Plinsko hibridno ogrevanje - prilagodljiva uporaba virov energije

Zahtevajte strokovno svetovanje

Na področju energije in ogrevanja je na voljo veliko rešitev. Odločitev o izbiri enega ali drugega ogrevalnega sistema ni lahka. Eno je gotovo: cene plina in nafte, fosilnih goriv ter električne energije so dolgoročno podvržene močnim nihanjem. Zato je toliko bolje, če se vam za ogrevanje ni treba zanašati na en sam vir energije, temveč lahko namesto tega investirate v hibridno rešitev za prihodnost.

Plinski kondenzacijski kotel in toplotna črpalka

Viessmann združuje visoko učinkovito plinsko kondenzacijsko tehniko z izkoriščanjem brezplačne okoljske energije. Ta kombinacija energije združuje "obnovljivo" in "visoko učinkovito", kar uporabniku omogoča največjo možno svobodo pri uporabi vira energije, ki je v danem trenutku najbolj dostopen - obnovljive toplote iz okolja ali plina.

Nastavitve krmilne enote je mogoče prilagoditi vsem razmeram na trgu energije, tako da je ob nihanju cen energije vedno izbran cenovno najugodnejši in najučinkovitejši način delovanja.

Plinske hibridne naprave

Plinske kompaktne hibridne naprave omogočajo iskanje optimalne kombinacije obnovljivih in konvencionalnih virov energije. Tudi pri opremljanju obstoječih plinskih kondenzacijskih kotlov z brezplačno okoljsko energijo ima Viessmann pravi sistem za vas: toplotno črpalko Vitocal 250-S split z zračnim virom je mogoče kombinirati s stenskim ali talnim plinskim kondenzacijskim kotlom.