Biomasni kotli Viessmann Vitoligno

K ponudbi proizvodov

S proizvodi iz serije Vitoligno uporabljate klasični obnovljivi vir lesa v kombinaciji z inovativno tehnologijo ogrevanja. Več o posebnostih kotlov na biomaso Vitoligno preberite tukaj.

Kotli na trda goriva Vitoligno:
ogrevanje na les

Viessmann ponuja kotle na drva z napredno ogrevalno tehniko, ki zadovoljujejo trenutne zahteve in individualne potrebe po toploti - program izdelkov Vitoligno. Ogrevanje z lesom sega daleč nazaj. Vendar možnosti zdaj niso več omejene le na peči, ki se ročno polnijo, kot je to veljalo v preteklosti. Namesto tega današnji sistemi centralnega ogrevanja delujejo na les in ne zagotavljajo le toplote za ogrevanje prostorov, temveč tudi pripravljajo toplo vodo za gospodinjstvo.

Ponudba proizvodov Vitoligno: polena, peleti itd.

Uporabljajo se različne oblike lesa. To so lahko običajna polena, peleti, sekanci ali drugi lesni ostanki v kosih. Paleta proizvodov Vitoligno ponuja pravo rešitev za najrazličnejše zahteve in pogoje. Poleg kotlov, ki uporabljajo samo polena, boste v ponudbi našli tudi modele, ki jih je mogoče kuriti z različnimi vrstami lesa. Pri tem izstopa model Vitoligno 300-S, saj lahko poleg polen dobro izkoristi tudi lesne brikete in lesne ostanke. Hkrati je ta Viessmannov izdelek zasnovan tako, da je odporen proti tujkom, kot so žeblji ali vijaki.

Ponudba izdelkov Vitoligno vključuje:

kotel na pelete

  • Vitoligno 100-C
  • Vitoligno 300-C

kotli za uplinjanje polen

  • Vitoligno 150-S
  • Vitoligno 200-S
  • Vitoligno 250-S

Prednji in zgornji polnilniki

Vsem kotlom na drva Vitoligno je skupno to, da so vzdržljivi. Viessmann uporablja visokokakovostne materiale in inovativno tehnologijo. Na ta način pri vseh naših modelih ne dosegamo le visoke učinkovitosti, temveč zagotavljamo tudi varno in udobno delovanje. Kotle na polena lahko na primer polnite od zgoraj. Viessmannove kotle na polena Vitoligno zato lahko razdelimo na kotle s sprednjim polnjenjem in kotle z zgornjim polnjenjem:

sprednje polnjenje

  • Vitoligno 150-S
  • Vitoligno 200-S

zgornje polnjenje

  • Vitoligno 250-S

Kotli na trda goriva na pelete in sekance imajo celo funkcijo samodejnega polnjenja. Poleg tega so vam na voljo napredne krmilne in varnostne naprave ter široka paleta dodatne opreme. Viessmann na primer ponuja popolnoma usklajene komponente za skladiščenje goriva s sistemi za praznjenje, pa tudi ogrevalnike za toplo vodo ali hranilnike za ogrevalno vodo   posebno udobje pri pripravi tople vode.

Primerjava proizvodov Vitoligno

V naslednjem pregledu smo za vas razvrstili modele glede na učinkovitost kotla, uporabo in goriva:

Serija modelovPoraba gorivaUčinkovitostMožnosti uporabe
Vitoligno 100-C (20 do 47 kW)PeletiDo 95, %           Eno oz. dvodružinske hiše
Vitoligno 300-C (2,4 do 48 kW)PeletiDo 96 %Eno oz. dvodružinske hiše
Vitoligno 300-C (60 do 110 kW)PeletiDo  95,3 %Eno oz. dvodružinske hiše, večstanovanjske hiše, poslovni objekti
Vitoligno 150-S (17 do 45 kW)
Polena do 56 cmDo 93,1 %Eno oz. dvodružinske hiše, večstanovanjske hiše
Vitoligno 200-S (25 do 35 kW)Polena do 50 cmDo 93,2 %Eno oz. dvodružinske hiše
Vitoligno 250-S (85 do 175 kW)Polena (polmetrska in metrska polena), lesni briketiDo 93,2 %Eno oz. dvodružinske hiše, večstanovanjske hiše, poslovni objekti, uporaba v kmetijstvu
        

Ponudba proizvodov