Vitocal 222-S

Split toplotna črpalka

Kompaktna split toplotna črpalka zrak voda z integriranim ogrevalnikom sanitarne vode, prostornine 220 l

Nazivna moč ogrevanja: 2,4 do 14,7 kW.
Integriran ogrevalnik za pripravo tople sanitarne vode
Funkcija hlajenja
Izredno tiho delovanje

Okolju prijazne toplotne črpalke - preberite več o različnih izvedbah in prednostih!

Zahtevajte strokovno svetovanje zdaj
Nazivna ogrevalna moč

2,4 do 14,7 kW

Visoko udobje pri pripravi tople vode

Z integriranim ogrevalnikom sanitarne vode, prostornine 220 l

Funkcija hlajenja

Ogrevanje in hlajenje v enem zaradi reverzibilne zasnove

Posebno tiho delovanje

Zaradi napredne akustične zasnove (AAD)

Najvišja temperatura vtoka

do 60 °C

Internetno povezljiva z Vitoconnect

Za upravljanje in servisiranje preko aplikacij Viessmann (dodatna oprema)

Nizki obratovalni stroški zaradi visokega COP

Koeficient učinkovitosti po EN 14511: do 5,0 (A7/W35) in do 4,1 (A2/W35)

Visoka učinkovitost pri delni obremenitvi

Z regulacijo moči in DC inverterjem

Enostavna uporaba krmilne enote Vitotronic

z navadnim besedilom in grafičnim prikazom

Poraba lastno proizvedene energije

Pripravljena za optimalno porabo energije proizvedene iz fotonapetostnih sistemov

Vitocal 222-S kompaktna split toplotna črpalka z zračnim virom

Vitocal 222-S - kompaktne split zračne toplotne črpalke za novogradnje in posodobitve z vgrajenim hranilnikom za toplo vodo

Toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 200-S v split izvedbi, koristi okolju prijazno in stroškovno ugodno toploto, ki jo vsebuje zunanji zrak. Uporablja se lahko samo za ogrevanje ali za ogrevanje in hlajenje.

Vitocal 222-S je ena najtišjih naprav te vrste. Zahvaljujoč Advanced Acoustic dizajnu je hrupnost ventilatorja v nočnem obratovanju, na razdalji 3 metrov le še 35 dB(A). Tako izpolnjuje zakonska določila glede emisij hrupa TA, ki zahtevajo, da je lahko hrupnost, ki doseže soseda,  tudi v gosto pozidanih naseljih, kot so vrstne hiše, samo 35 dB(A).

Zunanje enote z uveljavljenim brezčasnim dizajnom so prijetne na pogled. Naprave z enim ali dvema ventilatorjema so proizvod lastnega razvoja in proizvodnje. Ob izjemno tihem obratovanju se izkazujejo z zelo dobrimimi zmogljivosti in zelo visoko kakovostjo izdelave in proizvoda - Made in Germany.

V zunanjih enotah skrbita Scroll kompresor z reguliranim številom vrtljajev in asimetrično dimenzioniran prenosnik toplote za visoko učinkovitost. Posebnost tega prenosnika so precej večji preseki kanalov na vodni strani, v primerjavi s stranjo hladilnega sredstva. S tem se poveča prenos toplote in zmanjša poraba električne energije potrebne za obratovanje obtočne črpalke.

Kompaktne in tihe notranje enote se lahko montirajo v bivalnem prostoru. Vsi glavne komponente za ogrevanje oz. hlajenje objekta so integrirane. Zunanja enota je že prednapolnjena s hladilnim sredstvom. S tem je mogoča enostavna in hitra montaža, ki zavzema malo prostora.  To omogoča preprosto, hitro in prostorsko varčno vgradnjo. Za cevi hladilnega sredstva z majhnim presekom so potrebne le majhne odprtine v steni.

Bistvene komponente doprinesejo k povišanju učinkovitosti. K njim sodi Scroll kompresor z reguliranim številom vrtljajev, asimetrični ploščni prenosnik toplote in zračni uparjevalnik z valovitimi lamelami.

Kompaktna toplotna črpalka Vitocal 222-S ponuja visoko raven udobja pri pripravi tople vode zaradi 220 l emajliranega ogrevalnika sanitarne vode, ki se ogreva preko inteligentnega prenosnika toplote.

