Pregled nizkotemperaturnih kotlov na olje z več kot 400 kW

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Velike stavbe imajo običajno razmeroma veliko potrebo po toploti. To lahko ekonomično in zanesljivo pokrijete z nizkotemperaturnim oljnim kotlom Viessmann. Poleg oljnih kondenzacijskih kotlov za enodružinske in dvostanovanjske hiše Viessmann ponuja tudi oljne kotle s preizkušeno nekondenzacijsko tehnologijo v razponu moči od 400 do 2000 kW - v običajni Viessmannovi kakovosti z visokim udobjem pri uporabi. Naj gre za velik stanovanjski, poslovni ali industrijski objekt; novogradnjo ali projekt modernizacije: v ponudbi Viessmann je za vsako uporabo pravi nizkotemperaturni oljni kotel.

Vitorond 200: fleksibilna konstrukcija zaradi sekcijske zasnove

Drugi nizkotemperaturni oljni kotel za uporabo v stavbah z velikimi potrebami po toploti je Vitorond 200. Ima sekcijsko zasnovo in se uporablja, kadar je zaradi razpoložljivega prostora težko ali celo nemogoče namestiti akumulacijski kombinirani kotel. Zaradi svoje zasnove ga je mogoče razstaviti na posamezne dele (lite sekcije) in na kraju samem preprosto sestaviti s stiskalnim orodjem. Vitorond 200 je še posebej primeren za uporabo v starejših stavbah, kjer je prostora pogosto malo. Kljub sekcijski zasnovi ta nizkotemperaturni oljni kotel pokriva razpon moči od 440 do 1080 kW, tovarniško pa je opremljen tudi z regulacijsko enoto Vitotronic.

Vitoplex 300: Nizkotemperaturni oljni kotel z večplastnimi konvekcijskimi grelnimi površinami

Tristopenjski kotel Vitoplex 300 s svojimi večplastnimi konvekcijskimi ogrevalnimi površinami iz posebej zloženih cevi triplex zagotavlja posebej varčno, čisto in zanesljivo delovanje. Toplotno prevodne jeklene cevi, ki so vstavljene ena v drugo, imajo zaradi svoje zasnove 2,5-krat večjo grelno površino kot gladke cevi. Poleg tega so izdelane tako, da površinska temperatura med prenosom toplote ostane nad temperaturo rosišča. To preprečuje nastajanje kondenzata in korozijske poškodbe.

Enostavno rokovanje pri vgradnji in vzdrževanju

Vitoplex 300 ima tudi vgrajen sistem za zagon Therm-Control. Ta nadomešča šunt črpalko ali napravo za neprekinjeno dvigovanje temperature povratka, kar prihrani čas in stroške namestitve. Nizkotemperaturni oljni kotli z nazivno grelno močjo nad 620 kW so opremljeni s pohodnim pokrovom kotla za lažjo namestitev in vzdrževanje. Kotel Vitoplex 300 se upravlja prek enostavne krmilne enote Vitotronic z barvnim zaslonom na dotik.

Vitoplex 200: nekondenzacijski oljni kotli za različne zahteve

Vitoplex 200 se lahko uporablja kot alternativa kotlu Vitoplex 300. Ta kompaktni nizkotemperaturni oljni kotel iz jekla ima nazivno grelno moč od 440 do 1950 kW in se lahko uporablja z različnimi gorilniki. V izvedbah do 560 kW ima kotel Vitoplex 200 tudi sistem za zagon Therm-Control. Za kotle z močjo 700 kW in več je na voljo pohodni pokrov kotla. Vitoplex 200 dosega standardni sezonski izkoristek [po DIN] do 89 odstotkov s kurilnim oljem. Enostavno ga je upravljati z digitalnim krmilnim sistemom Vitotronic z možnostjo komunikacije in omogoča popolno integracijo v sisteme upravljanja stavb.