Grelniki sanitarne vode za vse vaše potrebe

Zahtevajte strokovno svetovanje

Potrebe po topli vodi so v vsakem gospodinjstvu popolnoma drugačne. Najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na to, so število stanovalcev in navade pri kopanju ali prhanju. Če morajo na primer trije člani družine istočasno oditi v službo in šolo, mora biti za prhanje stalno na voljo velika količina tople vode, pri čemer nihče ne more čakati, da se ta ogreje. Če v istem časovnem obdobju potrebuje toplo vodo samo ena oseba, je povpraševanje običajno drugačno.

Tisti, ki se raje kopajo, bodo prav tako želeli imeti dovolj vroče vode za napolnitev kadi. Grelnik vode mora biti sposoben zagotoviti zadostno količino vode tudi, če se na primer v večstanovanjski stavbi vroča voda istočasno odjema iz več kot ene pipe.

Viessmannovi grelniki tople vode Vitocell izpolnjujejo te zahteve v vseh pogledih, prav tako pa lahko izpolnijo vse želje, kar zadeva raven opreme. Naprave je mogoče kombinirati z različnimi proizvajalci toplote. Za bivalentno obratovanje s plinskim kondenzacijskim kotlom so grelniki tople vode Vitocell enako primerni kot za delovanje z okolju prijazno toplotno črpalko ali kotlom na trda goriva. V vseh primerih je priporočljiva vgradnja solarnega sistema, ki omogoča varčevanje z energijo in brezplačno ogrevanje vode.

Ogrevanje sanitarne vode za vse potrebe

Toplo vodo za gospodinjstvo lahko pripravite na različne načine. Če se topla voda za gospodinjstvo pripravlja centralno, je nujna povezava z obstoječim ogrevalnim sistemom. V tem primeru proizvajalec toplote ne zagotavlja le ogrevanja prostorov, temveč tudi to, da je vroča voda za gospodinjstvo na voljo kadarkoli tekom dneva.

Poleg tega obstaja tudi možnost decentraliziranega ogrevanja tople sanitarne vode. V ta namen se pogosto uporabljajo električni sistemi za pripravo tople sanitarne vode, kot je Viessmann Vitotherm. Ti niso priključeni na ogrevalni sistem in jih je mogoče enostavno naknadno vgraditi. Pri tem ni važno, ali gre za akumulacijske ali pretočne grelnike vode.

Grelniki vode po principu pretočnega ogrevanja tople vode

Viessmannov modul Vitotrans 353 za pitno vodo se lahko uporablja tudi skupaj s centralnim ali decentraliziranim sistemom za ogrevanje sanitarne vode. Ti moduli dopolnjujejo    hranilnike za ogrevalno vodo iz programa izdelkov Vitocell. Topla voda za gospodinjstvo se udobno in higienično ogreva po načelu pretočnega ogrevanja vode. Topla voda se ne shranjuje vnaprej, temveč se sveža voda ogreje na zahtevano temperaturno raven z uporabo energije iz hranilnika za ogrevalno vodo. Te hranilnike za shranjevanje energije je mogoče kombinirati z različnimi sistemi ogrevanja vode.

Grelnik za toplo vodo v kombinaciji s stenskim plinskim kondenzacijskim kotlom: Viessmann Vitodens 200-W z Vitocell 100-W

Grelnik za pripravo tople sanitarne vode za večjo učinkovitost

Priključitev grelnika za toplo vodo na obstoječi ogrevalni sistem je smiselna iz ekonomskih in okoljskih razlogov. Če se toplota pridobiva iz brezplačne sončne energije s pomočjo solarnega sistema, ni treba kuriti (fosilnih) goriv, kar je ugodno za ohranjanje narave in okolja.  Naj gre za delovanje s klasičnim bojlerjem ali v povezavi s solarnim termalnim sistemom: Viessmann ima kot vsestranski dobavitelj na voljo pravi grelnik vode za vsako potrebo.

Različne izvedbe Viessmannovih hranilnikov in grelnikov tople vode

Za Viessmannove grelnike za toplo vodo so značilni visoka učinkovitost, raznolikost in enostavna vgradnja. Naprave so na voljo v različnih izvedbah:

Prostornina grelnikov je od 120 do 1000 litrov, odvisno od modela. Zaradi tega so Viessmannovi grelniki primerni za uporabo ne le v enodružinskih hišah, temveč tudi v stavbah z velikimi potrebami po topli vodi.

Bivalentni grelniki vode za solarne sisteme

Bivalenten grelnik za toplo vodo je nepogrešljiv sestavni del solarnega sistema. Prevzema namreč toploto, ki jo proizvaja sistem, in jo prenaša na vodo. Viessmannovi bivalentni grelniki za toplo vodo imajo po dve ločeni ogrevalni kači in ogrevajo vodo tako preko solarnega sistema kot tudi preko kotla. To zagotavlja, da se vedno ohranja zahtevana raven temperature. Grelniki so izdelani iz jekla z emajlnim premazom Ceraprotect (Vitocell 100-V, Vitocell 100-W, Vitocell 100-B, Vitocell 100-U).

Kakovost notranje površine grelnika za toplo vodo je ključnega pomena za higiensko oskrbo s toplo vodo. Zato Viessmann stavi na dva visokokakovostna materiala. Ceraprotect za varno in trajno zaščito pred korozijo - velja za serijo Vitocell 100. Nerjaveče jeklo, ki se uporablja pri seriji Vitocell 300 pa izpolnjuje najvišje higienske zahteve.

Hranilniki za ogrevalno vodo za učinkovito rabo toplotne energije

Naloga hranilnika ogrevalne vode je, da začasno shranjuje presežno energijo, ki jo proizvede proizvajalec toplote, in jo po potrebi sprosti nazaj v ogrevalni sistem. Shranjena energija se lahko uporabi za ogrevanje ogrevalnih krogotokov ali tople sanitarne vode. Hranilnki ogrevalne vode, kot sta Vitocell 120-E ali Vitocell 140-E, so tovarniško opremljeni tudi za bivalentno delovanje s toplotno črpalko ali solarnim sistemom. Te naprave lahko shranjujejo do 2000 litrov.

Grelniki za toplo vodo v dveh razredih energetske učinkovitosti

Privzeto večina grelnikov za toplo vodo z zmogljivostjo, ki zahteva identifikacijo (do 500 litrov), ustreza razredu energijske učinkovitosti B. Pri izbranih vrstah grelnikov je mogoče izbirati tudi med razredom energijske učinkovitosti A ali B. Grelniki razreda A so toplotno izolirani z dodatno vakuumskim panelom, ki zmanjšuje toplotne izgube in s tem stroške energije.

Ogrevalni sistem s hranilnikom ogrevalne vode Viessmann Vitocal 350-G in Vitocal 300-G

Viessmann Vitocell - program grelnikov vode za ustanove, obrti in komercialna podjetja

Družina proizvodov Vitocell vam ponuja ustrezen grelnik za pripravo tople sanitarne vode tudi v primeru večjih potreb po topli vodi kot n.pr.. Izberite primerno jeklenko za pripravo tople sanitarne vode iz naše obsežne ponudbe, ki ustreza vaši aplikaciji in možnostim namestitve. Viessmannovi grelniki za pripravo tople sanitarne vode za uporabo v komercialne namene so zelo vsestranski, saj imajo več priključkov za vtok in povratek ter dodatne priključke za meritve. Več grelnikov za pripravo tople sanitarne vode (Vitocell 100-V) lahko prek razdelilnikov združite v skupine, kar omogoča pokritje večjih potreb po topli sanitarni vodi.