Vitodens 111-F

Kompaktni plinski kondenzacijski kotel

Inteligentna, cenovno privlačna kombinacija učinkovite plinske kondenzacijske tehnologije zagotavlja udobje pri ogrevanju tople vode.

Nazivna moč ogrevanja: 3,2 do 32 kW.
Ogrevalnik sanitarne vode: 130 litrov
Privlačno razmerje med ceno in zmogljivostjo
H₂ ready 20 %
Privlačno razmerje med ceno in zmogljivostjo

Z zanesljivo kakovostjo proizvodov Viessmann

Trajen in učinkovit

Zahvaljujoč prenosniku toplote Inox-Radial iz nerjavnega jekla

Gorilnik MatriX-Plus

Z regulacijo zgorevanja Lambda Pro Plus za visoko učinkovitost in čisto zgorevanje brez emisij

Enostavno in intuitivno upravljanje

Preko LCD zaslona s 7-segmentnim zaslonom in gumbi na dotik; lahko pa tudi preko mobilne naprave z aplikacijo ViCare

Internetni dostop preko vgrajenega vmesnika WiFi

Za več udobja, prihranka energije in varnosti z ViCare

Za delovanje na zemeljski plin z 20 % vsebnostjo vodika

Certificiran za delovanje z 20 % vsebnosti vodika v zemeljskem plinu

Vitodens 111-F s privlačnim dizajnom v vitopearlwhite barvi

Plinski kondenzacijski kompaktni kotli, ki so prostorsko varčni, zagotavljajo visoko udobje pri pripravi tople sanitarne vode

Vitodens 111-F inteligentno združuje učinkovito plinsko kondenzacijsko tehnologijo po dostopni ceni z visokim udobjem pri pripravi tople sanitarne vode. Je enostaven za uporabo, digitalno podprt in odlikuje ga dolga življenjska doba. Ta plinski kondenzacijski kompaktni kotel je zasnovan posebej za posodobitev ogrevalnih sistemov in kot zamenjava za starejše konvencionalne plinske kotle. Z visoko učinkovito črpalko in visokim izkoristkom Vitodens 111-F porabi zelo malo energije in je izjemno tih. S svojim emajliranim 100-litrskim hranilnikom za vodo ali 130-litrskim grelnikom za toplo sanitarno vodo z vgrajenim spiralnim cevnim prenosnikom toplote pa zagotavlja visoko udobje pri pripravi tople vode, vse v eni kompaktni napravi.

Opremljeni za prihodnost

ehnologija, ki omogoča uporabo mešanic zemeljskega plina in vodika za ogrevanje stavb, je že na voljo in se uporablja na trgu v več tisoč primerih. Plinske kondenzacijske kotlove najnovejše generacije Vitodens 100 je načeloma že mogoče uporabljati z 20 % vodika. Lastniki hiš in stanovanj, ki se odločijo za te sodobne stenske in kompaktne naprave, so tako odlično pripravljeni na prihodnost.

Posebne značilnosti Vitodens 111-F

Gorilnik MatriX-Plus: srce vašega ogrevalnega sistema

Med prednostmi gorilnika MatriX-Plus so njegovo učinkovito delovanje, tiho delovanje in nizke emisije. Posebna površina MatriX iz nerjavečega jekla je odporna na visoke temperature, kar zagotavlja zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo. Popolnoma samodejna regulacija zgorevanja Lambda Pro pa se samodejno prilagaja vsem vrstam plina in dimovodnim sistemom ter zagotavlja dosledno učinkovito zgorevanje z malo emisij.

  •   

Gorilnik MatriX-Plus

Inox-Radial iz nerjavečega jekla: učinkovit in vzdržljiv

Nerjaveče jeklo naredi razliko. Srce naprave Vitodens 111-F je prenosnik toplote Inox-Radial iz nerjavnega jekla, ki je odporen na korozijo. Porabljeno energijo zelo učinkovito pretvarja v toploto. Poleg tega zelo trpežno visokokakovostno nerjavno jeklo zagotavlja zanesljivost.

Prenosnik toplote Inox-Radial iz nerjavečega jekla

Jasno in intuitivno upravljanje

Enostavno upravljanje s 7-segmentnim zaslonom

Zaslon LCD s 7-segmentnim prikazovalnikom nove platforme Viessmann One Base ima diskretno vizualno obliko "črne plošče" in se odlikuje po preprostem in razumljivem upravljanju. Uporablja se lahko za priročno upravljanje ogrevalnih sistemov z direktnim ogrevalnim krogom in/ali ogrevalnim krogom z mešalnim ventilom.

LCD zaslon s 7-segmentnim prikazovalnikom

Varčevanje z energijo, udobje in varnost z ViCare

Vitodens z novo platformo Viessmann One Base ima vgrajen vmesnik WiFi. Ta po potrebi ogrevalni sistem poveže neposredno z internetom. Upravljanje ogrevalnega sistema je z aplikacijo ViCare zelo preprosto in intuitivno. Ta določa potek digitalnih storitev in je v neposrednem stiku z lokalnim servisnim podjetjem.

Po želji (za doplačilo) lahko aplikacija ViCare uporabi funkcijo GPS pametnega telefona, da ugotovi, kako daleč je uporabnik od ogrevalnega sistema. Če so določene razdalje presežene, se temperatura v prostoru samodejno zniža.

Termostat ViCare za več udobja in učinkovitosti

Sistem lahko razširite tudi z digitalnim termostatom ViCare in tako uživate v še večjem udobju in učinkovitosti.

Termostati ViCare za priročno upravljanje posameznih prostorov

Podrobnosti o proizvodu

Ogrevalna moč v kW

3,2 do 32 kW

Standardni sezonski izkoristek [po DIN]

98 % (Hs) [bruto cv]

Razred energetske učinkovitosti

A

Gorivo

Zemeljski plin, utekočinjeni naftni plin, 20-odstotna mešanica vodika

Področje uporabe

Samostojne/vrstne hiše, stanovanja, za novogradnje in posodobitve

Rokovanje

Enostavno in intuitivno upravljanje preko zaslona LCD s 7-segmentnim zaslonom in gumbi na dotik; lahko tudi preko mobilne naprave. Spletna povezljivost z vgrajenim vmesnikom WiFi za več udobja, varčevanja z energijo in varnosti s storitvijo ViCare.

Ogrevanje sanitarne vode

Z emajlirano 100-litrsko polnilno posodo (tip B1TF) ali 130-litrsko posodo za toplo vodo z notranjo indirektno tuljavo (tip B1SF)

Dodatne funkcije

Gorilnik MatriX-Plus s krmilnikom zgorevanja Lambda Pro za trajno visoko učinkovitost in čisto zgorevanje. Certificiran za 20-odstotno vsebnost vodika v zemeljskem plinu.

Prečni prerez proizvoda Vitodens 111-F (tip B1TF)
Prečni prerez proizvoda Vitodens 111-F (tip B1SF)