Vitocal 100-S

Split toplotna črpalka

Toplotna črpalka v split izvedbi po privlačni ceni

Nazivna moč ogrevanja: 4,0 do 16,0 kW.
Zanesljiva toplotna črpalka po privlačni ceni
Prilagodljiva namestitev zunanje enote
Funkcija hlajenja

Okolju prijazne toplotne črpalke - preberite več o različnih izvedbah in prednostih!

Več informacij zdaj
Nazivna ogrevalna moč

4,0 do 16,0 kW

Zanesljiva toplotna črpalka po privlačni ceni

S priznano visoko kakovostjo izdelave in učinkovitostjo

Prilagodljiva namestitev zunanje enote

Stoji na tleh ali pa je nameščena na steno

Funkcija hlajenja

Ogrevanje in hlajenje v enem zaradi reverzibilne zasnove (izvedba AC)

Enostavna uporaba krmilne enote Vitotronic

Z navadnim besedilom in grafičnim prikazom

Optimirano koriščenje lastne električne energije

Iz fotonapetostnega sistema

Razred energijske učinkovitosti: A++ / A+

V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 811/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih (35 °C) ali srednjih temperaturah (55 °C)

Split toplotna črpalka Vitocal 100-S zrak/voda z zalogovnikom za toplo vodo Vitocell

Split toplotna črpalka Vitocal 100-S je cenovno privlačen proizvajalec energije s priznano visoko kakovostjo izdelave in učinkovitostjo podjetja Viessmann

Split toplotna črpalka Vitocal 100-S je sestavljena iz dveh ločenih enot. Zunanja enota preko uparjalnika s hladilnim sredstvom pridobiva toploto iz okoliškega zraka, ki ga kompresor segreje na temperaturo, potrebno za ogrevanje. Toplota se po cevi prenaša v notranjo enoto in se nato preko kondenzatorja odda v ogrevalni sistem.

Notranja enota je tovarniško opremljena s hidravličnimi komponentami, kot so 3-potni preklopni ventil, sekundarna črpalka in krmilna enota toplotne črpalke.

Tako kot pri drugih ogrevalnih sistemih lahko notranjo enoto zaradi kompaktnih dimenzij namestite v klet ali tehnični prostor. Enota je tovarniško opremljena z vsemi potrebnimi sestavnimi deli. Zunanjo enoto lahko namestite na zunanjo steno stavbe ali jo prosto stoječo postavite na tla.

Vitocal 100-S je na voljo v več izvedbah, glede na različne zahteve. Kot čista toplotna črpalka za centralno ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode ali pa tudi s funkcijo aktivnega hlajenja za prijetne sobne temperature v poletnih mesecih in nenazadnje z vgrajenim pretočnim grelnikom vode.

Električne komponente delujejo z zelo majhno porabo energije. Visoko učinkovita obtočna črpalka za sekundarni krog je vključena kot standard. Pri delovanju z delno obremenitvijo se kompresor z modulacijo natančno prilagaja dejanskim potrebam po toploti. Tako vzdržuje temperaturo, potrebno za ogrevanje in hlajenje ter pripravo tople sanitarne vode. V kombinaciji s fotonapetostnim sistemom se lahko proizvedena energija uporabi za delovanje toplotne črpalke.

Z opcijskim internetnim vmesnikom  Vitoconnect  lahko toplotno črpalko Vitocal 100-S upravljate preko spleta. Z brezplačno  aplikacijo ViCare  lahko številne funkcije, kot so reguliranje temperature, prezračevanje ali party način udobno nastavite s pametnim telefonom.

Pri posodobitvi ogrevalnega sistema je split toplotna črpalka idealna za učinkovito delovanje v dveh režimih. V tem primeru lahko obstoječi sistem še naprej deluje in pokriva največje obremenitve pri posebej nizkih temperaturah ali pa toplotna črpalka v celoti zamenja star ogrevalni sistem.

Viessmann Vitocal 100-S ima certifikat KEYMARK za toplotne črpalke.

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za toplotne črpalke Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite tukaj.

  

Podrobnosti o izdelku

Nazivna ogrevalna moč (kW)

4,0 do 16,0 kW

COP v načinu ogrevanja

4,4 do 4,8 (zrak 7 °C/voda 35 °C) in 3,3 do 3,5 (zrak 2 °C/voda 35 °C)

Razred energetske učinkovitosti

Razred energijske učinkovitosti*: A++ / A+

*V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 811/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere, uporaba pri nizkih (35 °C) ali srednjih temperaturah (55 °C)

Področje uporabe

Samostojne hiše, novogradnje in posodobitve, dvonivojski sistemi

Rokovanje

Krmilna enota Vitotronic 200 z navadnim besedilnim in grafičnim zaslonom, ki jo je mogoče upravljati z aplikacijo Vitotrol in ViCare

Ogrevanje sanitarne vode

Potreben dodaten ogrevalnik vode, da se zagotovi visoko udobje tople vode

Dodatne funkcije

Prilagodljive možnosti namestitve zunanje enote (talna ali stenska namestitev). Priročno zaradi reverzibilnega sistema, ki omogoča ogrevanje in hlajenje.

Prerez izdelka