Industrijski parni kotli za toplo vodo

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Zagotavljanje energetsko učinkovitega in čistega oskrbovanja s paro, skupaj z visoko zanesljivostjo in razpoložljivostjo naprav, so bistveni zahtevi za proizvodne in industrijske obrate. Pri načrtovanju kotlovnih naprav, ki morajo zadostiti potrebam, je potrebno upoštevati individualne potrebe po prilagojenih sistemskih rešitvah. Za to so potrebni strokovni nasveti, celovite ponudbe storitev in izdelki, ki zagotavljajo stroškovno učinkovito in prihodnostno varno proizvodnjo pare.

Bogate izkušnje zagotavljajo vrhunsko kakovost

Parni kotli Vitomax so zaradi svoje zasnove in konfiguracije najprimernejši za izpolnjevanje teh zahtev. Zaradi številnih posebnosti parnih kotlov Vitomax in naših bogatih izkušenj pri izdelavi velikih industrijskih/komercialnih kotlov lahko zagotovimo izjemno kakovost, stalno visoko raven zanesljivosti delovanja in dolgo življenjsko dobo.  Naši strokovnjaki v ekipi za industrijske in komercialne kotlove sodelujejo s stranko in lokalnimi partnerji, da zasnujejo sistem, ki deluje z največjo učinkovitostjo in je hkrati posebej prilagojen potrebam stranke.

Popolnoma usklajena tehnologija sistema

Ponudba podjetja Viessmann vključuje široko paleto izdelkov, vključno z nizkotlačnimi in visokotlačnimi parnimi kotli, ki segajo do kapacitete 31,5 t/h, ter kotli za odpadno toploto, ki proizvajajo visokotlačno paro. Na voljo so tudi vsi potrebni elementi za celovit energetski sistem, vključno z usklajeno sistemsko tehnologijo za nadzor in regulacijo, sistemi za zgorevanje, pripravo vode, rezervoarji za napajalno vodo, dimovodnimi sistemi, rekuperacijskimi sistemi in analizo vode. Viessmannova tehnologija za industrijske in komercialne kotle se ponaša s kakovostjo, učinkovitostjo, trajnostjo in celovitimi storitvami.

Do 100 odstotkov vodika

Pri kemičnih postopkih, kot so proizvodnja klora in drugi industrijski procesi, se večina plinastega vodika ne uporabi in se sprosti v ozračje. Kotli Vitomax, ki lahko z ustreznim gorilnikom delujejo na 100-odstotni vodik, ponujajo cenovno ugodno in učinkovito rešitev. Hkrati se izognemo velikim količinam CO₂, ki škodujejo podnebju.

Inovativna zasnova in proizvodne metode zagotavljajo visoko kakovost

Viessmannova proizvodnja industrijskih in komercialnih kotlov se izvaja v Mittenwaldu pri Berlinu. Tam naši inženirji nudijo individualno svetovanje in prilagajajo rešitve za vsak sistem. Poleg proizvodnje kotlov z naprednimi proizvodnimi sistemi, ima naš obrat tudi lasten raziskovalno-razvojni oddelek. Uporabljajo metode končnih elementov za analizo napetosti, optimizacijo postavitve cevi in varilnih spojev ter podpirajo projektiranje v skladu s predpisi.

Viessmannova proizvodna tehnologija izpolnjuje vse zahteve veljavnih predpisov v posameznih državah. Naši materiali in izdelava dosegajo visoke standarde, zaposleni pri varjenju pa morajo imeti posebne kvalifikacije. Z dobavitelji sodelujemo pri določanju še natančnejših toleranc in lastnosti materialov, ki presegajo minimalne standarde, predpisane v standardih.

Zasnova z nizkimi obremenitvami za dolgo življenjsko dobo

Konstrukcija Viessmannovih industrijskih in komercialnih kotlov, zasnovana za varčevanje s prostorom in vzpostavljena v fazi načrtovanja, postavi temelje za dolgo življenjsko dobo izdelka. Dodatne lastnosti, kot je na primer opcionalno vstopno mesto gorilnika, ki je odporno na obrabo, prispevajo k zmanjšanju stroškov med obratovanjem.

