Grelniki tople vode za oskrbo v stanovanjskih stavbah

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Glede na število stanovalcev in njihove potrošniške navade se lahko potrebe po topli vodi v stanovanjskih stavbah zelo razlikujejo. Vendar pa to ni edini dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri načrtovanju oskrbe s toplo vodo. Pri centralnem zagotavljanju tople vode ima pomembno vlogo tudi generator toplote, saj ogreva ne le ogrevalno vodo, ampak tudi pitno vodo. Kljub temu pa centralno ogrevanje tople sanitarne vode ni vedno izvedljivo. Na primer, če potrebujemo le majhno količino tople vode ali jo uporabljamo le občasno, so decentralizirani grelniki vode dobra alternativa. Viessmann ponuja široko paleto jeklenk in grelnikov tople vode, ki se prilagajajo različnim potrebam in okoliščinam, kar omogoča zanesljivo in energetsko učinkovito oskrbo v vsaki stanovanjski stavbi.

Kombinacija s sončno toploto v sistemu centralnega ogrevanja

Če načrtujete priključitev na ogrevalni sistem, vam Viessmann Vitocell jeklenke za toplo vodo in hranilne jeklenke za ogrevalno vodo ponujajo široko paleto možnosti. Kombinirate jih lahko tako s klasičnimi kondenzacijskimi kotli kot z generatorji toplote na osnovi obnovljivih virov energije. Poleg toplotnih črpalk in kotlov na trda goriva je mogoča tudi kombinacija s solarnim sistemom. Tako lahko prosto dostopno energijo sonca izkoristite za ogrevanje vode za dnevne potrebe in ogrevanje bivalnih prostorov. Z vključitvijo sončne toplote v ogrevalni sistem lahko pokrijete približno 60 odstotkov letnih potreb po toploti za ogrevanje sanitarne vode in od 20 do 30 odstotkov potreb po toploti. S tem prihranite energijo in hkrati zmanjšate stroške ogrevanja.

Kako izbrati pravi grelnik vode za svoje potrebe?

Kako velika naj bo zmogljivost vašega hranilnika za toplo sanitarno vodo ali hranilnika ogrevalne vode in na kaj morate biti pozorni pri kombinaciji s solarnim toplotnim sistemom? Pri teh vprašanjih vam lahko pomagajo naši partnerji. Če želite pred neobvezujočim svetovanjem izvedeti več o ponudbi izdelkov Viessmann, vam bo v pomoč katalog izdelkov. Uporabite funkcije filtriranja, da zožite izbiro, na primer glede na področje uporabe. Za podrobne predloge izdelkov vam priporočamo iskalnik izdelkov.

Tlačne posode za ogrevanje kot vsestranski pripomoček

Bojler za toplo vodo Vitocell 100-W s stenskim plinskim kotlom Vitodens 100-W

V jeklenkah za toplo sanitarno vodo se shranjuje pitna in ogrevalna voda, ki jo je ogrel priključen ogrevalni sistem, in je na voljo po potrebi. Učinkovita toplotna izolacija zagotavlja energetsko varčno delovanje in visoko raven udobja za prebivalce hiše. Zaradi različnih oblik in velikosti so jeklenke za toplo vodo Viessmann Vitocell vsestransko uporabne. Če je na voljo le omejen prostor, pridejo v poštev jeklenke, nameščene pod kotlom. Zagotavljajo dovolj prostora, da se na njih lahko vgradi kondenzacijski kotel. Za večje potrebe pa so idealne Viessmannove stoječe jeklenke za toplo sanitarno vodo.

Prednosti jeklenk za toplo vodo na prvi pogled

 • Zanesljiva oskrba z ogrevalno vodo in toplo sanitarno vodo
 • Učinkovita toplotna izolacija za visoko energetsko učinkovitost
 • Na voljo so različne velikosti in izvedbe
 • Možnost kombiniranja z vsemi ogrevalnimi sistemi
 • Lahko se razširi v sistem za polnjenje jeklenke.

Akumulacijske jeklenke za ogrevalno vodo za ogrevalni sistem

Viessmannove ogrevalne vodne hranilne jeklenke zagotavljajo učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. V njih se shranjuje odvečna toplota in je na voljo pozneje. Posebej nepogrešljive postanejo, ko je v ogrevalni sistem vgrajen solarni sistem, saj omogočajo uporabo toplotne energije tudi v obdobjih brez sončnega sevanja. Večnamenski Viessmannov hranilnik ne služi le shranjevanju toplote iz solarnega termalnega sistema, temveč omogoča tudi akumulacijo toplote iz drugih virov. S kombinacijo z modulom za sladko vodo pa je mogoče tudi ogrevanje sanitarne vode.

Prednosti hranilnih jeklenk za ogrevalno vodo na prvi pogled

 • Shranjevanje toplote za poznejšo uporabo
 • Večja učinkovitost solarnih toplotnih in ogrevalnih sistemov
 • Sistemi z več načini delovanja za več generatorjev toplote
 • Možnost dodajanja modulov za sladko vodo
 • Možnost kombiniranja z vsemi ogrevalnimi sistemi

Sladkovodni moduli za higiensko ogrevanje  

Če je dodan modul za svežo vodo, lahko hranilnik ogrevalne vode zagotavlja tudi toplo sanitarno vodo. Kombinacija teh dveh komponent je torej alternativa klasičnemu hranilniku tople vode. Ker se voda ogreva le po potrebi po načelu trenutnega ogrevanja vode, je to še posebej higienično. Moduli za svežo vodo Viessmann Vitotrans so vnaprej sestavljene kompaktne enote, ki jih je mogoče enostavno namestiti na steno ali neposredno na hranilnik. Optimalno usklajene komponente zagotavljajo konstantno temperaturo vode tudi pri različnih stopnjah odvzema.

Prednosti modulov za svežo vodo na prvi pogled

 • Ogrevanje pitne vode z varovalnim jeklom
 • Posebej higienično zaradi načela trenutnega segrevanja vode
 • Enostavna montaža na steno ali jeklenko
 • Konstantna temperatura vode
 • Uporablja se lahko v nizkotemperaturnih ogrevalnih sistemih

Električni sistemi za pripravo tople sanitarne vode za decentralizirano oskrbo

Vitotherm E15 mini pretočni grelnik vode

Decentralizirani električni sistemi za pripravo tople vode zagotavljajo toplo vodo na zahtevo, kar omogoča visoko raven udobja, higiensko uporabo in ohranjanje nizkih stroškov električne energije. Ker so ti sistemi priključeni zelo blizu uporabniških mest, se obenem zmanjšujejo toplotne izgube iz cevovodov, kar pripomore k energetski učinkovitosti električnega ogrevanja tople vode. Viessmannovi pretočni grelniki vode Vitotherm in električni hranilniki tople vode so nezahtevni za vzdrževanje in enostavni za naknadno vgradnjo. Medtem ko pretočni grelniki vode segrevajo majhne količine vode do točno določene temperature, majhni in stalni hranilni grelniki vode zadržijo nekoliko večje količine vode.

Prednosti električnih grelnikov vode na prvi pogled

 • Hitra in higienična oskrba s toplo vodo
 • Preprečevanje toplotnih izgub
 • Enostavna namestitev in vzdrževanje
 • Voda se segreje na točno določeno stopnjo
 • Na voljo v številnih stopnjah moči, velikostih in barvah