Paleta krmilnih enot za srednje velike industrijske in komercialne kotle

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Krmilni sistem Vitotronic

Od enega kotla do sistemov z več kotli s centralno stikalno napravo - Viessmann ponuja popolnoma usklajene rešitve. Regulacijski sistem Vitotronic z možnostjo komunikacije je elektronski sistem upravljanja za varčno in zanesljivo delovanje ogrevalnega sistema - in je zgleden pri namestitvi, delovanju in vzdrževanju.

Za srednje velike in industrijske/komercialne kotle je na voljo široka paleta regulacijskih enot. Poleg vgrajenih krmilnih enot, kot so na primer v plinskem kondenzacijskem kotlu Vitocrossal 300 (CM3C), so na voljo tudi tradicionalne različice, ki jih je mogoče namestiti na vrh kotla:

 • Vitotronic 100 kot stalna krmilna enota kotla
 • Vitotronic 200 kot krmilna enota za enojni kotel z vremensko kompenzacijo
 • Vitotronic 300 kot krmilna enota kotla z vremensko kompenzacijo z vgrajeno kaskadno funkcijo

Vse različice imajo vgrajen komunikacijski modul z vmesnikom LAN/WiFi za servisiranje in daljinsko upravljanje. Razširitev mešalnika za dva ogrevalna kroga z mešalnikom je del standardne dobave za Vitotronic 300, za Vitotronic 200 pa je na voljo kot dodatna oprema.

Barvni zaslon na dotik

Preizkušena in zanesljiva krmilna enota Vitotronic je bila popolnoma prenovljena in usklajena z zahtevami sodobne sistemske komunikacije. Barvni zaslon na dotik na sprednji strani kotla takoj pritegne pozornost.

Priročen nadzor ogrevalnega kroga

Vitotronic 200-H je regulacijska enota za tri ogrevalne kroge z mešalnikom, ki je prilagojena vremenskim razmeram. Če je ogrevalnih krogov več, lahko prek povezave LON priključite do 32 krmilnih enot Vitotronic 200-H za ogrevalne kroge. To pomeni, da je mogoče zelo enostavno krmiliti sisteme z do 96 ogrevalnimi krogi.

Vitocontrol večrežimska sistemska krmilna enota

Vitocontrol je zmogljiva sistemska krmilna enota z grafičnim uporabniškim vmesnikom. Prikaže lahko vse podatke o izhodu in porabi energijskega sistema in jo je mogoče individualno prilagajati. Vitocontrol 200-M je primeren za upravljanje dvo- in večrežimskih ogrevalnih sistemov z do štirimi generatorji toplote in različnimi kombinacijami oljnega/plinskega kotla, enote SPTE in kotla na trda goriva.

Izkoristite te prednosti

 • Manj časa in truda, potrebnega za namestitev, zaradi pomočnika za zagon
 • Enostavno upravljanje sistema prek intuitivne programske enote z barvnim zaslonom na dotik
 • Ponastavitev gorilnika prek programske enote
 • Vmesnik WiFi za komunikacijo s servisnim orodjem Vitosoft 300 (SID1)
 • Energetska kabina za prikaz energijskih izkoristkov in porabe energije
 • Integrirano kaskadno krmiljenje za do 8 posameznih kotlov
 • Vmesnik Vitogate 300 za sisteme za upravljanje stavb na višji ravni

Krmilna enota sistema Vitocontrol-M

Krmiljenje in spremljanje večrežimskih sistemov in energetskih centrov

Vitocontrol-M je zmogljiva, modularna krmilna enota sistema z grafičnim uporabniškim vmesnikom, ki prikazuje vse podatke o zmogljivosti in porabi energetskega sistema in jo je mogoče prilagoditi posebnim potrebam strank. Od delovanja kot preprosta, vnaprej konfigurirana krmilna enota za večrežimske sisteme se lahko sistem razširi na vmesnik s kompleksnimi, omrežno povezanimi sistemi za upravljanje stavb.

