Grelniki tople vode za trgovino in industrijo

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Viessmannova ponudba grelnikov vode in jeklenk za toplo vodo za komercialne in industrijske namene izpolnjuje številne različne zahteve glede oskrbe s toplo vodo. Poudarek je na sodobnem obratovanju in uporabi v industrijskem okolju, zlasti na: številnih odjemnih mestih, ki delujejo hkrati, široki uporabi za toplo vodo, pitno vodo in ogrevanje ter potrebi po čim bolj neprekinjeni oskrbi.

Od tipičnih hotelskih obratov ali velikih stanovanjskih kompleksov, kjer mora biti ob jutranjih konicah na voljo veliko tople vode za prhanje, do številnih drugih scenarijev: predstavljeni Viessmannovi izdelki lahko zagotavljajo vodo v aplikacijah, kjer potrebe močno presegajo potrebe zasebnega gospodinjstva.

Vitocell: jeklenke za pripravo tople sanitarne vode Viessmann

Jeklenke za toplo vodo, namenjene industriji in trgovini, s prostornino od 300 do 900 litrov vode so na voljo v dveh izvedbah:

 • Modeli, ki se namestijo poleg generatorja toplote. To vključuje: Vitocell 100-L, 100-V, 300-V.
 • Modeli, nameščeni vodoravno ali pod generatorjem toplote: Vitocell 100-H, 300-H. Ti so opremljeni z izjemno trdnim ohišjem, tako da je generator toplote mogoče namestiti na vrh.

Enojni ali dvojni način delovanja

Pomembna značilnost Viessmannovih jeklenk za toplo vodo za komercialne in industrijske namene je poleg njihove velikosti, prostornine jeklenke in vrste namestitve tudi način delovanja. Pri tem razlikujemo med enonivojskim in dvonivojskim načinom delovanja:

 • Mono način = z eno posredno tuljavo
 • Dvojni način = z dvema posredno navitima tuljavama

Dvotirni način delovanja ponuja dodatno prednost, saj je mogoče vključiti solarni termalni sistem za ogrevanje tople sanitarne vode. To je posebej ekonomična in okolju prijazna možnost, pri kateri eno od dveh tuljav v celoti ogrevajo sončni kolektorji, medtem ko se druga vklopi le po potrebi. Za posebne zahteve v komercialnem in industrijskem sektorju Viessmann ponuja tudi dodatne možnosti za optimizacijo ogrevanja sanitarne vode.

Posebnost: komplet toplotnih izmenjevalnikov Vitotrans  

S pomočjo toplotnega izmenjevalnika Vitotrans lahko izravnate obremenitev v obdobju največje porabe. V hotelirstvu in gostinstvu so to časi, ko se porabi posebej velike količine vode. Uporaba našega pametnega in preizkušenega sistema polnjenja grelnika omogoča črpanje večje količine vroče vode v tem obdobju, kot bi sistem lahko ogrel. Tako so izpolnjene vse zahteve glede količine in temperature vode. Talni grelnik za toplo vodo Viessmann Vitocell 100-L je idealen model za uporabo s sistemom Vitotrans. V kombinaciji z dodatnim toplotnim izmenjevalnikom je še posebej primeren za ogrevalne sisteme s kondenzacijsko tehnologijo.

Zmogljivost do 950 litrov z Vitocell 100-V

Glede na potrebo je mogoče model Vitocell 100-V kaskadno povezati z drugimi grelniki vode in tako oblikovati skupino grelnikov. To je optimalno za podjetja in dejavnosti, ki poudarjajo trajnost: Vitocell 100-V je še posebej primeren za združevanje z generatorjem toplote, ki uporablja obnovljive vire energije, kot je na primer toplotna črpalka.

Hranilne jeklenke za ogrevalno vodo podjetja Viessmann

Vitocell 340-M

V primeru visokega ali zelo spremenljivega povpraševanja po topli vodi v različnih delih dneva ali noči je potrebno zagotoviti zadostno zalogo tople vode. Akumulacijski grelniki vode predstavljajo obliko posrednega hranilnika za toplo vodo. Omogočajo uporabo toplotne energije, ki je na voljo med obratovanjem, za pripravo tople vode, ki se nato shrani za poznejšo uporabo. Prednost tega pristopa je, da ogrevalni sistem, v katerega je vgrajen grelnik, za opravljanje dela potrebuje manj energije. Generator toplote lahko ostane izklopljen, tudi ko je potrebna topla voda, kar vodi v zmanjšano porabo energije.

