Vitocal 150-A

Vitocal 150-A Toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zrak/voda v monoblok izvedbi

Nazivna moč ogrevanja: 2,1 do 14,9 kW.
Visoka energetska učinkovitost
Trajnostno delovanje
Funkcija hlajenja

Okolju prijazne toplotne črpalke - preberite več o različnih izvedbah in prednostih!

Več informacij zdaj
Vitocal 150-A toplotna črpalka
Nazivna ogrevalna moč

2,6 do 14,9 kW

Zelo primerna za posodobitev

Pri temperaturi vtoka 70 °C (pri zunanji temperaturi do -10 °C)

Climate Protect +++

Naravno hladilno sredstvo R290 (propan) z izjemno nizkim GWP100 (potencial globalnega segrevanja) 0,02

OptiPerform

Zanesljivo delovanje z visoko učinkovitostjo

Nizki obratovalni stroški zaradi visoke učinkovitosti

COP (koeficient učinkovitosti) po EN 14511: do 5,0 (pri A7/W35)

60 % manj prostora

V primerjavi s primerljivimi modeli

Funkcija hlajenja

Ogrevanje in hlajenje v enem

Integrirani sistem energijskega managmenta

Zagotavlja preglednost porabe energije in stroškov.

Enostavno upravljanje prek aplikacije ViCare

Enostavno upravljanje z mobilnimi napravami preko spleta in aplikacije ViCare

Zunanja enota zračne toplotne črpalke Vitocal 150-A

Zelo primerna za posodobitev: Vitocal 150-A

Nova generacija toplotnih črpalk

Zanesljiva, kompaktna in okolju prijaznakot še nikoli doslej - nova, inovativna tehnologija toplotnih črpalk podjetja Viessmann omogoča še posebej učinkovito uporabo toplote okolja za ogrevanje in hlajenje. S temperaturo vtoka do 70 °C je bila črpalka Vitocal 150-A razvita posebej za posodobitve starih ogrevalnih sistemov. Obstoječi radiatorji se lahko tako še naprej uporabljajo. Talno ogrevanje ni nujno. Visoka energetska učinkovitost, priročno upravljanje preko aplikacije, trajnostno delovanje in privlačen dizajn so prepričljive lastnosti te toplotne črpalke.

Viessmannova celovita ponudba rešitev za Vitocal 150-A

Storitve z dodano vrednostjo, digitalne storitve, povezljivost in platforme

Aplikacija ViCare

Aplikacija ViCare omogoča intuitivno upravljanje ogrevanja. Uporabnik lahko na zelo preprost način v aplikaciji preveri, ali njegov ogrevalni sistem deluje, kot bi moral.

Več o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViGuide

ViGuide je aplikacija namenjena trgovinskim partnerjem. Vsebuje številne funkcije za spremljanje in nadzor sistemov tako v enodružinskih hišah kot tudi v večstanovanjskih stavbah, ter omogoča hiter dostop do tehnične službe.

Več o aplikaciji ViGuide

Connectivity Inside

Connectivity Inside je integriran brezžični vmesnik za upravljanje in vzdrževanje sistemov s pomočjo aplikacij Viessmann.

Več o Connectivity Inside

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Prednosti naprave Vitocal 150-A

Climate Protect+++ varuje okolje in podnebje

Nove toplotne črpalke iz serije Vitocal 15x uporabljajo naravno hladilno sredstvo R290 (propan) z zelo nizkim GWP100 (potencial globalnega segrevanja) 0,02.

Oznaka Climate Protect temelji na kazalniku TEWI (total equivalent warming impact), ki določa učinkovitost naprave v življenjskem ciklu in potencial globalnega segrevanja uporabljenega hladilnega sredstva.

OptiPerform - zanesljivo delovanje z največjo učinkovitostjo

Napredne Viessmannove toplotne črpalke delujejo s patentiranim hidravličnim sistemom. S sistemom Hydro AutoControl® deluje toplotna črpalka zanesljivo in z največjo učinkovitostjo skozi celotno življenjsko dobo. Edinstvena zasnova ne zagotavlja le, da lahko vaš izvajalec toplotno črpalko s sistemom OptiPerform nastavi veliko hitreje in s tem stroškovno učinkoviteje. Prav tako zavzame veliko manj prostora, saj je do 60 odstotkov manjša od primerljivih sistemov.

En sistem za vse: Viessmann One Base

Platforma brez težav in brezžično integrira že obstoječe Smart Home rešitve. Zlahka jo je mogoče razširiti, na primer z Wallboxom - vtičnico za polnjenje električnega avtomobila.  

Viessmann One Base je združljiv z vsemi dodatnimi digitalnimi storitvami. Integrirane storitve in naprave je mogoče preprosto upravljati z glasovnimi pomočniki, kot sta Amazon Alexa in Google Assistant. Nova platforma je osnova za razširljiv in v prihodnost usmerjen energetski sistem v vsakem domu.

