Posodobite svoj ogrevalni sistem in si zagotovite dolgoročne prednosti

Zahtevajte brezplačno svetovanje


Skoraj dve tretjini nameščenih generatorjev toplote v Nemčiji nista dovolj učinkoviti. Večina teh generatorjev je v povprečju stara več kot 17 let, zato so zastareli in ne sledijo sodobni tehnologiji. Ti grelniki pogosto ne izkoriščajo optimalno svojega vira energije iz fosilnih goriv, kar vodi v izgubo toplote. To pa v času naraščajočih cen goriva bistveno povečuje obratovalne stroške, ne glede na vplive na okolje. Posodobitev ogrevalnega sistema ima največji potencial za prihranek energije v primerjavi z drugimi prenovitvenimi ukrepi.

Zakaj je posodobitev ogrevalnega sistema smiselna

Za posodobitev ali zamenjavo ogrevalnega sistema je veliko dobrih razlogov. Pri tem nista pomembna le starost ogrevalnega sistema in njegova učinkovitost, temveč tudi vidiki varstva okolja, stroškov ogrevanja in udobja. Poleg tega je nov ogrevalni sistem lahko smiseln tudi, če se na obstoječi stavbi po dolgih letih izvajajo gradbena dela. Odvisno od obsega del morda takrat ne bo več dovolj spreminjati nastavitev regulacije ogrevanja - na primer ogrevalne krivulje.

Zmanjšanje emisij

Emisije se lahko zmanjšajo zlasti pri zamenjavi sistemov za ogrevanje, ki temelji na obnovljivih virih energije.

Varčevanje z viri

Sodobni ogrevalni sistemi so zelo učinkoviti in porabijo bistveno manj virov kot zastarela tehnologija ogrevanja.

Nižji računi za ogrevanje

Večja učinkovitost in uporaba obnovljivih virov energije omogočata zmanjšanje stroškov goriv.

Povečanje priročnosti

Nova tehnologija ogrevanja zagotavlja toploto in toplo vodo glede na dejanske potrebe. Možnost priročnega upravljanja prek aplikacije je na voljo kot dodatna možnost.

Izkoristite subvencije

Možnosti subvencioniranja obnovljivih virov energije zmanjšujejo stroške nakupa pri posodobitvi ogrevalnega sistema.

Povečanje vrednosti nepremičnine

Naložba v obnovo ogrevalnega sistema dolgoročno prihrani energijo in hkrati poveča vrednost nepremičnine.

Ohranjanje naravnih virov in zmanjšanje emisij


Varstvo podnebja in zagotavljanje cenovno dostopne oskrbe z energijo sta dva ključna izziva sodobnega časa. Vsak lastnik hiše lahko aktivno prispeva k njihovemu reševanju z uporabo napredne ogrevalne opreme. Z zamenjavo zastarelih sistemov z modernimi generatorji toplote lahko učinkovito varčujemo z naravnimi viri energije ter zmanjšujemo emisije, še posebej pri uporabi generatorjev toplote iz obnovljivih virov. Posodobitev ogrevalnega sistema lahko povprečno prinese prihranek ene tone CO₂ na leto, kar je pomemben prispevek k prehodu v trajnostno energetsko prihodnost.

Zmanjšajte račune za ogrevanje

Obstaja veliko načinov za varčevanje z energijo v vašem domu. Največ možnosti ponuja posodobitev ogrevalnega sistema. Z novim ogrevalnim sistemom ali namestitvijo solarnega sistema na streho prihranite skoraj tretjino porabljene energije in tako zmanjšate tudi račune za ogrevanje. Za to niso nujno potrebni obsežni prenovitveni ukrepi. Potencialni prihranki, ki jih je mogoče doseči zgolj z izolacijo zunanjih sten, so bistveno manjši. To velja tudi za zamenjavo oken ali vrat.

 

Povečanje udobja v domu

Poleg možnosti prihrankov, ki jih ponuja nov ogrevalni sistem, je dodatna prednost posodobitve tudi večje udobje. Za to je zaslužna digitalizacija ogrevalnega sistema, ki med drugim omogoča upravljanje prek aplikacije. Stanovalci lahko prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika nastavijo želeno temperaturo od koder koli - doma, na kavču ali na poti iz službe. Aplikacija Viessmann ViCare kaže, kako enostavno in priročno je to lahko.

