Hibridno ogrevanje: izkoristite prednosti dveh virov energije

Zahtevajte strokovno svetovanje zdaj

Viessmannove kompaktne hibridne naprave združujejo dva vira energije v eni napravi: visoko učinkovit kondenzacijski kotel na plin ali olje in toplotno črpalko za izkoriščanje obnovljivih virov energije s pomočjo brezplačne okoljske energije. Inteligentni upravitelj energije Hybrid Pro Control lahko samodejno izbere najugodnejši in najučinkovitejši način delovanja.

Hibridni sistem omogoča največjo možno prilagodljivost

Na področju energije in ogrevanja obstaja veliko rešitev. Odločitev za en ali drug sistem ogrevanja ni enostavna. Eno je gotovo: cene fosilnih goriv in električne energije so dolgoročno podvržene močnim nihanjem. Zato je toliko bolje, če se vam za ogrevanje ni treba zanašati na en sam vir energije, temveč lahko namesto tega investirate v hibridni sistem, ki je primeren za prihodnost.

Pri hibridnih napravah sta dva neodvisna generatorja toplote združena v eno enoto: plinski ali oljni kondenzacijski kotel je kombiniran s toplotno črpalko na električni pogon, ki večino energije črpa iz zraka ali vode. Takšna kombinacija energije združuje "obnovljivo" in "visoko učinkovito" energijo ter zagotavlja največjo možno svobodo pri uporabi vira energije, ki je v danem trenutku cenovno najugodnejši. Nastavitve krmilne enote je mogoče prilagoditi vsem razmeram na trgu energije, tako da je ob nihanju cen energije vedno izbran cenovno najugodnejši in najučinkovitejši način delovanja.

Visoko učinkovita in obnovljiva

Viessmannove toplotne črpalke se ponašajo z visoko stopnjo učinkovitosti, kar ima koristi ne le pri varčevanju, temveč tudi pri uporabi obnovljivih virov energije iz okolja, kar pomaga ohranjati dragocene vire in zmanjševati emisije CO₂. Skupaj z visoko učinkovitimi kondenzacijskimi kotli Viessmann lahko vedno računate na optimalno varčno delovanje, ki porabi manj energije.

Posledično pri obratovanju vedno dosegajo optimalno kombinacijo obnovljivih in konvencionalnih virov energije. Inteligentno regulacijo Hybrid Pro Control je mogoče nastaviti tako, da se v vsakem trenutku izbere učinkovitejši - in zato cenovno najugodnejši - generator toplote. Nenehno nihanje cen energije ne bo nikoli več problem.

Hybrid Pro Control - inteligentni upravitelj energije

Ogrevalni sistemi se običajno krmilijo glede na sobno ali zunanjo temperaturo. Inteligentni upravitelj energije Hybrid Pro Control razmišlja vnaprej in uravnava sistem s spremenljivimi nastavitvami. Te nastavitve lahko prilagodite in kadar koli spremenite glede na:

 • Cene energije
 • Emisije CO₂
 • Lastno porabo
 • Energetsko učinkovitost
 • Povpraševanje po toplotni energiji

Prava mešanica energijskih virov za učinkovito delovanje

Zahvaljujoč sistemu Hybrid Pro Control krmilna enota na primer prepozna, koliko časa bo toplotna črpalka lahko sama pokrivala celotno potrebo po toploti. Če se ta čas prekorači, zahteva rezervno delovanje iz kondenzacijskega modula. Sistem Hybrid Pro Control samodejno določi čas in se ustrezno odzove: na podlagi trenutno nastavljenih cen energije za električno energijo in plin ali olje izračuna, katera vrsta goriva se lahko v danem trenutku uporabi najučinkoviteje. Vendar pa sistem Hybrid Pro Control nikoli ne zanemari učinkovitosti sistema kot celote. Če je eden od generatorjev toplote glede na izbrano referenčno vrednost manj ekonomičen od drugega se izklopi.

Hibridni nadzor Pro

Udobno delovanje v skladu z vašimi zamislimi

Izbira je vaša: hibridni sistem lahko deluje tako, da varčuje z viri ali optimizira stroške. Preprosto ga nastavite: Hybrid Pro Control poskrbi za vse ostalo.

 1. Varčno delovanje
  Tako varčno, kot je le mogoče: odvisno od cen energije in različice sistema lahko v varčnem načinu prihranite do 40 odstotkov stroškov ogrevanja.

 2. Ekološko delovanje
  Ta nastavitev zagotavlja, da sistem deluje z najnižjimi emisijami CO₂ na kWh toplotne energije. Ne glede na to, ali je izbran varčni ali ekološki način, bo funkcija "komfortni način" vedno dajala prednost ogrevanju tople vode.

Izkoristite te ugodnosti

V prihodnosti boste svojo hišo vedno ogrevali na hibridni način z najugodnejšim razpoložljivim virom energije.
Prejmite visoke državne subvencije v okviru zveznega financiranja energetsko učinkovitih stavb (BEG).
Hibridne naprave so na voljo za uporabo s plinom ali oljem in za naknadno vgradnjo in tako ustrezajo vsem zahtevam.
Popolnoma prefabriciran sistem, ki zavzema najmanjšo možno količino prostora
Najboljša ocena ErP: A++

Pri izračunu najugodnejšega načina delovanja upravitelj energije Hybrid Pro Control upošteva tudi električno energijo, ki jo na kraju samem proizvede fotovoltaični sistem.

Informacije o fotovoltaičnem sistemu

Tudi ko niste doma, imate vedno dostop do svojega ogrevalnega sistema in njegovih upravljalnih elementov. Vse lahko udobno spremljate prek spleta. Brezplačna aplikacija Vitotrol Plus vam omogoča varen in enostaven dostop do vašega sistema prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Učinkovitost je vedno zagotovljena. Zato so vsi trije hibridni aparati uvrščeni v razred energijske učinkovitosti A++.

Hibridno ogrevanje - optimalna kombinacija obnovljivih in konvencionalnih virov energije

Viessmann združuje visoko učinkovito kondenzacijsko tehnologijo z uporabo brezplačne energije iz okolja. Kompaktna hibridna naprava Vitocaldens 222-F omogoča iskanje optimalne kombinacije obnovljivih in konvencionalnih virov energije. Ko gre za naknadno opremljanje obstoječih kondenzacijskih kotlov z brezplačno okoljsko energijo, ima Viessmann pravi sistem za vas: hibridno toplotno črpalko Vitocal 250-SH je mogoče kombinirati s stenskim ali talnim kondenzacijskim kotlom.