Celoten pregled na enem zaslonu - tudi na daljavo

Domači zaslon sistema Vitocontrol 200-M

Na začetnem zaslonu so vse funkcijske enote prikazane v obliki poenostavljene interaktivne grafike. Sestavni deli sistema so na primer razporejeni in povezani v skupine za hlajenje, nizkotemperaturno toploto in visokotemperaturno toploto. Sistemska shema je bila zaradi boljše preglednosti zmanjšana na en sam operacijski zaslon. Tako lahko kadar koli hitro preverite stanje sistema.

Uporabniki lahko prek internetne komunikacije, ki je na voljo serijsko, kadar koli prikličejo določene informacije o sistemu, ne glede na to, kje se nahajajo. Na zahtevo je mogoče vključiti različne varnostne funkcije.

Zaslon na dotik za prikaz stanja

Prikaz stanja komponent Vitocontrol 200-M

Stanje vsake komponente - tako v generatorju toplote kot v hladilni opremi - lahko preverite s preprostim dotikom zaslona na dotik. Prikažejo se podrobne informacije o obratovalnih stanjih, temperaturah ali izhodnem toku.

Pooblaščeni uporabniki sistema lahko prek z geslom zaščitene konfiguracijske ravni nastavijo vse potrebne parametre za pogoje zagona in zaustavitve različnih generatorjev toplote in hlajenja.

Hitra integracija s prilagodljivimi vmesniki

Zahvaljujoč velikemu številu pogosto uporabljenih vmesniških modulov je mogoče krmilno enoto Vitocontrol-M hitro vključiti v obstoječe sisteme za upravljanje stavb ali energije ali jo priključiti nanje ter prilagoditi posebnim zahtevam sistema.

Večstopenjske funkcije

Poleg Vitocontrol 200-M je na voljo tudi Vitocontrol 100-M z večstopenjskim naborom vnaprej konfiguriranih funkcij.

Vitocontrol 200-M

Razširljiv po funkciji in obsegu storitev

Na podlagi optimiziranih funkcijskih modulov za generatorje toplote in hlajenja Viessmann je mogoče logiko ustrezno in individualno prilagoditi lokalnim zahtevam. Pri Viessmannu imate dostop do usposobljenih inženirjev, ki vam nudijo pomoč v vsaki fazi, od zasnove projekta do poznejših ukrepov predelave. Stopnjo podpore določite sami na podlagi prilagojenih servisnih paketov.

Visoka stopnja prilagodljivosti pomeni, da je mogoče programsko opremo prilagoditi vsakemu ogrevalnemu centru in jo po potrebi prilagoditi prek interneta.

Vitocontrol 100-M

Sistem Vitocontrol 100-M je namenjen krmiljenju ogrevalnih sistemov v občinskih in poslovnih območjih ter v večstanovanjskih stavbah.

Širok nabor funkcij

Zaradi širokega nabora funkcij sistema Vitocontrol 100-M in odlično usklajenih komponent iz obsežnega programa izdelkov Viessmann je mogoče konfigurirati učinkovite sisteme. Pri tem je ključna funkcija kaskadnega delovanja z več režimi za do štiri različne generatorje toplote.

Komunikacijski sistemi

Inteligentne rešitve za komunikacijo s srednje velikimi in industrijskimi/komercialnimi kotli

Internetna podatkovna komunikacija omogoča, da lahko energetski center kadar koli spremljate in prilagajate parametre za učinkovito delovanje.

Komunikacijski sistemi Viessmann ponujajo inteligentne rešitve za podatkovno komunikacijo z ogrevalnimi in hladilnimi sistemi, od velikih stanovanjskih kompleksov do gospodarskih poslopij, ki so popolnoma prilagojene različnim zahtevam upravljavcev sistemov, izvajalcev in energetskih podjetij.

Vitodata 300 za sisteme z več kotli

Internetni podatkovni komunikacijski modul Vitocom 300 s sistemom Vitodata 300 je profesionalno orodje za nadzor večjih stanovanjskih objektov ali gospodarskih poslopij. Zasnovan je z mislijo na podjetja za oskrbo s toploto, izvajalce in komunalne službe, saj takšne stranke cenijo hiter in zanesljiv pregled, vzdrževanje in optimizacijo svojih energetskih sistemov.

