Plinski kondenzacijski kotli Viessmann Vitocrossal

K ponudbi proizvodov

  V ponudbi proizvodov Vitocrossal so tudi srednje veliki kotli z večjo močjo. Tukaj boste lahko izvedeli, v čem se različni modeli iz te linije razlikujejo, predvsem pa, kaj jim je skupno.

Plinski kondenzacijski kotli Vitocrossal s širokim spektrom moči

Viessmannova skupina proizvodov Vitocrossal se zaradi uporabe najnovejše kondenzacijske tehnologije odlikuje z izjemno učinkovitostjo in minimalnimi emisijami škodljivih snovi. Ta zagotavlja, da se izgublja manj toplotne energije - v obliki vodne pare v dimnih plinih. Prednost kondenzacijske tehnologije je v tem, da se vroči dimni plini, ki nastanejo med zgorevanjem, vodijo prek drugega prenosnika toplote. Na tem prenosniku toplote se para kondenzira. Pri tem se sprošča energija, ki se nato dodatno dovaja v ogrevalni sistem. Zato ni nič nenavadnega, da so modeli uvrščeni v razred energijske učinkovitosti A. Če so kombinirani s sončnimi kolektorji, pa jim lahko pripišemo celo razred učinkovitosti A+.

Kondenzacijska tehnologija je najkoristnejša tam, kjer so temperature ogrevalnega sistema nizke. Zato so plinski kondenzacijski kotli še posebej primerni za novogradnje. Vendar jih je smiselno namestiti tudi v okviru obsežnega projekta posodobitve. Z uporabo te napredne tehnologije ogrevanja, ki izkorišča skrito toploto v dimnih plinih, je mogoče zmanjšati stroške ogrevanja za do 30 odstotkov.

V linijo proizvodov Vitocrossal najdete:

Spekter zmogljivosti

TipNazivna moč ogrevanjaLahko se poveže v kaskado
Vitocrossal 200 tip CM2400 do 620 kW-
Vitocrossal 300 tip CR3B787 do 1400 kW-
Vitocrossal 300 tip CRU800 do 1000 kWDo 8 enot in do 8000 kW

Iz tabele je razvidno, da so Viessmannovi talni kondenzacijski kotli primerni za najrazličnejše uporabe, od enodružinskih ali dvostanovanjskih hiš do stanovanjskih hiš, manjših poslovnih objektov in, kot v primeru kotla Vitocrossal 300 tipa CR3B, celo za večje javne zgradbe in lokalna ogrevalna omrežja.

Kaj odlikuje plinski kondenzacijski kotel Vitocrossal?

Kot smo videli, izdelki iz serije Vitocrossal ponujajo kondenzacijsko tehnologijo v širokem spektru moči. Vsi modeli dosegajo standardni sezonski izkoristek [po DIN] do 98 odstotkov. To je mogoče zaradi uporabe visokokakovostnih sestavnih delov, kot je prenosnik toplote Inox-Crossal iz nerjavnega jekla. Ta je nameščen navpično. Tako lahko izjemno intenzivno izkorišča kondenzacijsko energijo vročih plinov. Poleg tega je zaradi gladke površine iz nerjavnega jekla zagotovljen stalen učinek samočiščenja. To zagotavlja učinkovitost, hkrati pa podaljšuje življenjsko dobo in zmanjšuje zahteve po vzdrževanju, saj je obraba zaradi onesnaženja manjša.

Druga enako pomembna komponenta v kondenzacijskih kotlih Vitocrossal je gorilnik MatriX. Deluje v modulacijskem načinu, pri katerem se kotel samodejno prilagaja zahtevani ogrevalni moči. To poteka ne da bi bilo treba gorilnik nenehno vklapljati ali izklapljati. Pomeni, da je potrebno manj cikličnega delovanja, kar zmanjšuje obrabo in posledično stroške vzdrževanja in servisiranja. Gorilniki MatriX so varčni, tihi in okolju prijazni. Posebej omembe vreden model je Vitocrossal 300 tipa CRU. V ta izdelek smo vgradili gorilnik MatriX-Disk, ki je izjemno tih, čeprav lahko doseže moč do 1000 kW. Poleg tega gorilnik modulira v razmerju 1:6, kar pomeni, da je mogoče moč regulirati do manj kot 20 odstotkov.

  

Vitocrossal v modularnem ogrevalnem sistemu