Pametno vlagajte in povečajte vrednost nepremičnine

Z vidika stroškov in porabe ni posodobitvenega ukrepa v hiši ali na njej, ki bi se obrestoval hitreje kot posodobitev ogrevanja. Poleg tega lahko s posodobitvijo starega ogrevalnega sistema povečate tržno vrednost svoje nepremičnine. Zaradi naraščajočih stroškov energije mnogi kupci pozorneje preučujejo stroške storitev.Pripravljenost plačati za energetsko učinkovite nepremičnine je temu primerno večja. Še več, ti podatki se ob oddaji, najemu ali prodaji nepremičnine vpišejo v energetsko izkaznico. Ta je v omenjenih primerih obvezna.

Primerne klimatske rešitve za posodobitev

Kateri ogrevalni sistem je pravi za posodobitev, je odvisno od različnih dejavnikov. Poleg leta gradnje in stanja izolacije stavbe so to tudi individualni načini ogrevanja stanovalcev. Pri odločitvi vam bo pomagal izbrani izvajalec. Ko boste skupaj s strokovnjaki določili ključne podatke za vaš novi ogrevalni sistem, vam bodo nato kompetentno in individualno svetovali. Načeloma se lahko tukaj odločite glede na vire energije. V nadaljevanju predstavljamo primerne sisteme za posodobitev ogrevalnega sistema.

Toplota iz zemlje, podtalnice ali zraka je cenovno ugodna alternativa fosilnim gorivom. Viessmannova toplotna črpalka uporablja naravno energijo na posebno učinkovit in okolju prijazen način. Tlačnici Vitocal 250-A in Vitocal 252-A sta še posebej primerni za posodobitev ogrevanja. Dosegata temperaturo pretoka do 70 stopinj Celzija in zato tudi starejše obstoječe stavbe učinkovito oskrbujeta z okoljsko energijo.

Kotel na les je dobra alternativa ogrevanju s fosilnimi gorivi. Če se odločite za kotel na trda goriva na lesne pelete, sekance ali polena, namreč uporabljate eno najbolj naravnih goriv na svetu, ki je še posebej primerno, če ga pridobivate regionalno. Zahvaljujoč napredni Viessmannovi tehnologiji je ogrevanje z lesom zdaj tudi zelo učinkovito in priročno. Ker kotli omogočajo visoke pretočne temperature, so primerni tudi za oskrbo s toploto nemoderniziranih stavb.

Visoko učinkoviti sončni toplotni sistemi v individualnih hišah in stanovanjskih stavbah zdaj pokrijejo do 60 odstotkov letnih potreb po energiji za ogrevanje sanitarne vode. Poleg ogrevanja sanitarne vode lahko sončni kolektorji ogrevajo tudi vodo za centralno ogrevanje in se lahko uporabljajo tudi kot rezervni sistem centralnega ogrevanja. Sončna toplotna energija je zato idealno dopolnilo, če želite posodobiti ogrevalni sistem.

S sistemom ogrevanja na gorivne celice ne proizvajate le toplote, temveč hkrati tudi električno energijo, ki jo lahko uporabljate v svojem domu. To pomeni večjo neodvisnost od lokalnega dobavitelja energije. Viessmannov sistem Vitovalor PT2 je kompakten in ponuja bistveno višji električni izkoristek, kot ga omogočajo trenutne rešitve za soproizvodnjo toplote in električne energije (SPTE). Odvzem toplote je posledično manjši, zato je primeren za uporabo v novogradnjah ter prenovljenih in posodobljenih obstoječih stavbah.

Ni nujno, da obnovljivi viri energije pokrijejo celotno povpraševanje po toploti. Dopolnjevanje obstoječih sistemov je tudi dober način za povečanje učinkovitosti celotnega sistema. Mešanica energijskih virov ponuja največjo možno svobodo pri izbiri energijskega vira. Hibridne naprave namreč omogočajo prilagodljivo uporabo različnih energijskih virov. Na ta način vedno zagotavljajo stroškovno učinkovito in uspešno delovanje.

V fotonapetostnem sistemu na svetlobo občutljivi kristali v modulih pretvarjajo sončno svetlobo v električno energijo. Najbolje je, da to električno energijo porabite sami - na primer za pogon toplotne črpalke na električni pogon. Da bi lahko električno energijo uporabljali tudi ob različnih urah, je idealen dodatek baterijski sistem za shranjevanje, kot je Vitocharge VX3. S tem povečate lastno porabo in ekonomsko učinkovitost lastne proizvodnje.

