Industrijski kotli za toplo vodo - varčevanje z energijo in manj emisij

Zahtevajte brezplačno svetovanje
Visokotlačni vročevodni kotel Vitomax LW v toplarni Gräfelfing

Energetsko učinkovita in čista oskrba s toploto ter visoka varnost in zanesljivost delovanja so bistvene zahteve za proizvodne objekte in industrijske obrate. Pri konceptih kotlovnic, ki ustrezajo povpraševanju, je treba upoštevati individualne zahteve po sistemskih rešitvah po meri. Za to so potrebni strokovno svetovanje, celovita ponudba storitev in izdelkov, ki zagotavljajo stroškovno učinkovito proizvodnjo toplote, ki bo v prihodnosti zanesljiva.

Vročevodni kotli Vitomax so zaradi svoje zasnove in konfiguracije najprimernejši za izpolnjevanje teh zahtev. Zaradi številnih značilnosti, značilnih za vročevodne kotle Vitomax, in naših bogatih izkušenj pri gradnji velikih industrijskih/komercialnih kotlov lahko zagotovimo izjemno kakovost, visoko raven zanesljivosti delovanja in dolgo življenjsko dobo. Strokovnjaki iz naše ekipe za industrijske/komercialne kotle sodelujejo s stranko in lokalnimi partnerji, da bi zasnovali sistem, ki lahko deluje z največjo učinkovitostjo, hkrati pa je posebej prilagojen potrebam stranke.

Viessmannovo tehnologijo industrijskih/komercialnih kotlov odlikujejo kakovost, učinkovitost, trajnost in storitve!

Do 100 odstotkov vodika

Pri kemičnih postopkih, kot so proizvodnja klora in drugi industrijski procesi, se večina plinastega vodika ne uporabi in se sprosti v ozračje. Kotli Vitomax, ki lahko z ustreznim gorilnikom delujejo na 100-odstotni vodik, ponujajo stroškovno učinkovito in uspešno rešitev. Tako se lahko z 1 MW inštalirane zmogljivosti kotla letno izognemo >400 tonam emisij CO₂.

Kotli za toplo vodo

Viessmannova obsežna ponudba vključuje nizkotlačne in visokotlačne vročevodne kotle do moči 22 MW, kotle na odpadno toploto za visokotlačno vročo vodo in zmogljive vročevodne kotle do moči 44 MW. Ponudba vključuje tudi vse, kar je potrebno za celoten energetski sistem, kot so popolnoma usklajena sistemska tehnika za instrumentacijo in regulacijo, zgorevalni sistemi, sistemi za vzdrževanje tlaka, črpalke, armature, sistemi za rekuperacijo toplote in dimovodni sistemi.