Subvencijski programi podpirajo vgradnjo moderne ogrevalne tehnike 

V Sloveniji je še vedno preveč objektov, ki niso bili zasnovani energetsko učinkovito in potrebujejo prenovo. Eko sklad že vrsto let objavlja razpise za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev v primeru posodobitve sistema in sicer tudi 50 %. Subvencije se lahko kombinirajo tudi z ugodnimi krediti Eko sklada.  

Razmišljate, da bi radi svoj star kotel na olje posodobili s toplotno črpalko in prihranili pri stroških ogrevanja ali se odločate da bi svoj star plinski kotel zamenjali z novim sodobnim plinskim kondenzacijskim kotlom?

S Viessmannom ste s široko paleto proizvodov na pravi strani. Pomagali vam bomo izbrati opštimalno rešitev za nas.

> Informacije o Viessmann toplotnih črpalkah

> Informacije o Viessmann plinskih kondenzacijskih kotlih

Datajlne informacije o subvencijah Eko sklad si lahko preberete tukaj

* Napotek:

Informacije in podatki, objavljeni preko spleta, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov in si pridržujemo pravico do sprememb. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije.

Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.