Med številnimi nadzornimi funkcijami so možnosti za nastavitev časov preklopa, programov delovanja, počitniških programov in nastavljenih vrednosti (nivo/naklon), preverjanje stanj delovanja in temperatur ter prilagajanje parametrov. Poleg tega lahko sistem prikazuje porabo energije in se lahko uporablja za obračunavanje. Sporočila o napakah se posredujejo ustreznemu servisnemu inženirju prek sporočil SMS, telefaksa ali elektronske pošte.

Vitocom 300 LAN

Različica LAN sistema Vitocom 300 omogoča prenos podatkov prek omrežij DSL/Ethernet s hitrostjo do 100 MB/s. Pri tem uporabljena vrsta šifriranja podatkov zagotavlja optimalno raven varnosti.

Vmesnik Vitogate 300 za avtomatizacijo stavb

Vitogate 300 je rešitev za povezovanje kotlov in toplotnih črpalk z nadrejenim sistemom za upravljanje stavb prek standardiziranega protokola BACnet ali Modbus. Prek vmesnika je mogoče energetski sistem z vsemi ustreznimi komponentami in obratovalnimi parametri vizualizirati in upravljati iz nadzornega centra. To uporabnikom sistema omogoča, da so na tekočem s trenutnim stanjem svojega sistema in da izvajajo nastavitve, kot je programiranje nastavljenih sobnih temperatur.

Sistem z več kotli - standardne funkcije za povezljivost in daljinski nadzor

 1. Vitodata 300 za spletno spremljanje
 2. Vitosoft 300 za servisne klice prek WiFi
 3. Vitotronic 200-H (tip HK1B/HK3B) vremensko kompenzirana regulacijska enota za tri ogrevalne kroge z mešalnikom

Pregled sistema - nadzorne enote in aplikacije

FunkcijeVitotronic 100Vitotronic 200Vitotronic 300
Visokokontrastni barvni zaslon na dotik za dobro čitljivost
Centralizirano upravljanje celotnega sistema
različne ravni delovanja za uporabnike sistema in izvajalce ogrevanja
Posamezni dnevni in sedemdnevni programi, razdeljeni glede na ogrevalne kroge, ogrevanje sanitarne vode in obtočno črpalko za sanitarno vodo
Samodejni preklop med poletnim in zimskim časom
Prikaz sončnega izkoristka v povezavi s solarnim krmilnim modulom SM1 ali Vitosolic 100/200
Zaviranje solarnega dogrevanja za kotel v povezavi s solarnim regulacijskim modulom SM1 ali Vitosolic 100/200
Energetska kabina za prikaz podatkov o porabi in donosu
Kontekstno občutljiva funkcija pomoči
Funkcije za stranke in gospodarstvo
Počitniški program
Funkcije varčevanja z energijo
Upravljanje do 2 mešalnih krogov
Funkcija Plug & Work za samodejno prepoznavanje in prilagajanje senzorjev in sistemske dodatne opreme
Prikaz servisnih intervalov za vzdrževanje na podlagi potreb
Hitra namestitev, zagon in vzdrževanje zahvaljujoč sistemu Rast-5 za priključitev in integriranemu diagnostičnemu sistemu
Izbira programa za regulirano sušenje estriha
Servisni vmesnik WiFi za preverjanje in prilagajanje nastavitev parametrov s prenosnim računalnikom
Vmesnik LAN za internetno povezljivost
Neposredna povezava do 32 regulacijskih enot ogrevalnih krogov Vitotronic 200-H, vsaka z največ tremi ogrevalnimi krogi ■*
Kaskadna funkcija ■*
Vključitev v sistem za upravljanje stavbe prek sistema Vitogate 300■*■*
Daljinski nadzor in daljinsko upravljanje v povezavi s sistemoma Vitocom 300 LAN3 in Vitodata 300■*■*■*
Razširitveni modul EA1 za nadzor temperature vode v kotlu in moči gorilnika
Črpalka kotlovnega kroga s spremenljivo hitrostjo v povezavi s črpalnim modulom PM1
Pomočnik pri zagonu
* Komunikacijski modul LON kot dodatna oprema