Hitro in enostavno poiščite ustrezne Viessmann proizvode

Zagon iskalnika proizvodov
Foto: © goodluz / Shutterstock.com

Viessmann je že več kot 100 let sinonim za inovativno ogrevalno tehniko. Tehnični napredek je bil vedno sestavni del našega DNK. To dokazuje tudi način, kako se je spreminjala naša ponudba proizvodov. Medtem ko je bil nekoč poudarek na tradicionalnih proizvajalcih toplote, kot so plinski in oljni ogrevalni sistemi, je danes poudarek na učinkovitih sistemskih rešitvah za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje in proizvodnjo energije. Pri tem razvoju ima pomembno vlogo tudi vse večji pomen obnovljivih virov energije za soočanje s podnebnimi izzivi. Kot proizvajalec se zavedamo svoje odgovornosti. Zato se pri razvoju novih Viessmannovih proizvodov bolj kot kdaj koli prej osredotočamo na obnovljive vire energije. Z iskalnikom proizvodov vam ponujamo orodje, s katerim se boste lažje orientirali po naraščajoči ponudbi proizvodov in hitreje našli sistem, prilagojen vašim potrebam.

Le nekaj korakov do novega sistema

Celovita rešitev za novogradnjo ali dopolnitev obstoječega ogrevalnega sistema - pri izbiri sistema igrajo pomembno vlogo številni dejavniki. Poleg konstrukcijskih pogojev in energetske učinkovitosti stavbe so pomembni tudi vidiki, kot so energetska učinkovitost, investicijski stroški in stroški obratovanja. Naš iskalnik proizvodov vse to upošteva. To orodje vam v nekaj korakih prikaže Viessmannove proizvode, ki so po našem mnenju primerni za vas. Obsežno predhodno tehnično znanje ni potrebno. Če želite nato izvedeti več o naših priporočilih za te proizvode, lahko oddate neposredno zahtevo za neobvezujoče svetovanje.

To ne bi moglo biti preprostejše

  1. Odgovorite na nekaj vprašanj
  2. Prejmite priporočila za proizvode
  3. Zahtevajte brezplačno svetovanje

Viessmannovi proizvodi - individualne sistemske rešitve

Viessmannovi proizvodi - individualne sistemske rešitve

Viessmann postavlja visoke standarde kakovosti za vse svoje proizvode. To vključuje tudi zagotavljanje, da so optimalno usklajeni in se lahko med seboj kombinirajo v sistemske rešitve. Pri tem ni pomembno, za katero področje uporabe gre. Program proizvodov  Viessmann ponuja rešitve tako za stanovanjske stavbe kot tudi za trgovino in industrijo. Poleg sistemov za energetsko učinkovite novogradnje so na voljo tudi možnosti za nemodernizirane obstoječe stavbe. Naše digitalne storitve zagotavljajo visoko raven udobja pri upravljanju ter preprosto in učinkovito upravljanje energije. Viessmannovi izdelki na prvi pogled:

Ogrevanje z energijo iz okolja

Toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje uporabljajo brezplačno energijo iz zraka, zemlje ali vode. To je energetsko učinkovito in podnebju prijazno - še posebej, če električna energija, potrebna za delovanje, prihaja iz fotonapetostnega sistema.

Ogrevanje s plinom

Zaradi napredne kondenzacijske tehnologije se fosilna goriva kot so zemeljski plin in utekočinjeni naftni plin uporabljajo še posebej učinkovito. Viessmannovi plinski ogrevalni sistemi se samodejno prilagajajo različnim vrstam plina. Možne so mešanice bioplina in vodika.

Ogrevanje z oljem

Za učinkovito izrabo energije, shranjene v fosilnih gorivih, Viessmann uporablja tudi proizvode s kondenzacijsko tehnologijo. Zaradi možnosti, kot so delovanje z zelenimi gorivi in kombinacije z proizvajalca toplote iz obnovljivih virov, so ogrevalni sistemi na olje primerni za prihodnost.

Ogrevanje z več proizvajalci toplote

V hibridnem ogrevalnem sistemu so kombinirani različni generatorji toplote, na primer plinski kotel in toplotna črpalka. Glede na izbrano usmeritev inovativna Viessmannova regulacijska enota zagotavlja še posebej varčno delovanje ali delovanje z nizkimi emisijami.

