Vitoligno 150-S

Lesno uplinjevalni kotel na polena

lesno uplinjevalni kotel za zgorevanje polen. Idealno dopolnilo ogrevalnim sistemom na olje in plin.

Nazivna moč ogrevanja: 17 do 45 kW.
Idealno dopolnilo ogrevalnim sistemom na olje in plin
Ogretje kotla v le nekaj minutah
Dolgi intervali polnjenja in čas zgorevanja

Vaš lokalni Viessmannov strokovni partner vam lahko zagotovi individualno svetovanje

Poiščite strokovnega partnerja zdaj
Enostavno in intuitivno upravljanje regulacije kotla

Z osvetljenim zaslonom

Funkcija posodabljanja programske opreme

Preko SD kartice

Nizke emisije prahu

s čistim in učinkovitim zgorevanjem

Najvišja možna zanesljivost delovanja

Zahvaljujoč ventilatorju za dimne pline s spremenljivo hitrostjo in nadzorom funkcij

Enostavno dostopne servisne odprtine

Za priročno odstranjevanje in čiščenje pepela s sprednje strani

Razred energetske učinkovitosti

Razred energijske učinkovitosti: A+

Upravičeni do subvencij

Eko sklad nudi privlačne subvencije za lesno biomasne kotle Viessmann

Lesno uplinjevalni kotel na polena Vitoligno 150-S

Lesno uplinjevalni kotel na polena Vitoligno 150-S

Vitoligno 150-S je lesno uplinjevalni kotel na polena z nazivno toplotno močjo od 17 do 45 kW po zelo privlačni ceni. Primeren je za bivalenten obratovalni način (delovanje skupaj z obstoječim ogrevalnim sistemom) in monovalenten način (kjer je edini kotel) v enodružinskih hišah in stanovanjskih hišah.

Modulaicja kotla omogoča, da se njegova moč neprenehoma prilagaja trenutnim potrebam po toploti. Regulacija zgorevanja z Lambda sondo in senzorjem temperature dimnih plinov beleži vsebnost kisika in temperaturo dimnih plinov. Zagotavlja nizke emisije in visoko učinkovitost do 93,1 odstotka. Tako lahko kotel Vitoligno 150-S pridobiva uporabno toploto iz polen na zelo ekonomičen način.

Viessmannova celovita ponudba rešitev za Vitoligno 150-S

Storitve z dodano vrednostjo, digitalne storitve, povezljivost in platforme

Connectivity Inside

Connectivity Inside je integriran brezžični vmesnik za upravljanje in vzdrževanje sistemov s pomočjo aplikacij Viessmann.

Več o Connectivity Inside

Posebnosti lesno uplinjevalnega kotla Vitoligno 150-S

Ta kompaktni lesno uplinjevalni kotel je tudi odličen dodatek k obstoječemu ogrevalnemu sistemu na olje ali plin. Deluje lahko v bivalentnem načinu in tako postane glavni proizvjalec toplote za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Konvencionalni kotel pa se mora vključiti le za pokrivanje največjih obremenitev, ko temperature padejo na izjemno nizko raven.

Modulacija kotla omogoča, da se njegova moč neprenehoma prilagaja trenutnim potrebam po toploti.  Regulacija zgorevanja z Lambda sondo in senzorjem temperature dimnih plinov beleži vsebnost kisika in temperaturo dimnih plinov. Zagotavlja nizke emisije in visoko učinkovitost do 93,1 odstotka. Tako lahko kotel Vitoligno 150-S pridobiva uporabno toploto iz polen na zelo ekonomičen način.

Postopek segrevanja pospeši loputa za segrevanje, polena pa se vžgejo in začnejo goreti v manj kot treh minutah.

Velik zalogovnik omogoča dolge intervale polnjenja in čas zgorevanja. Vitoligno 150-S lahko polnite s poleni dolžine do 56 cm. Odvajanje karbonizacijskih plinov zagotavlja polnjenje polen z malo dima.

Grelne površine se enostavno čistijo s strani s pomočjo vzvoda. Zaradi tehnologije uplinjanja in nadzora zgorevanja z Lambda sondo, doseže Vitoligno 150-S visoko raven učinkovitosti in čistega, učinkovitega zgorevanja z zelo nizko stopnjo prahu. Možnost namestitve vrat kotla na obe strani (levo/desno)zagotavlja optimalno izrabo prostora.

Viessmann ponuja obsežno ponudbo proizvodov za ogrevanje z lesom. Izbira kotla na drva Vitoligno 150-S je ekonomična in okoljsko odgovorna. Pomembna neodvisnost od nafte in plina ter prihranek pri stroških zaradi varčne porabe energije so nadaljnje pomembne prednosti. Poleg tega so naložbe podprte s privlačnimi subvencijami Eko sklada.

Videoposnetek: Vitoligno 150-S

Vitoligno 150-S je kompakten in cenovno privlačen lesno uplinjevalni kotel, ki je primeren tudi za dopolnitev obstoječega ogrevalnega sistema na olje ali plin. V tem videoposnetku si oglejte prednosti in delovanje kotla.

Regulaicjska enota Ecotronic 100 je jasna in intuitivna

Regulaicja kotla Ecotronic 100 je izredno preprosta in intuitivna. Vse informacije so prikazane s simboli na osvetljenem zaslonu. Stanje segrevanja hranilnika ogrevalne vode je na zaslonu prikazano tudi v obliki grafičnega prikaza napredka.

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za lesno biomasne kotle Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite  tukaj.

Podrobnosti o proizvodu

Ogrevalna moč v kW

17 do 45 kW. Tip V15A 3/2017: izhodne stopnje: V1515: 17,0; 23,0; 30,0; 34,9; 45,0 kW

Dovoljena delovna temperatura

Do 90 °C

Dovoljeni delovni tlak

3 bari (0,3 MPa)

Učinkovitost

Do 93,1 %

Razred energetske učinkovitosti

A+

Gorivo

Polena dolžine do 56 cm

Področje uporabe

Samostojne hiše, dvostanovanjske hiše, novogradnje in posodobitve

Rokovanje

Digitalna regulacija Ecotronic 100 z osvetljenim zaslonom

Ogrevanje sanitarne vode

Za visoko stopnjo udobja pri pripravi tople sanitarne vode je potreben dodatni hranilnik vode za ogrevanje z več načini delovanja

Dodatne funkcije

Velik zalogovnik omogoča dolge intervale polnjenja in čas gorenja do 4,5 ure; polavtomatsko čiščenje cevi toplotnega izmenjevalnika z vzvodom

Prerez proizvoda