Vitocal 200-S

Split toplotna črpalka zrak/voda

Toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 200-S v split izvedbi za novogradnje in posodobitve.

Nazivna moč ogrevanja: 2,4 do 14,7 kW.
Izjemno tiho delovanje
Funkcija hlajenja
Učinkovita in varčna
Internetno povezljiva

Okolju prijazne toplotne črpalke - preberite več o različnih izvedbah in prednostih!

Več informacij zdaj
Nazivna ogrevalna moč

2,4 do 14,7 kW

Funkcija hlajenja

Ogrevanje in hlajenje v eni enoti

Učinkovito in varčno delovanje

Modulacijski način delovanja zagotavlja zelo varčno delovanje

Internetno povezljiva

Preko internetnega vmesnika Vitoconnect (opcijsko) in rokovanje z brezplačno aplikacijo ViCare

Zelo tiha

Zaradi napredne akustične zasnove (AAD)

Enostavna uporaba

Zahvaljujoč regulaciji Vitotronic z enostavnim besedilnim in grafičnim zaslonom

Možnost pridobitve subvencije

Pri posodobitvi starih ogrevalnih sistemov

Najvišja temperatura pretoka do 55 °C

Pri zunanji temperaturi -15 °C

Visoka kakovost izdelkov

in sodoben, brezčasen dizajn

Krmiljenje prezračevalnih naprav Viessmann

Možno z napravo Vitocal 200-S

Poraba lastno proizvedene električne energije

Pripravljena za optimalno uporabo energije iz fotonapetostnih sistemov

Kaskadna funkcija

Za uporabo do pet toplotnih črpalk v kaskadi

Split toplotna črpalka Vitocal 200-S

Odlična za novogradnje in posodobitve: Vitocal 200-S

Toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 200-S izkorišča toploto, ki je na voljo v zunanjem okoliškem zraku. To zagotavlja stroškovno učinkovito in okoljsko odgovorno oskrbo s toploto. Po želji lahko toplotno črpalko poleti uporabljate tudi za hlajenje.

Vitocal 200-S ima deljeno zasnovo. Učinkovit Scroll kompresor z reguliranim številom vrtljajev in ventilator sta nameščena v zunanji enoti. V notranji enoti so nameščeni sestavni deli, vključno s prenosnikom toplote in krmilno enoto, in tako prepriča s svojo kompaktno in prostorsko varčno zasnovo.

Pri razvoju novih zunanjih enot je bil poudarek na posebej tihem delovanju. Nova napredna akustična zasnova (AAD) je prepričljiva z visoko kakovostnimi, zvočno optimiziranimi ventilatorji, inteligentnim uravnavanjem hitrosti in dvojnimi, prilagodljivimi protivibracijskimi nosilci za komponente hladilnega kroga. Zaradi tega so zunanje enote Vitocal 200-S daleč najtišje te vrste. Idealne so na gosto pozidanih območjih, na primer v vrstni gradnji.

Split toplotne črpalke Vitocal 200-S so zasnovane za zelo varčno delovanje. To pomeni, da se vam bo naložba v okoljsko odgovorno, trajnostno tehnologijo ogrevanja dolgoročno obrestovala. To med drugim omogoča modulacijski način delovanja. Količina proizvedene toplote se prilagaja ustreznim potrebam. To zagotavlja visoko učinkovitost v vsakem trenutku - tudi pri delovanju z delno obremenitvijo.

Viessmannove toplotne črpalke so uspešna kombinacija preizkušene sistemske tehnologije in najsodobnejših komponent. Zato lahko računate na zanesljivo in izjemno vzdržljivo delovanje. Prav tako ste lahko prepričani o nizkih obratovalnih stroških v celotni življenjski dobi sistema zaradi visokega COP, tj. vrednosti razmerja med proizvedeno koristno toploto in porabljeno pogonsko energijo.

Integrirana paleta rešitev za Vitocal 200-S

Izkoristite storitve z dodano vrednostjo in digitalne storitve integrirane ponudbe rešitev podjetja Viessmann.

Aplikacija ViCare

Aplikacija ViCare omogoča intuitivno upravljanje ogrevanja. Uporabnik lahko na zelo preprost način v aplikaciji preveri, ali njegov ogrevalni sistem deluje, kot bi moral.

Več o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViGuide

ViGuide je aplikacija namenjena trgovinskim partnerjem. Vsebuje številne funkcije za spremljanje in nadzor sistemov tako v enodružinskih hišah kot tudi v večstanovanjskih stavbah, ter omogoča hiter dostop do tehnične službe.

Več o aplikaciji ViGuide

Vitoconnect

Vitoconnect je vmesnik med kotlom in aplikacijo – predpogoj za delovanje ogrevalnega sistema prek pametnega telefona in tablice. Prav tako omogoča možnost vzdrževanja sistema na daljavo za izvajalce prek aplikacije Vitoguide.

Več o Vitoconnect

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Regulacija Vitotronic 200

Toplotne črpalke lahko upravljate tudi na daljavo, preko internetnega vmesnika Vitoconnect (dodatna oprema) in brezplačne aplikacije ViCare. Prav tako je mogoča tudi kombinacija s Viessmann napravami za centralno prezračevanje Vitovent.

Vitotronic 200

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za toplotne črpalke Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite  tukaj.

  

Podrobnosti o izdelku

Nazivna ogrevalna moč (kW), obratovalna točka A7/W35 (po EN 14511)

Tip AWB-M/AWB-M-E-AC: 201.D04: 4,0 kW | 201.D06: 4,8 kW | 201.D08: 5,6 kW | 201.D10: 7,0 kW | tip AWB/AWB-E-AC: 201.D09: 8,1 kW | 201.D10: 7,6 kW | 201.D13: 8,6 kW | 201.D16: 10,1 kW

Koeficient učinkovitosti ε (COP) A7/W35

Vrsta AWB-M/AWB-M-E-AC: 201.D04: 4.6 | 201.D06: 4.6 | 201.D08: 4.7 | 201.D10: 4.7 | AWB/AWB-E-AC: 201.D09: 5.2 | 201.D10: 5.0 | 201.D13: 4.9 | 201.D16: 5.0

Razred energetske učinkovitosti

A+++ / A++, tip 201.D04: A++ / A+, tip 201.D06: A++ / A++ | V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 811/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih temperaturah (35 °C) / uporaba pri srednjih temperaturah (55 °C)

Razred energetske učinkovitosti, ogrevanje sanitarne vode

-

Področje uporabe

Samostojne hiše, novogradnje in posodobitve, dvonivojski sistemi

Rokovanje

Krmilna enota Vitotronic 200 z navadnim besedilnim in grafičnim zaslonom; upravljate jo lahko preko aplikacije ViCare

Ogrevanje sanitarne vode

Potreben je dodaten ogrevalnik vode, kar zagotavlja visoko raven udobja pri pripravi tople sanitarne vode.

Dodatne funkcije

Prilagodljive možnosti namestitve zunanje enote (talna ali stenska namestitev). Priročno zaradi reverzibilnega sistema, ki omogoča ogrevanje in hlajenje.

Prerez izdelka, notranja enota
Prerez proizvoda, zunanja enota