Informacije za arhitekte

Reference

Tehnologija in arhitektura - dialog

Dobro oblikovanje je le prvi korak k odlični arhitekturi. Arhitekti morajo kot splošni strokovnjaki vedeti, kako pametno uporabljati energetsko tehnologijo. Dandanes naročniki od arhitektov pričakujejo, da jim bodo znali na tem področju strokovno svetovati. Ker cene energije še naprej rastejo in se pojavljajo novi energetski koncepti, pridobiva ta posebna storitev samo še na pomenu.

Kot arhitekti delujete kot neodvisni svetovalci. Viessmann je vaš strokovni partner pri tem delu. Naše informacije za arhitekte so natančno prilagojene vašim potrebam in odlično združujejo arhitekturo s tehnologijo.

Jedro informacij, ki jih zagotavljamo, so naše študije primerov, pri katerih vsaka obravnava eno stavbo posebej in podrobno preuči vse njene vidike. Stavba je obširno opisana z arhitekturnega vidika. Zahteve projekta in izbrane energetske tehnološke rešitve so razložene jasno in zanimivo. Vse skupaj je podprto z obsežno ponudbo izdelkov in storitev podjetja Viessmann, ki postavlja visoke standarde glede kakovosti in učinkovitosti: Obsežna ponudba podjetja Viessmann zagotavlja prilagojene rešitve z učinkovitimi sistemi za vsa področja uporabe in vse vire energije. Velika učinkovitost naših inovativnih energetskih sistemov vam pomaga prihraniti stroške in biti ekološko odgovoren.

Celovita ponudba podjetja Viessmann

Tehnične rešitve postajajo vse bolj kompleksne, kar ima vedno večji vzajemni učinek na arhitekturo in načrtovanje gradnje. Arhitekti in inženirji lahko zato s tesnim sodelovanjem s proizvajalcem pridobijo nove perspektive načrtovanja. Celovita ponudba podjetja Viessmann vključuje inovativne sistemske rešitve za uporabo v stanovanjskih, poslovnih, industrijskih in občinskih stavbah. Naši sistemi v vseh pogledih izpolnjujejo zahteve nemške uredbe o varčevanju z energijo (EnEV).

Viessmann ponuja prilagojene sistemske rešitve za vsa področja uporabe in vse vire energije. Obsežna ponudba vključuje kondenzacijske kotle na olje ali plin, kogeneracijske enote z gorivnimi celicami in naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije.

Paleta izdelkov, ki uporabljajo obnovljive vire energije, vključuje solarne termalne sisteme za ogrevanje tople sanitarne vode in rezervno centralno ogrevanje ter fotovoltaične sisteme in sisteme za shranjevanje energije za učinkovito samooskrbo. Vključuje tudi posebne kotle na polena, sekance in pelete. Poleg tega imamo hibridne enote, toplotne črpalke in sisteme za shranjevanje ledu, ki uporabljajo toploto iz zemlje, podtalnice ali okoliškega zraka, ter sisteme za mehansko prezračevanje.

Primeri projektov

Daljinsko ogrevanje
Solar

Nemška zvezna agencija za okolje v Dessauu

Pri občinski stavbi v Dessauu je bil poudarek na visoki energetski učinkovitosti. Arhitekti in projektanti so se odločili za enega največjih sončnih termalnih sistemov v Nemčiji s 115 cevnimi kolektorji Vitosol 200-T.

Preberi več
Komercialni
Plin

Nebotičnik SkyTower v Bukarešti

Stolp SkyTower, ki je s 137 metri višine najvišja stavba v Romuniji, je ponoči s svojo prefinjeno svetlobno koreografijo navdušujoč pogled. Za proizvodnjo toplote se uporablja kaskadni ogrevalni sistem s tremi enotami Vitomax 100-LW.

Preberi več
Komercialni
Stanovanja
Plin
Solar

Palmov otok "The Palm Jumeirah" v Dubaju

Na Palm Jumeirah sončni kolektorji Vitosol 200-F oskrbujejo 14 stanovanjskih stavb s toplo vodo, medtem ko trije kotli Vitocrossal 300 ogrevajo bazen in hamam v luksuznem hotelu "Ottoman Palace".

Preberi več
Stanovanja
Solar

Stolp Marco Polo HafenCity Hamburg

V stolpnici Marco Polo Tower 55 metrov visoko stavbo s toplo vodo oskrbuje Viessmannov solarni termalni sistem s kolektorji Vitosol 200-T s skupno površino 180 kvadratnih metrov.

Preberi več