Ves čas v najboljših rokah

Za komunikacijo s sistemom Viessmann One Base je potrebna le brezplačna aplikacija ViCare, vse ostalo pa opravi integriran  Viessmann energijski managment za upravljanje energije. Viessmann One Base se upravlja hitro in enostavno preko aplikacije. Izvajalec ali servisno podjetje lahko sistem spremlja tudi na daljavo in morebitne nepravilnosti takoj elektronsko odpravi. Tako odpadejo nepotrebne vožnje in terminski dogovori z vašim strokovnjakom.

Viessmann One Base poskrbi, da je dom udobnejši, učinkovitejši in bolj pripravljen na prihodnost.

Udobje z dotikom prsta: preprosto in priročno upravljanje energijskega managmenta od koder koli.

Viessmann One Base se upravlja hitro in enostavno z aplikacijo ViCare

Vsi Viessmannovi sistemi in rešitve za pametne domove na eni platformi

S sistemom Viessmann One Base lahko celoten energetski sistem upravljate prek ene same aplikacije - preprosto, zanesljivo in hitro. Nova platforma povezuje vse naprave in elektronske aplikacije v domu v eno samo klimatsko in energetsko rešitev. Prednosti: manjša poraba energije, manjši ogljični odtis in vedno aktualen pregled nad tekočimi stroški. Viessmann One Base naredi vaše štiri stene primerne za podnebju prijazno prihodnost!

Viessmann One Base povezuje digitalne storitve s celotnim energetskim sistemom, vključno s toplotnimi črpalkami, prezračevalnimi sistemi, hranilniki energije in fotovoltaičnimi sistemi.

Spremljanje z aplikacijo ViCare

Uporabniki lahko s pomočjo energetskega kokpita v aplikaciji ViCare spremljajo vse energetske tokove v svojem domu. Orodje za analizo prikazuje trenutne in pretekle ravni samozadostnosti in samooskrbe.

Orodje za analizo energije v aplikaciji ViCare

Viessmann One Base - številne prednosti na prvi pogled

  • Udobje: Upravljanje energetskega sistema preko aplikacije. Po potrebi se lahko poveže z drugimi napravami in storitvami, kot so Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant in druge.
  • Učinkovitost: Platforma povezuje in optimira energetske tokove za še bolj učinkovito in s tem stroškovno učinkovito delovanje.
  • Zanesljivost: V primeru, da se v sistem vključijo tudi druge naprave, ki so vgrajene v sistem: Strokovno podjetje je samodejno obveščeno o morebitnih nepravilnostih in lahko preko spleta sprejme korektivne ukrepe, preden mu razmere uidejo iz rok.
  • Trajnost: Dolgoročna integracija vseh potrebnih digitalnih storitev, nadgradenj in razširitev proizvodov, kot sta fotovoltaika s hranilnikom energije in Wallbox za e-mobilnost.
Termostatski radiatorski ventili ViCare omogočajo enostavno upravljanje posameznih prostorov prek aplikacije ali glasovnega ukaza, npr. z uporabo Amazon Alexa.

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za toplotne črpalke Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.
Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite tukaj.

  

Podrobnosti o izdelku

Nazivna ogrevalna moč (kW), obratovalna točka A7/W35 (po EN 14511)

Tip 150.A10: 7,3 kW | tip 150.A13: 8,1 kW | tip 150.A16: 9,1 kW

Koeficient učinkovitosti ε (COP) A7/W35

Tip 150.A10: 5.0 | tip 150.A13: 4.9 | tip 150.A16: 4.9

Energetska učinkovitost ƞs*

Energetska učinkovitost ƞs pri W35 v %: A10: 190 | tip 150.A13: 178 | tip 150.A16: 178

*Podatki o učinkovitosti ogrevanja v skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 813/2013 v povprečnih podnebnih razmerah za uporabo pri nizkih temperaturah (W35) in srednjih temperaturah (W55)

Razred energetske učinkovitosti, ogrevanje sanitarne vode

-

Področje uporabe

Samostojne hiše, projekti modernizacije

Rokovanje

Krmilna enota toplotne črpalke s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik, možnost upravljanja preko aplikacije ViCare

Ogrevanje sanitarne vode

Potreben je dodaten ogrevalnik vode, kar zagotavlja visoko raven udobja pri pripravi tople sanitarne vode.

Dodatne funkcije

Za ogrevanje/hlajenje prostorov in ogrevanje TČ | Najvišja temperatura pretoka: 70 °C (pri zunanji temperaturi do -10 °C) | Monoblok notranja enota s krmilno enoto toplotne črpalke, visoko učinkovito obtočno črpalko za sekundarni krog, 4/3-potnim ventilom, varnostnim sklopom | Integriran pretočni grelnik vode | Integriran hranilnik ogrevalne vode in prelivni ventil

Prerez izdelka, notranja enota
Prerez izdelka, zunanja enota