  • Split toplotna črpalka, 2,4 do 14,7 kW (pri A7/W35)
  • Notranja enota z visoko učinkovito obtočno črpalko, kondenzatorjem, prenosnikom toplote, 3-stopenjskim preklopnim ventilom, varnostnim sklopom, ogrevalnikom sanitarne vode in krmilno enoto Vitotronic
  • Razred energetske učinkovitosti, ogrevanje sanitarne vode: A
  • Razred energetske učinkovitosti*: Tip AWT-BT 221.C04: A++ / A+ | tip AWBT 221.C06 - C16: A++ / A++

    *V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 811/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih (35 °C) / srednjih temperaturah (55 °C)

Integrirana paleta rešitev za Vitocal 222-S

Izkoristite storitve z dodano vrednostjo in digitalne storitve integrirane ponudbe rešitev podjetja Viessmann.

Aplikacija ViCare

Aplikacija ViCare omogoča intuitivno upravljanje ogrevanja. Uporabnik lahko na zelo preprost način v aplikaciji preveri, ali njegov ogrevalni sistem deluje, kot bi moral.

Več o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViGuide

ViGuide je aplikacija namenjena trgovinskim partnerjem. Vsebuje številne funkcije za spremljanje in nadzor sistemov tako v enodružinskih hišah kot tudi v večstanovanjskih stavbah, ter omogoča hiter dostop do tehnične službe.

Več o aplikaciji ViGuide

Vitoconnect

Vitoconnect je vmesnik med kotlom in aplikacijo – predpogoj za delovanje ogrevalnega sistema prek pametnega telefona in tablice. Prav tako omogoča možnost vzdrževanja sistema na daljavo za izvajalce prek aplikacije Vitoguide.

Več o Vitoconnect

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Regulacija Vitotronic z možnostjo WiFi

Upravljalna enota Vitotoronic je preprosta in intuitivna za uporabo. V kolikor se toplotna črpalka kombinira s prezračevalno napravo Vitovent 300-W, lahko obe napravi upravljate preko te regulacije.

Z internetnim vmesnikom Vitoconnect (dodatna oprema) in brezplačno aplikacijo ViCare je mogoče upravljanje na daljavo preko pametnega telefona. Poleg tega lahko s soglasjem uporabnika sistem preko spleta nadzoruje tudi serviser z uporabo programskega orodja ViGuide.

Vitotronic 200

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za toplotne črpalke Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite  tukaj.

Podrobnosti o izdelku

Nazivna ogrevalna moč (kW), obratovalna točka A7/W35 (po EN 14511)

Tip AWBT-M-E-AC 221.C04: 4.0 kW | tip AWBT-M-E-AC 221.C06: 4.8 kW | tip AWBT-M-E-AC 221.C08: 5.6 kW | tip AWBT-M-E-AC 221.C10: 7.0 kW | tip AWBT-E-AC 221.C10: 7.6 kW | tip AWBT-E-AC 221.C13: 8.6 kW | tip AWBT-E-AC 221.C16: 10.1 kW

COP v načinu ogrevanja

Vrsta AWBT-M-E-AC 221.C04: 4.6 | vrsta AWBT-M-E-AC 221.C06: 4.6 | vrsta AWBT-M-E-AC 221.C08: 4.7 | vrsta AWBT-M-E-AC 221.C10: 4.7 | vrsta AWBT-E-AC 221.C10: 5.0 | vrsta AWBT-E-AC 221.C13: 4.9 | vrsta AWBT-E-AC 221.C16: 5.0

Razred energetske učinkovitosti

Tip AWT-BT 221.C04: A++ / A+ | tip AWBT 221.C06 - C16: A++ / A++ | V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 811/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih temperaturah (35 °C) / uporaba pri srednjih temperaturah (55 °C)

Razred energetske učinkovitosti, ogrevanje sanitarne vode

A

Področje uporabe

Samostojne hiše, novogradnje in modernizacije

Rokovanje

Krmilna enota Vitotronic 200 z navadnim besedilnim in grafičnim zaslonom; upravljate jo lahko preko aplikacije ViCare

Ogrevanje sanitarne vode

Integriran ogrevalnik sanitarne vode, prostornine 220 l

Dodatne funkcije

Udobna reverzibilna izvedba, ki omogoča ogrevanje in hlajenje v enem. Izjemno tiho delovanje zunanje enote Viessmann.

Prerez izdelka, notranja enota
Prerez izdelka, zunanja enota