Portret Viessmann Group

Viessmann Group je eden izmed vodilnih mednarodnih proizvajalcev ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Leta 1917 ustanovljeno družinsko podjetje zaposluje 12.000 sodelavcev, promet skupine pa znaša preko 2,25 milijarde evrov.

Viessmann je mednarodno usmerjeno podjetje s 22 proizvodnimi družbami v 11 državah, prodajnimi družbami in zastopstvi v 74 državah ter 120 prodajnimi podružnicami po vsem svetu. 54 odstotkov prometa je ustvarjenega v tujini (izven Nemčije).

> Portret podjetja Viessmann (PDF 1 MB)

 

nachhaltigkeit.jpg

Spodbujanje trajnostnega razvoja

Viessmann kot družinsko podjetje posebno pozornost posveča odgovornemu in v prihodnost usmerjenemu ravnanju, zato je trajnost čvrsto zasidrana v temeljnih načelih podjetja. Spodbujanje trajnosti pri podjetju Viessmann pomeni uravnovešenje ekonomske, ekološke in socialne odgovornosti v celotnem podjetju, tako da skušamo zadovoljiti potrebe današnjega časa, ne da bi s svojim ravnanjem poslabšali življenjske pogoje prihodnjih generacij.

Kot pionir na področju varovanja okolja in tehnološkega razvoja v ogrevalni panogi podjetje Viessmann že desetletja dobavlja izredno energetsko učinkovite plinske in oljne ogrevalne sisteme z nizkimi emisijami škodljivih snovi ter solarne sisteme, kurilne naprave na lesno biomaso in toplotne črpalke. Številne razvojne rešitve podjetja Viessmann veljajo kot mejniki v ogrevalni tehniki.

Viessmann Markenwerte

Vrednote podjetja

izvedite več
Umweltschutz

Varstvo okolja

Energiemanagement

Energijski managment

Innovationen

Inovacije

izvedite več
effizienz-plus.png

Kompletna ponudba Viessmann

Kompletna ponudba Viessmann vključuje individualne rešitve z učinkovitimi sistemi in močjo od 1,5 do 120.000 kilovatov za vsa področja uporabe in vse nosilce energije. Sem sodijo kondenzacijski kotli od 1,9 do 150 kW in talni kondenzacijski sistemi od 1,9 do 6.000 kW ter naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije (SPTE) od 1,0 do 530 kWel oz. od 5,3 do 660 kWth. SPTE so zasnovane za obratovanje z zemeljskim plinom ali biometanom ter so na voljo s pogodbo o dobavi biometana.

Ponudba obnovljivih energetskih sistemov vključuje termične solarne solarne sisteme s ploščatimi in vakuumskimi cevnimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode, podporo ogrevanja prostorov in solarno hlajenje zgradb, posebne ogrevalne kotle in kurilne naprave od 4 kW do 50 MW za polena, lesne sekance in lesne pelete, toplotne črpalke od 1,7 do 2.000 kW za koriščenje toplote iz zemljišča, podtalnice ali zraka okolice in fotonapetostne sisteme.

Tudi za lokalna ogrevalna omrežja in bioenergetske vasi ponuja Viessmann vse na enem mestu – od študij izvedljivosti in podrobnih načrtov do dobave vseh potrebnih komponent kot so bioplinske naprave, proizvajalci toplote, naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije, geotermalna napeljava, predajne postaje za stanovanja do postavitve in izročitve v obratovanje.

Viessmann Group z obsežno ponudbo proizvodov, ki vključuje prostore z nadzorovano temperaturo, zmogljive hladilne komore in agregate, rešitvami hlajenja za prodajalne in priborom ter storitvami pokriva celotno področje hladilne tehnike.

Program proizvodov

Einfamilienhaus.jpg

za stanovanjske zgradbe

na informacije o proizvodih
gewerbe-produktprogramm.jpg

za gospodarske in industrijske obrate

na informacije o proizvodih
infocenter.jpg

Vseobsegajoča ponudba storitev

Za kompletno ponudbo je podjetje Viessmann pripravilo obsežno izbiro spremljajočih storitev. Tako Viessmann Akademija pripravlja obširen program šolanj in dodatnega izobraževanja za instalaterje ogrevalnih naprav, projektante, arhitekte, družbe za stanovanjsko gradnjo, dimnikarje, tehnične izobraževalne ustanove in tudi za lastne sodelavce. Na ta način podjetje upošteva vedno večjo potrebo tržnih partnerjev po kvalificiranih sodelavcih, ki izhaja iz razvoja struktur na trgu ogrevalnih sistemov v smeri vse bolj učinkovitih tehnologij in obnovljivih virov energije ter s tem povezanih razširitev spektra tehnologij. Letno se po vsem svetu 92.000 strokovnjakov udeležuje izpopolnjevalnih izobraževalnih programov Viessmann akademije.

Ponudba storitev podjetja Viessmann ob tem zajema tudi pomoč s strani naše tehnične službe, ponudbo potrebam prilagojene programske opreme, podporo pri oglaševanju in prodaji ter enostaven sistem informacij in naročanja, ki je preko interneta na voljo 24 ur na dan.

Energetski in strokovni forumi

Redno se cenjeni energetski in podnebni strokovnjaki srečujejo na energetskih in strokovnih forumih akademije Viessmann za razprave in izmenjavo izkušenj. Od prve prireditve leta 2008 se jih je udeležilo že približno 2.500 tržnih partnerjev – strokovnjaki za ogrevanje, pa tudi projektanti, arhitekti in inženirji. To priča o veliki potrebi po strokovnih informacijah in razlagah političnih ter tehnoloških povezav.

Na prireditvah priznani strokovnjaki s področja politike, gospodarstva in ogrevalne tehnike predstavljajo svoje strokovno znanje in predloge rešitev, v razpravah pa odgovarjajo tudi na vprašanja.

foren.jpg
ueberreichung_stiftungsurkunde.jpg

Fundacija Viessmann Allendorf: Prevzemanje odgovornosti

Podjetje Viessmann prevzema svojo družbeno in socialno odgovornost. Ob sledenju temu načelu se podjetje zavzema za znanost, umetnost, kulturo in družbo. Za podpiranje projektov v Nemčiji in na mednarodni ravni vsako leto nameni donacije v šestmestnih zneskih.

Da bi vzpostavili enotne pogoje za ta raznoliki angažma in zagotovili njegovo kontinuiteto tudi v prihodnje, je bila ustanovljena "funkcija Viessmann Allendorf". Avgusta 2010 je predsednik vlade dr. Walter Lübcke izročil ustanovno listino dr. Martinu Viessmannu.

magazin aktuell

Revija Aktuell

Viessmann revija za vse sodelavce in prijatelje podjetja Viessmann

Auszeichnungen

Priznanja

Nagrade in priznanja za podjetje in proizvode

Zertifikate

Certifikati

Tukaj najdete izčrpne informacije o vseh certifikatih

Messen

Sejmi

Informirajte se o ogrevalnih, hladilnih in klimatskih sistemih, usmerjenih v prihodnost

Sejemski termini

Start_Landebahn.jpg

Prometno letališče Allendorf (Eder)

Prometno letališče Allendorf (Eder) je bilo zgrajeno leta 1966 in leta 2005 temeljito posodobljeno oziroma razširjeno, tako da danes izpolnjuje vse zahteve, ki veljajo za sodobno poslovno letališče. Dodatno služi tudi kot sedež športnega letalskega društva Ederbergland, ki ga uporablja predvsem za delo z mladino.

viessmann_allendorf.jpg
Film o podjetju Viessmann