Sistemska tehnologija za vaš ogrevalni sistem Viessmann

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Ustvarjanje celovitih rešitev s sistemsko tehniko Viessmann

"Celota je večja od vsote delov." V skladu s to filozofijo Viessmann ne dobavlja le posameznih komponent ogrevalne opreme, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti.

Vsi izdelki so že v tovarni medsebojno usklajeni in zasnovani tako, da delujejo kot celovit sistem. Navsezadnje lahko le popolna interakcija med vsemi deli sistema izkoristi največji potencial naše inovativne vodilne tehnologije. To ne velja le za nove, temveč tudi za obstoječe stavbe. Veliko sestavnih delov je namreč mogoče enostavno naknadno opremiti in razširiti.

Vaša individualna pot do učinkovitega celotnega sistema

Sistemska tehnologija Viessmann povečuje splošno učinkovitost z optimalnim medsebojnim delovanjem posameznih sestavnih delov. To prinaša ekološke in ekonomske koristi. Z varčno uporabo virov se namreč zmanjšajo tako emisije CO2 kot tudi obratovalni stroški. Privlačne subvencije za energetsko učinkovite sistemske rešitve pripomorejo k temu, da se naložbe še hitreje povrnejo.

Posamezne komponente rastejo skupaj

Ko gre za inovativne energetske rešitve, postaja kombinacija energije in toplote vse pomembnejša. Fotovoltaični sistem Viessmann Vitovolt na primer ne zagotavlja le sončne energije za gospodinjsko in zabavno elektroniko ter elektromobilnost, temveč tudi za delovanje generatorjev toplote na osnovi električne energije, kot so toplotne črpalke. Akumulacijske enote Vitocharge v povezavi s fotovoltaiko zagotavljajo še večjo samozadostnost. Električno energijo namreč zagotavljajo tudi takrat, ko sonce ne sije.

Poleg tega se lahko sončna energija uporablja tudi za ogrevanje. Če sistemska tehnologija vključuje sončno toplotno energijo, se lahko pridobljena energija uporablja za ogrevanje sanitarne vode in za kombinirano rezervno centralno ogrevanje. Kombinacija sistemov za shranjevanje s solarnimi toplotnimi sistemi Vitosol na podoben način omogoča optimalno izrabo toplote, prilagojeno individualnim zahtevam.

Sistemska tehnologija Viessmann omogoča tudi kombiniranje obnovljivih in fosilnih goriv. To olajša prehod na trajnostne celovite rešitve. Pri hibridnih sistemih inovativni upravljalnik energije Hybrid Pro Control zagotavlja, da regulacijski sistem samodejno izbere najučinkovitejši način delovanja - konvencionalni ali obnovljivi generator toplote. Sistem nato deluje v skladu z ekonomskimi ali ekološkimi merili, kot je potrebno.

Prezračevalni sistem Vitovent 300-W, toplotna črpalka Vitocal 300-G, bojler za toplo vodo in hranilnik energije Vitocharge VX3

Povezljivost za enostavno upravljanje energije

Običajni način uravnavanja sobne temperature je nastavitev termostata na radiatorju. Sistemska tehnologija Viessmann pa s povezljivostjo postavlja temelje. Ta omogoča, da so vsi sestavni deli celotnega sistema med seboj povezani prek spleta in jih je mogoče upravljati prek aplikacije. Povezljivost pa ne povečuje samo udobja pri upravljanju. Nove možnosti upravljanja z energijo vam pomagajo odkriti in izkoristiti potencialne prihranke. Če ima dostop vaš zaupanja vreden monter, prejema obvestila neposredno prek servisne aplikacije in lahko hitro optimizira delovanje. V naslednjem videoposnetku je na primeru novega sistema Vitocal s fotovoltaiko in shranjevalnikom električne energije prikazano, kako dobro deluje medsebojno delovanje posameznih komponent zaradi digitalnega povezovanja v omrežje:

Priročno upravljanje sistema prek aplikacije

Po povezavi s spletom Viessmann ViCare ponuja inovativne možnosti upravljanja - ne glede na to, kje se trenutno nahajate. Z aplikacijo lahko na primer ustvarite individualne urnike ogrevanja ter spremljate porabo in klimo v prostoru. Aplikacija omogoča tudi uporabo platforme Viessmann One Base, ki povezuje vse Viessmannove naprave in rešitve Smart Home. Z uporabo integrirane funkcije upravljanja energije v aplikaciji je mogoče vizualizirati energijske tokove v hiši - od samoproizvodnje sončne energije in stanja napolnjenosti baterije do lastne porabe. Tako je varčevanje z energijo še lažje.