Prednosti uporabe hranilnih jeklenk za toplo vodo

Uporaba Viessmannovih varovalnih jeklenk za ogrevalno vodo v industrijskih in poslovnih okoljih prinaša številne prednosti. Med njimi so velike kapacitete jeklenk, različne možnosti za kombinacijo s sistemi za obnovljive vire energije ter posebne funkcije, kot sta modul za svežo vodo Vitotrans 353 in funkcija stratifikacije. V nadaljevanju vam ponujamo pregled ključnih prednosti:

 • Optimalna uporaba toplotne energije za shranjevanje ogrevne vode in ogrevanje sanitarne vode.
 • Nizke toplotne izgube zaradi visokokakovostne celovite toplotne izolacije.
 • Na voljo je prostornina jeklenke do 2000 litrov.
 • Možnost uporabe v povezavi s toplotnimi črpalkami.
 • Majhna potreba po prostoru in preprosta namestitev.
 • Jeklenke za ogrevanje sanitarne vode iz nerjavnega jekla: 10 let garancije proti puščanju zaradi korozije.

Posebna značilnost večnamenskih hranilnih jeklenk Vitocell 340-M in 360-M

V komercialnih in industrijskih aplikacijah je smiselna uporaba hranilne posode za ogrevalno vodo v večrežimskem sistemu, ki ga podpirata modela Vitocell 340-M in 360-M. Ta je mogoče priključiti na druge generatorje toplote in tudi na solarni sistem, brez potrebe po ločenih toplotnih izmenjevalnikih. Sistem Vitocell 360-M, ki je na voljo s prostornino jeklenke od 750 litrov naprej, ponuja tudi sistem stratifikacije, ki sončno energijo razslojuje pri različnih temperaturah, kar omogoča hitro dostopnost toplovodne vode, ogrevane s sončno energijo.

Posebne prednosti večnamenskih hranilnih jeklenk za trgovino in industrijo:

 • Kombinacija hranilnika ogrevalne vode in hranilnika tople vode
 • Za ogrevalne sisteme z več generatorji toplote: posebej primeren v povezavi s solarnimi toplotnimi sistemi Viessmann za ogrevanje tople sanitarne vode in rezervo za centralno ogrevanje.
 • Majhne potrebe po prostoru in enostavna vgradnja - kombinirani hranilnik tople vode in hranilnik v eni napravi.
 • Valovita cev za toplo sanitarno vodo iz visoko legiranega nerjavnega jekla, vgrajena znotraj jeklenke, je prilagodljiva in brez napetosti
 • Za optimalno izrabo sončne energije je zagotovljeno z namernim hlajenjem v spodnjem delu prek velike površine indirektne tuljave valovite cevi za toplo vodo.
 • Priključni komplet s sistemom Solar-Divicon za montažo na celico Vitocell, ki je na voljo kot dodatna oprema.
 • Razred energijske učinkovitosti za tip SVKA, 400 litrov: B
 • Model 360-M (z volumnom jeklenke od 750 litrov naprej) vključuje sistem stratifikacije za plastenje sončne energije pri različnih temperaturah, kar omogoča hitro dostopnost s soncem ogrevane tople vode.

Koncepti kakovosti: Ceraprotect emajlni premaz in nerjavno jeklo

Notranja posredna tuljava naprave Vitocell 300-V

Viessmannove jeklenke za toplo vodo in hranilne jeklenke za ogrevalno vodo ne potrebujejo premaza in zaradi svojih kemičnih lastnosti zagotavljajo dolgoletno zaščito pred korozijo. Izdelani so iz emajliranega jekla ali nerjavnega jekla v skladu s standardom EN 12897. Higienski standardi so namreč še posebej pomembni pri shranjevanju tople vode za gospodinjstva. V zvezi s tem je treba posebej omeniti tudi jeklenke za toplo vodo z emajlnim premazom Ceraprotect. Podobno impresivno je tudi nerjavno jeklo, ki je uporabljeno za Vitocell 300-H in Vitocell 300-V, kar jima omogoča, da izpolnjujeta najvišja pričakovanja.

Kako hitro najti pravo jeklenko za ogrevno vodo za vaše podjetje

(Foto: © Kinga / Shutterstock.com)

Najboljši način, da poiščete Viessmannovo rešitev za pripravo tople vode, ki ustreza vašim potrebam, je, da poiščete nasvet pri naših partnerjih. Ti imajo dolgoletne izkušnje s projekti za profesionalno uporabo in poznajo naše izdelke.

Dodatne informacije o tukaj predstavljenih rešitvah lahko hitro in enostavno najdete tudi v našem katalogu izdelkov. Za natančne rezultate lahko ponudbo filtrirate glede na področje uporabe in druge značilnosti.

Ali poznate iskalnik izdelkov Viessmann? Ta vas na podlagi analize vaših potreb vodi do idealnega izdelka.