Vitovolt 300

Fotonapetostni moduli

Za namestitev na strehe individualnih hiš in stanovanjskih hiš ter poslovnih in industrijskih objektov.

Do 25-letna garancija za zmogljivost modulov
Hitra in enostavna montaža
Na voljo so ustrezne komponente sistema
Visoka zmogljivost

Vaš lokalni Viessmannov trgovski partner vam lahko zagotovi individualno svetovanje

Poiščite trgovinskega partnerja zdaj
Do 25-letna garancija za zmogljivost

Na fotonapetostnih modulih podjetja Viessmann

Do 15 let garancije za izdelek

Od podjetja Viessmann

Na voljo so ustrezne komponente sistema

kot so podkonstrukcije, povezovalni kabli, inverterji in enote za shranjevanje energije.

Rešitve za samooskrbo

Poleg shranjevanja energije in njenega izvoza v javno omrežje

Hitra namestitev

Vtične rešitve za električne priključke

Visoko zagotavljanje kakovosti

Certificiranje po IEC, EEC 89/392 in zaščitni razred II

Fotovoltaični moduli Vitovolt 300

Fotovoltaični moduli Vitovolt 300

Linija izdelkov Vitovolt 300 vključuje monokristalne module z visokimi vrednostmi zmogljivosti in prepričljivimi izkoristki modulov. Fotonapetostne module Vitovolt 300 odlikujejo visoke vrednosti zmogljivosti in brezkompromisna kakovost ter obsežna Viessmannova jamstva za izdelke in proizvodnjo. Poleg tega so vsi moduli vedno dobavljeni le s pozitivnimi izhodnimi tolerancami.

Z vse večjo razširjenostjo sistemov za pridobivanje energije iz obnovljivih virov narašča pripravljenost za lastno proizvodnjo električne energije. Zmogljivi fotonapetostni sistemi zdaj ponujajo priložnost za dobičkonosno uporabo brezplačne sončne energije. Z namestitvijo fotonapetostnih modulov uporabniki pokažejo svoj odgovoren odnos do okolja in z zmanjšanjem emisijCO2 aktivno prispevajo k varovanju podnebja.

Ker stroški energije nenehno naraščajo, fotonapetostni sistem uporabnikom pomaga prihraniti denar in zmanjšuje njihovo odvisnost od javnih služb za oskrbo z električno energijo. Proizvedena energija se lahko uporabi na kraju samem, začasno shrani ali izvozi v javno omrežje. Zahvaljujoč zakonsko določenim tarifam za dovajanje električne energije ali prihrankom zaradi lastne porabe se naložba povrne v kratkem času.

Viessmannova celovita ponudba rešitev za Vitovolt 300

Storitve z dodano vrednostjo, digitalne storitve, povezljivost in platforme

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Posebne značilnosti modulov Vitovolt 300

Moduli Vitovolt 300 se odlikujejo po svoji zasnovi in dimenzijah. Nekateri moduli imajo črno eloksiran okvir, zelo temne monokristalne celice in črno folijo Tedlar. Rezultat je edinstvena zasnova za privlačno solarno arhitekturo in največje izhodne moči za optimalen donos.

Celovit postopek zagotavljanja kakovosti zagotavlja, da so visoke zahteve, ki jih imajo fotonapetostni moduli serije Vitovolt 300, vedno izpolnjene. Vse faze proizvodnje modulov Vitovolt 300 se skrbno spremljajo, začenši z obsežnimi komercialnimi in tehničnimi kvalifikacijami, ki se zahtevajo od naših dobaviteljev. In to ne le za prvo serijo - vsaka posamezna proizvodna faza se spremlja na kraju samem in se odobri le, če so izpolnjeni obsežni Viessmannovi specifikacijski kriteriji. Pregled vhodnega blaga v skladišču zagotavlja, da se kakovost fotonapetostnih modulov Vitovolt 300 ohranja tudi med prevozom.

Kombinirana proizvodnja toplote in električne energije ter fotonapetostni sistemi lahko za samostojno hišo proizvedejo toliko energije, kot je štiričlanska družina porabi v enem letu. Sistemi za shranjevanje energije Vitocharge so idealno dopolnilo energetskemu sistemu. Omogočajo dobavo energije točno takrat, ko je potrebna.

Tako je učinkovita, decentralizirana oskrba z električno energijo z visoko stopnjo porabe na kraju samem in samozadostnosti realnost. Viessmann je edini proizvajalec, ki vse izdelke dobavlja iz enega samega vira, tako da lahko uporabniki učinkovito in gospodarno uporabljajo proizvedeno energijo. To uporabniku omogoča neodvisnost od javnega električnega omrežja.

Samoproizvodnja električne energije za uporabo na kraju samem

Zaradi padajočih tarif odkupnih cen je danes najprimernejša možnost lastna poraba proizvedene sončne energije. Stroški električne energije na kilovatno uro so na splošno veliko višji od tarife za dovajanje enake kilovatne ure sončne energije, izvožene v omrežje. Zato se proizvedena fotovoltaična energija najprej porabi na kraju samem ali začasno shrani, v omrežje pa se izvozi le presežek električne energije.

V Nemčiji to ureja Zakon o obnovljivih virih energije (EEG), ki določa, da so podjetja za oskrbo z električno energijo dolžna sprejeti energijo, ki se ne porabi na kraju samem, in jo vključiti v svoje omrežje. Fotonapetostni sistemi imajo zato številne prednosti:

  • Varstvo okolja - fotonapetostni sistemi zmanjšujejo škodo, ki jo povzročajo emisije, in varujejo naravne vire.
  • Povečanje vrednosti nepremičnine - zaradi njih postane vaša nepremičnina privlačnejša in se poveča njena vrednost.
  • Stroški - proizvodnja sončne energije na kraju samem je danes bistveno cenejša kot črpanje domače energije iz omrežja.
Na sliki je prikazan solarni sistem s fotonapetostnimi moduli v črni barvi; moč do 395 Wp.

Fotovoltaika - učinkovita samooskrba s sončno energijo

Lastna poraba prinaša finančne prednosti, saj je sončna energija, proizvedena na kraju samem, cenejša od energije iz omrežja. Optimiziran koncept sistema s popolnoma usklajenimi sestavnimi deli zagotavlja to visoko stopnjo samooskrbe.

Podrobnosti o izdelku

Področje uporabe

Stanovanjske stavbe, komercialna podjetja, industrija, prostori lokalnih oblasti | projekti novogradenj in posodobitev

Dodatne funkcije

Zagotovljena naložba z Viessmannovo podaljšano do 15-letno garancijo za izdelek in do 25-letno garancijo za učinkovitost.

Prerez izdelka
Struktura silicijeve celice