Namestno financiranje

Viessmann kot zanesljiv partner za modernizacijo

Ko gre za ogrevanje in modernizacijo, imate pri Viessmannu na svoji strani močnega in izkušenega partnerja:

 • Kot eden vodilnih mednarodnih proizvajalcev ogrevalnih sistemov že več kot 100 let zagotavljamo kakovost "Made in Germany".
 • Naši trgovski partnerji vam nudijo prvovrstne storitve in vam lahko pripravijo celovito ponudbo za vse vire energije ter za vse običajne ogrevalne sisteme.
 • Novogradnja ali posodobitev ogrevalnega sistema - namesto samostojnih sistemov se osredotočamo na integrirane, individualno prilagojene rešitve.
 • Investicijski stroški, obratovalni stroški, samozadostnost, varstvo okolja, subvencije: ne glede na to, kateri vidik je v ospredju, vam nudimo jasno podlago za odločanje.

Energetski pregled kot podlaga za zamenjavo ogrevalnega sistema

Energijski pregled je idealna podlaga za odločanje pred posodobitvijo ogrevalnega sistema. Viessmann ponuja brezplačno spletno preverjanje energetske varčnosti stavbe, ki ga je potrdil TÜV Rheinland in pozitivno ocenil verodostojnost, metodologijo, predpostavke in vire podatkov za izračun. Samo preverjanje traja le nekaj minut. Za pridobitev potrebnih informacij o potencialu prihrankov potrebujete le naslednje podatke:

 • Vrsta stavbe (samostojna hiša ali stanovanjska hiša)
 • Stanovanjska površina v kvadratnih metrih
 • ogrevalni sistem (olje ali plin)
 • Letna poraba
 • Število oseb v gospodinjstvu

Posodobite ogrevalni sistem in izkoristite storitve

Da bi zagotovili dolgoročno nemoteno delovanje, je treba tudi nov ogrevalni sistem redno servisirati. Če ste se pri posodobitvi ogrevalnega sistema odločili za rešitev Viessmann, je priporočljiv dodatek pogodba o vzdrževanju. Ta je lahko individualno oblikovana, tako da je prilagojena vašim potrebam. Prednosti vzdrževanja ogrevalnega sistema:

 • Minimalni napori - stalni pogoji brez potrebe po letni primerjavi cen

 • Visoka raven varnosti - redno vzdrževanje zagotavlja visoko zanesljivost delovanja

Kot smo omenili na začetku, lahko svoj novi Viessmannov ogrevalni sistem udobno upravljate tudi prek aplikacije. Vendar pa mora biti ogrevalni sistem za to priključen na internet in registriran na spletu. S tem se ne poveča le enostavnost uporabe. Ko se registrirate, poleg zakonskega jamstva prejmete tudi podaljšano jamstvo.

Kaj je treba upoštevati pred posodobitvijo ogrevalnega sistema?

Če pride do popolne okvare ogrevalnega sistema, je treba hitro ukrepati. V takih primerih skoraj ni časa za podrobno načrtovanje novega ogrevalnega sistema. Zato je priporočljivo, da o posodobitvi ogrevalnega sistema razmišljate že v zgodnji fazi.

Opredelite cilje in preučite možnosti

Ponudba ogrevalnih sistemov Viessmann je zelo raznolika. Upoštevati je treba vrste goriv, tehnične podrobnosti in možnosti shranjevanja. Zato je še toliko bolj pomembno, da vnaprej razjasnite, kakšne cilje zasledujete pri posodobitvi svojega ogrevalnega sistema:

 • Zmanjšati porabo in stroške?

 • Zaščititi okolje in zmanjšati emisijeCO2?

 • Postati neodvisen od plina in elektrike?

Poleg tega mora novi ogrevalni sistem ustrezati tudi hiši in individualnim potrebam. Če naj bo to popolnoma celovita rešitev, bo morda treba zamenjati tudi radiatorje in cevovode. Določiti je treba potrebe stavbe po toploti. Prav tako je treba preučiti in pri odločitvi upoštevati vzorce ogrevanja stanovalcev. Jasno je torej, da projekt posodobitve ogrevalnega sistema zahteva dobro načrtovanje in pripravo. Vaš Viessmannov partner vam je na voljo za pomoč pri vseh teh vprašanjih. Če želite posodobiti svoj ogrevalni sistem, vam bo predstavil možnosti in vam pomagal pri odločanju in končni izvedbi.

Misija je izpolnjena: zadovoljne stranke so najboljše priporočilo