Prednosti sistema Viessmann ViCare na prvi pogled

Pregledno in učinkovito - takoj preverite, ali je vse v redu
Enostavno in priročno upravljanje ogrevalnega sistema
Informacije o prihajajočem vzdrževanju
Neposreden dostop do naslova shranjenega izvajalca
beležite urnike ogrevanja in samodejno prihranite stroške energije
Nastavite standardne funkcije s pritiskom na gumb na pametnem telefonu
Izvajalec ima dostop do vseh pomembnih informacij.
Celovit paket podpore za varnost in vzdrževanje
5 let garancije za celoten sistem s povezljivostjo
Uporaba sistema Viessmann One Base in upravljanja energije po želji

Tudi običajna krmilna enota ponuja širok nabor funkcij

Z aplikacijo Vitoconnect je mogoče upravljati tudi naprave Viessmann, ki še nimajo vgrajenega spletnega vmesnika. Vitoconnect je povezan neposredno z upravljalno enoto Vitotronic. Slednja pa omogoča celovito in intuitivno upravljanje malih kotlov, stenskih naprav, srednje velikih kotlov in toplotnih črpalk tudi brez interneta. Pri napravi Vitotronic 200/300 je to doseženo s pomočjo funkcij, kot so npr:

 • velik osvetljen grafični zaslon z večvrstičnim pregledom preprostega besedila
 • črno-bel dizajn za dober kontrast
 • dostopna pomoč prek gumba "?".
 • grafični prikaz funkcij, kot so krivulja ogrevanja, sončni izkoristek in čas preklopa
 • daljinski upravljalnik v ohišju visokega sijaja za upravljanje iz bivalnega prostora

Nadzorni programi za vse velikosti sistemov

Od enega kotla do sistemov z več kotli s centralno stikalno napravo - Viessmann ponuja popolnoma prilagojene rešitve. Regulacijski sistem Vitotronic z možnostjo komunikacije je elektronski sistem upravljanja za varčno in zanesljivo delovanje ogrevalnega sistema. Postavlja standarde pri njegovi namestitvi, delovanju in vzdrževanju.

Razširite in optimizirajte - dodatki za celotne sisteme

Viessmann ustvarja optimalne tehnične pogoje za integracijo v nove in obstoječe celovite rešitve. To pomeni, da je mogoče generatorje toplote in komponente, kot so fotovoltaika, sončna toplota, zalogovniki ali dodatna oprema, enostavno dodati in tako optimizirati sistem kot celoto. Poleg visokokakovostnih Viessmannovih izdelkov ponujamo tudi sistemske komponente drugih znanih proizvajalcev s programom dodatne opreme Vitoset. Ponudba vključuje:

 • radiatorje
 • talno ogrevanje
 • sisteme za mehčanje tople vode
 • rezervoarje za kurilno olje
 • dodatno opremo Vitoset Protect

Hitro in higienično ogrevanje tople vode

Grelniki vode zagotavljajo zanesljivo oskrbo s toplo vodo ali delujejo kot vmesni hranilniki toplote iz ogrevalnega sistema in solarnega sistema. S tem se poveča ne le udobje za prebivalce, temveč se izboljša tudi energetska učinkovitost sistema. Proizvedena toplota ni izgubljena, ampak jo je mogoče uporabiti pozneje. S programom grelnikov vode Vitocell ponuja Viessmann pravo rešitev za vsako zahtevo. Za hitro in higienično ogrevanje sanitarne vode v kombinaciji z ogrevalnimi vodnimi hranilniki je na voljo vrsta Viessmannovih modulov za svežo vodo.

Najboljši izkoristek toplotne energije

Viessmannovi toplotni izmenjevalniki so še posebej učinkoviti pri prenosu toplotne energije. Uporabljajo se v različnih aplikacijah:

 • Za ogrevanje vode v bazenih
 • za prenosne postaje omrežij za oskrbo s toploto, za ločevanje sistemov v ogrevalnih sistemih s talnim ogrevanjem, za ogrevanje sanitarne vode in za solarne sisteme
 • za pridobivanje toplotne energije v povezavi s parnimi ogrevalnimi sistemi
Vitotrans 200, tip toplotnega izmenjevalnika WTT

Sistematičen pristop k trajnostni oskrbi z energijo

Z energetsko skupnostjo ViShare postanete del še večjega sistema, ki si skupaj prizadeva za pospeševanje energetskega prehoda.  Omogoča vam, da električno energijo, ki jo proizvede vaša fotovoltaika ali gorivna celica, daste na voljo skupnosti in od nje kupite 100-odstotno zeleno električno energijo, če vaša lastna proizvodnja ne zadostuje. Če želite biti del energetske skupnosti ViShare, ni nujno, da proizvajate lastno električno energijo. Zeleno električno energijo za gospodinjstvo in ogrevanje lahko kupujete tudi prek ustreznih tarif, če vaš kompletni sistem Viessmann nima komponent za proizvodnjo električne energije.