Izjava o varstvu podatkov

Mi, podjetja skupine Viessmann Group, jemljemo varstvo vaših osebnih podatkov zelo resno in se strogo držimo pravil v zakonu o varstvu podatkov. Osebni podatki bodo na naših spletnih straneh in pri uporabi naših aplikacij uporabljeni samo v tehnično potrebnem obsegu. Pridobljeni podatki nikoli ne bodo prodani ali iz drugih razlogov posredovani drugim osebam.

Naslednja izjava omogoča pregled nad tem, kako to varstvo omogočamo in katere vrste podatkov se uporabljajo za posamezne namene. To velja za vse spletne strani in aplikacije, za katere je odgovorna skupina Viessmann. Spletne strani in aplikacije skupine Viessmann lahko vsebujejo spletne strani drugih ponudnikov, za katere ta izjava o varstvu podatkov ne velja.
 

Obdelava podatkov s prikazom naših spletnih strani in uporaba naših aplikacij

Skupina Viessmann pridobiva in v dnevniških datotekah svojih strežnikov samodejno shranjuje informacije, ki jih posreduje vaš brskalnik ali aplikacija. Mednje sodijo:

• vrsta/različica brskalnika
• uporabljeni operacijski sistem
• URL posrednika (predhodno obiskana stran)
• ime gostitelja dostopajočega računalnika (naslov IP)
• čas dostopa do strežnika.

Te podatke je treba dodeliti osebam, ki jih ni določila skupina Viessmann. Ti podatki ne bodo združeni z drugimi viri podatkov. Podatki so namenjeni izključno notranjim statističnim ocenam.

Piškotki in uporaba orodij za analizo

Internetne strani na več mestih uporabljajo tako imenovane piškotke. S pomočjo teh lahko ustvarimo uporabniku bolj prijazno, učinkovito in varno ponudbo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se odložijo v vašem računalniku, shranjuje pa jih vaš brskalnik. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, je tako imenovanih "sejnih piškotkov". Po koncu vašega obiska se ti samodejno izbrišejo. Piškotki v računalniku ne naredijo škode in ne vsebujejo virusov.

Viessmann za to uporablja orodja za analizo, na primer Webtrends ali AppSee. Uporabljeni razpoložljivi podatki se pridobivajo in shranjujejo popolnoma anonimno. Shranjevanje teh podatkov pod določenimi pogoji poteka tudi izven Nemčije ali Evropske unije.

Z ustrezno nastavitvijo brskalnika ali aplikacije oziroma uporabljenega operacijskega sistema (iOS, android) lahko preprečite posredovanje takšnih podatkov, vendar to v nekaterih primerih lahko povzroči težave pri prikazu, uporabi ali delovanju ponujene vsebine ali storitve.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

- za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
- za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
- na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
- za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
- za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
- za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)

Spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Naziv Opis Trajanje
consent Piškotek uporablja spletna stran, da si tako shrani vašo izbiro o uporabi piškotkov 3 leta
icocookie Piškotek uporablja spletna stran, da si tako shrani vašo izbiro o uporabi piškotkov 3 leta
_utma
_utmb
_utmc
Spletna stran uporablja Google Analytics, ki nam omogoča analizo prometa na naši spletni strani. (Več informacij o podatkih, ki jih zbira Google Analytics je na voljo tukaj). -

Več o piškotkih, ki jih uporabljajo te storitve si preberite na naslednji povezavi.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjihpovezavah:

  • Internet Explorer 9
  • Internet Explorer 7 in 8
  • Chrome
  • Firefox
  • Opera (stran v angleškem jeziku)
  • Safari (stran v angleškem jeziku)

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov

Če ste nam posredovali osebne podatke, jih bomo uporabili samo za odgovarjanje na vaša vprašanja, izvrševanje z vami sklenjenih pogodb, za tehnično administracijo, za dejavnosti prijave, znotraj trenutnih internetnih strani ali aplikacij pa za dostop do ponujenih storitev.

Uporaba dostopnih osebnih podatkov za druge storitve ali za druge namene je dovoljena samo na osnovi vaše privolitve. Takšno privolitev lahko kadar koli prekličete.

Vaši osebni podatki bodo drugim osebam posredovani samo, če je to potrebno za namene izvrševanja pogodbe, zlasti pri posredovanju naročniških podatkov dobaviteljem, če je to potrebno za obračun ali če ste v to predhodno privolili. Privolitev, ki se nanaša na prihodnost, lahko kadar koli prekličete.Izbris shranjenih osebnih podatkov se izvede, če prekličete privolitev za shranjevanje, če vas o namenu shranjevanja ni več potrebno seznanjati ali če shranjevanje zaradi določenih zakonskih razlogov ni dovoljeno.Pravica do pridobivanja podatkov, brisanjeKadar koli imate pravico zahtevati vpogled v podatke, ki so shranjeni v zvezi z vami, o njihovem izvoru, prejemniku ter namenu shranjevanja. Poleg tega imate na podlagi zakonskih določb pravico do popravka, blokade in brisanja vaših osebnih podatkov.

Dodatne informacije

Vaše zaupanje nam veliko pomeni. Zato vam želimo biti ves čas na voljo glede odgovorov na vprašanja o obdelavi vaših osebnih podatkov. Če imate vprašanja, na katera ne najdete odgovorov v tej izjavi o varstvu podatkov, ali v določenem trenutku potrebujete dodatne informacije, nas kontaktirajte:

Viessmann d.o.o.
Cesta XIV. divizije 116a
2000 Maribor

Telefon: +386 2 480 55 50
Telefaks: + 386 2 480 55 60

E-pošta: info@viessmann.si

Varnostno navodilo

Z uporabo vseh tehničnih in organizacijskih možnosti si prizadevamo vaše osebne podatke shranjevati tako, da ti niso dostopni drugim osebam. Pri komunikaciji prek elektronske pošte ne moremo zagotoviti popolne varnosti podatkov, zato vam predlagamo, da nam zaupne podatke sporočite prek standardne pošte.