Ogrevanje z lesom

Ker se pri zgorevanju sprosti le toliko CO2, kolikor so ga drevesa absorbirala v obdobju rasti, je ogrevanje s poleni in peleti podnebno nevtralno. Prednost kotlov na trda goriva so tudi stalne cene goriva - še posebej, če se gorivo pridobiva regionalno.

Ogrevanje z električno energijo

Električni ogrevalni sistem omogoča decentralizirano ogrevanje. Dopolnjujejo lahko obstoječi sistem in hitro zagotavljajo toploto, ko je ta potrebna. Če električna energija za delovanje prihaja iz fotovoltaike, so ti sistemi poceni in podnebju prijazni.

Proizvodnja električne energije med ogrevanjem

Gorivne celice uporabljajo načelo soproizvodnje. To pomeni soproizvodnjo toplote in električne energije, kar povečuje stopnjo samozadostnosti uporabnika. Za proizvodnjo vodika, ki je potreben za delovanje, je potreben le plinski priključek.

Proizvodnja električne energije iz sončne energije

Če je usmerjenost strehe ustrezna in je stopnja samooskrbe razmeroma visoka, če ima stavba ogrevalni sistem na elektriko, je fotonapetostni sistem še posebej smiseln. Hranilniki električne energije zagotavljajo optimalno razpoložljivost sončne energije v vsakem trenutku.

Pridobivanje toplote iz sončne energije

Energijo, pridobljeno iz sončne toplotne energije, lahko uporabljate za ogrevanje sanitarne vode ali podporo centralnemu ogrevanju. Solarni toplotni sistemi dopolnjujejo obstoječe ogrevalne sisteme ter zmanjšujejo stroške energije in emisije CO2.

Shranjevanje ogrevalne energije in tople vode

Viessmannovi grelniki vode omogočajo centralizirano in decentralizirano oskrbo s toplo vodo. Medtem ko ogrevalniki za TČ in električni grelniki vode zagotavljajo oskrbo s toplo vodo po potrebi, hranilnili ogrevalne vode povečujejo učinkovitost ogrevalnih sistemov.

Prezračevanje in varčevanje z energijo

Centralni in decentralni  prezračevalni sistemi zmanjšujejo vlažnost zraka in tako preprečujejo razvoj plesni. Filtri zagotavljajo visoko kakovost zraka. Z vračanjem toplote iz odvedenega zraka Viessmannovi proizvodi tudi ogrevalnemu sistemu omogočajo prihranke.

Ciljno iskanje Viessmann proizvodov in svetovanje

Foto: © LightField Studios / Shutterstock.com

Če ste že opravili raziskavo in veste, kateri ogrevalni sistem je primeren za vašo individualno situacijo, vam priporočamo naš katalog proizvodov. V njem lahko nastavite filter, kot je na primer vir energije. Na straneh različnih Viessmann proizvodov boste dobili obsežne informacije o tehničnih podatkih, možnih področjih uporabe in delovanju. Za načrtovanje glede na vašo individualno situacijo so vam na voljo tudi naši partnerji v stroki. Skupaj z vami bodo poiskali prave Viessmann proizvode in poskrbeli za montažo ter po potrebi tudi za kasnejše vzdrževanje sistema.

Nasveti za ogrevanje in varčevanje z energijo

Poleg izčrpnih informacij o proizvodih Viessmann vam ponujamo tudi številne napotke na temo ogrevanja in varčevanja z energijo. Tu in drugod lahko najdete koristne nasvete:

Pametne energetske rešitve za vaš dom

Viessmannovi proizvodi so zasnovani za delovanje v sistemu. Za optimalno rabo energije in zagotavljanje visoke ravni udobja ponujamo različne inteligentne tehnologije za upravljanje energije. Z aplikacijami Viessmann lahko na primer spremljate porabo in klimo v prostoru ter upravljate ogrevalni sistem preko pametnega telefona ali glasovnega pomočnika. GridBox omogoča povezavo komponent, ki temeljijo na električni energiji, kot je fotovoltaični sistem, s proizvajalcem toplote, kar ustvarja idealne pogoje za učinkovito rabo energije. Poleg funkcije za vizualizacijo porabe so namreč na voljo tudi različne možnosti optimizacije.