Naravno in aktivno hlajenje poleti zagotavljata prijetne temperature v bivalnih prostorih.

Sončna toplota

Vakuumski cevni kolektor Vitosol 300-TM

Sončna toplotna tehnologija je še posebej primerna za dopolnitev ogrevalnega sistema. Pri tem se prosto dostopna sončna energija uporablja za ogrevanje tople vode in kot podpora obstoječemu generatorju toplote. Zlasti pri uporabi fosilnih goriv to pripomore k zmanjšanjuemisij CO2 in stroškov ogrevanja. Ploščati in cevni kolektorji Vitosol podjetja Viessmann ponujajo rešitev na strehi vsake hiše. Zlasti cevni kolektorji zaradi visoke učinkovitosti in majhnih toplotnih izgub omogočajo dober izkoristek tudi pri manjših strehah, ki niso optimalno poravnane. Za več nasvetov si oglejte naš članek o posodobitvi solarnega termalnega sistema.

Kotli na trda goriva

Kotel na pelete Vitoligno 300-C

S kotli na trda goriva lahko ogrevate svojo hišo z obnovljivim in pogosto lokalno dostopnim gorivom. Tako lahko koristite razmeroma nizke in stabilne cene goriva ter se ogrevate na podnebno nevtralen način. Peleti in polena namreč pri zgorevanju sproščajo le tolikoCO2, kolikor so ga absorbirali, med svojo rastjo kot drevesa. Kotli na trda goriva Vitoligno so primerni za izpopolnjevanje večjih potreb po toploti. Lahko se kombinirajo tudi z generatorji toplote na fosilna goriva, vendar mora biti v tem primeru na voljo dovolj prostora za naprave in skladiščenje goriva.

Plinski ogrevalni sistem

Vitodens 200-W stenski plinski kondenzacijski kotel

Napredni plinski ogrevalni sistemi združujejo prednosti preizkušene tehnologije in inovativne opreme. S kondenzacijsko tehnologijo učinkovito izkoriščajo energijo, shranjeno v fosilnem gorivu. Velik razpon moči Viessmannovih plinskih kotlov omogoča tudi širok spekter uporabe: medtem ko so kompaktni stenski plinski kondenzacijski kotli Vitodens primerni za majhne stanovanjske enote, pa plinski kondenzacijski kotli Vitocrossal proizvajajo dovolj toplote za velike stanovanjske hiše.  V dodatek, obe seriji izdelkov ponujata naprave, ki lahko delujejo kot hibridni sistemi in uporabljajo do 20 odstotkov vodika.

Sistem ogrevanja na olje

Naftni kondenzacijski ogrevalni sistemi zagotavljajo visoko zanesljivost delovanja in učinkovit izkoristek goriva; tudi tam, kjer ni plinskega priključka. Tehnologija je z uporabo zelenih goriv (tekočih goriv, ki se proizvajajo na primer na osnovi b iomase) odporna na prihodnost. Viessmann ponuja oljne ogrevalne sisteme, ki ločeno ali v kombinaciji kurijo konvencionalno kurilno olje z zelenimi gorivi ter jih lahko dopolnjujejo tudi z obnovljivimi viri energije. Ta postopek močno poveča varčevanje z dragocenimi viri.

Hibridni ogrevalni sistem

S hibridnim ogrevalnim sistemom Viessmann lahko lastniki stanovanj izkoristijo različne vire energije za ogrevanje. Lahko uporabljajo tako obnovljive vire energije kot tudi fosilna goriva. Osnova za optimalno sodelovanje med posameznimi komponentami je upravljalnik energije Hybrid Pro Control. Glede na izbrani način delovanja zagotavlja, da ogrevalni sistem deluje izjemno stroškovno ali energetsko učinkovito. Hibridni ogrevalni sistemi so idealni, če želite narediti prvi korak k proizvodnji energije iz obnovljivih virov. Na začetku se obstoječi ogrevalni sistem dopolni z generatorjem obnovljive energije, kot je toplotna črpalka.

Nizkotemperaturni kotli

Nizkotemperaturni oljni in plinski kotli s konvencionalno nekondenzacijsko tehnologijo zanesljivo pokrivajo visoke potrebe po toploti v večjih večstanovanjskih stavbah. Viessmannova paleta izdelkov vključuje tripasovne kotle, ki zagotavljajo razmeroma čisto in varčno zgorevanje fosilnih goriv. Nizkotemperaturne plinske in oljne kotle Vitoplex je mogoče naknadno opremiti tudi z izmenjevalnikom toplote dimnih plinov/vode iz nerjavnega jekla. Posledično uporaba kondenzacijske tehnologije poveča standardni sezonski izkoristek [do DIN] ogrevalnega sistema.