Strogi proizvodni in kontrolni postopki

Avtomatizirani proizvodni postopki, izogibanje varjenju v omejenih pogojih in posebne priprave zvarnih šivov so le nekateri primeri skrbi, ki jih posvečamo iskanju popolnega izdelka. Naši najstrožji pregledi kakovosti v celotnem proizvodnem procesu zagotavljajo, da vsak kotel izpolnjuje naše visoke standarde kakovosti izdelkov. V skladu s predpisi, ki veljajo v posameznih državah, so zvarni šivi testirani z ultrazvočnimi in rentgenskimi metodami, s čimer se izključijo tudi najmanjše napake. Pri tem ima pomembno vlogo tudi naša visoka stopnja okoljske ozaveščenosti in nenehen proces digitalizacije. Z uporabo digitalnih rentgenskih slik ni več potrebno uporabljati kemikalij, ki so se prej uporabljale za razvijanje rentgenskih filmov. Po potrebi lahko stranke dostopajo do slik prek spleta.

Vrhunska kakovost s pomočjo izbranih dobaviteljev

Viessmann sodeluje le z uglednimi proizvajalci, ki izpolnjujejo visoke standarde kakovosti. To zagotavlja stalno zanesljivo kakovost vseh sestavnih delov sistema.

Učinkovitost in trajnost

Popolnoma usklajena ponudba izdelkov je predpogoj za učinkovito in varčno delovanje sistema. Viessmann daje velik pomen tudi okoljski odgovornosti in trajnosti.

Visoka učinkovitost

Viessmannovi industrijski in komercialni kotli se lahko opremijo z vgrajenimi ali zunanjimi toplotnimi izmenjevalniki, kar povečuje njihovo učinkovitost. Ti izmenjevalniki izkoristijo odpadno toploto, ki jo je mogoče uporabiti, na primer za predgrevanje sladke vode ali zgorevalnega zraka. Različna toplotna oprema, vključno z mešalnimi hladilniki, ekspanzatorji TDS in parnimi hladilniki, pretvori odpadno toploto v uporabno energijo za sistem. To pripomore k zmanjšanju stroškov goriva in varovanju okolja.

Inteligentne nadzorne enote igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju učinkovitega delovanja vsakega sistema s pomočjo omrežnega povezovanja in upravljanja. Analiza in vrednotenje merjenih vrednosti ter podatkov o porabi zagotavljata najvišjo raven zaupanja v optimalno in učinkovito delovanje sistema.

Okolju prijazno in trajnostno

Gorilnik z nizko vsebnostjo NOx za izjemno nizke emisije

Visokotlačni parni kotli Vitomax HS izpolnjujejo vse zahteve za čisto izgorevanje. Pri delovanju na plin so emisije NOx manjše od 70 mg/Nm³, pri delovanju na olje pa manjše od 150 mg/Nm³. Učinkovite kombinacije kotlov in različnih znamk gorilnikov je mogoče še dodatno optimizirati z uporabo regulatorjev O₂ in hitrosti.

Tudi zgorevanje do 100-odstotnega vodika za naš Vitomax HS ne predstavlja težav - kar pomeni, da lahko zmanjšamo druge toplogredne pline, kot je CO₂.

Zgodnje svetovanje in zanesljive storitve

Naložba v industrijski ali komercialni kotel običajno predstavlja del večjega projekta, kot je na primer gradnja nove kotlovnice ali zagotavljanje neprekinjenega obratovanja med posodabljanjem kotla. V vsaki situaciji pa so na voljo Viessmannovi strokovnjaki, ki vam pomagajo že v zgodnji fazi načrtovanja in projektiranja, tako da lahko dosežete svoje cilje.

Ugotavljanje in izpolnjevanje potreb strank

Bogate izkušnje naših inženirskih in prodajnih ekip so ključnega pomena pri prepoznavanju potrebnih ukrepov in načrtovanju sistema, ki je primeren za stranko. Strokovna podpora v vseh fazah projekta je samoumevna. Rezultat tega so prilagojene rešitve, ki jih dosežemo z uporabo modularnih izdelkov in pravilnim izborom ustreznih dodatnih funkcij in opreme.

Zadovoljstvo strank je naša glavna prednostna naloga!

Tudi po zagonu sistema Viessmann zagotavlja neprekinjeno podporo, bodisi prek oddaljenega dostopa bodisi z obiski naših servisnih inženirjev. Naša prioriteta je zadovoljstvo naših strank!

Za prevoz kotla Vitomax je potrebno obsežno logistično znanje.

Parni kotli

Viessmannova obsežna ponudba izdelkov in storitev vključuje nizkotlačne in visokotlačne parne kotle do 31,5 t/h, kotle na odpadno toploto za visokotlačno paro in zmogljive parne kotle do 70 t/h. Ponudba vključuje tudi vse, kar je potrebno za celovit energetski sistem, kot so popolnoma usklajena sistemska tehnologija za instrumentacijo in regulacijo, sistemi zgorevanja, sistemi za pripravo vode, rezervoarji za napajalno vodo, dimovodni sistemi, sistemi za rekuperacijo toplote in analize vode.