Oblikovanje prihodnosti solarnega tehnika - s trgovinskim partnerjem št. 1

Foto: © Studio.51 / Shutterstock.com

Kot dolgoletno družinsko podjetje smo se vedno odlikovali po trdnem partnerstvu s stroko. Navsezadnje uresničevanje naših vrednot - trajnost, soustvarjanje in ustvarjanje sveta, vrednega življenja za prihodnje generacije - ne bi bilo mogoče brez sodelovanja z našimi partnerji v trgovinskem sektorju. Zaradi tega cilja je Viessmann v letu 2021 lahko že šestnajstič zapored ubranil naziv "partner št. 1 v trgovini". V naslednjih poglavjih boste izvedeli, kakšne prednosti vam prinašajo naša korporativna kultura, naš nabor rešitev in naše storitve, če postanete Viessmannov trgovinski partner.

Rešitve, ki jim trgovinski partnerji lahko zaupajo - solarni tehniki, ki jim stranke zaupajo.

Aktivno partnerstvo med podjetjem Viessmann in trgovci je dejavnik uspeha vašega podjetja za solarno tehniko. Naše kategorije izdelkov in storitev so med najboljšimi, ki jih ponuja trg. To samo po sebi še ni zagotovilo za uspeh. Poslušanje, odzivanje na zahteve naših partnerjev in pridobivanje njihovega zaupanja v naše izdelke in rešitve iz leta v leto - to so pravi temelji uspešnega sodelovanja, ki jih imamo že 30 let.

Naš obseg storitev za solarne tehnike - od svetovanja do dolgoročne podpore

Spekter storitev, ki vam jih ponujamo kot partner, vključuje široko paleto rešitev. V nadaljevanju najdete pregled storitev, ki jih lahko koristite kot Viessmannov trgovinski partner na področju solarne tehnike.

Storitev

Opis

Osebno svetovanje

Neodvisni strokovnjaki vam svetujejo in pomagajo na različnih področjih, ne glede na to, ali gre za analizo poslovanja, upravljanje podjetja, optimizacijo spletnih strani ali tehnične zadeve.

Storitve za komponente in posamezne dele

Zanesljiv - in predvsem hiter - logistični sistem za obdelavo vaših naročil. Če naročite do 18. ure, vam lahko nadomestne dele in komponente dostavimo že naslednji dan na izbrani naslov do 8., 10. ali 12. ure.

Prodajna podpora

Naše notranje in zunanje prodajno osebje vam zagotavlja zanesljivo podporo. Poleg tega so vam na voljo številna orodja za pomoč pri prodaji, kot so sistem spletnega naročanja, elektronski ceniki ali celovito financiranje prodaje.

Podpora pri vzdrževanju in servisiranju

Naša tehnična služba je vaš kvalificirani kontaktni partner za zagon, vzdrževanje, odpravljanje težav ter zagotavljanje navodil za namestitev in servisiranje - po potrebi tudi neposredno na kraju samem.

Digitalne storitve in portal PartnerPortal

PartnerPortal je naše informacijsko središče za usposobljene trgovinske partnerje. Tu lahko na enem mestu najdete vse informacije, ki jih potrebujete za posvetovanja s strankami in poizvedbe.

Trženjska podpora

Viessmann vam lahko pomaga pri samozavestnem trženju vašega podjetja. Ponujamo vse, kar potrebujete, da pritegnete pozornost svojih strank in zainteresiranih oseb v svoji regiji k obsežni ponudbi izdelkov - od spletnega trženja do direktne pošte in strešnih nosilcev.

Tečaji usposabljanja

Program seminarjev, ki jih ponuja Viessmannova akademija, redno vključuje seminarje o izdelkih, tečaje usposabljanja in možnosti e-učenja. Vključuje predstavitve izdelkov in učenje pomembnih postopkov za zagon ali vzdrževanje.

Program VPlus

Zvesti partnerji si s sodelovanjem v programu VPlus zagotovijo ekskluzivne ugodnosti, saj že danes razmišljajo o jutrišnjem dnevu. Točkovni program nagrajuje rešitve na teme, kot so energetski prehod, digitalizacija in podjetništvo.

Digitalne storitve in PartnerPortal

Prek portala PartnerPortal so na voljo številne storitve, ki vam pomagajo pri svetovanju in poizvedbah strank. Računalniško podprt pregledovalnik shem strankam vizualno pomaga pri uporabi naprav Viessmann in ponuja primere sistemov. Podatkovne zbirke, spletna storitev naročanja ali celovite rešitve za načrtovanje stavb olajšajo svetovanje. Poleg tega ste v okviru partnerstva z družbo Viessmann deležni dodatnih digitalnih storitev. Kot partner solarnega tehnika prejmete celoten projektni načrt prek centra za ponudbe. Popolna podpora je vaša v vseh fazah namestitve - od načrtovanja do dimenzioniranja in izvedbe.

 • Adminprofi podpira registracijo sistemov za proizvodnjo toplote in električne energije v omrežju
 • Hitri digitalni kontrolni seznamPV za hitro in enostavno izdelavo ponudbe za fotonapetostni sistem
 • Načrtovalnik fotovoltaike za načrtovanje sistema PV
 • Fotovoltaični kalkulator za integracijo na vašo spletno stran
 • Različna druga orodja za načrtovanje in izračun solarnega sistema (kalkulator neodvisnosti, izračun potrebnih pritrdilnih elementov, sistemski nasveti in še veliko več)
 • E-Planner za načrtovanje električnih ogrevalnih sistemov na podlagi posebnih zamisli stranke

Enota za shranjevanje energije Vitocharge: modularni fotovoltaični sistem za shranjevanje energije

Vaše stranke so tako različne, kot so različni njihovi vzorci porabe energije. Prav zato smo našo enoto za shranjevanje energije Vitocharge VX3 opremili z integriranim sistemom za upravljanje energije. Ta omogoča optimalno upravljanje individualnih ravni porabe strank. Vitocharge je preprost, načrtovan sistem za shranjevanje energije za fotovoltaično samooskrbo uporabnikov, ki vam kot partnerju ponuja naslednje prednosti:

 • rešitev 3 v 1: Vitocharge: fotovoltaika, baterija in hibridni sistem shranjevanja v eni napravi
 • Tri zmogljivosti shranjevanja, vsaka s kompaktno zasnovo
 • Enostavna namestitev zaradi obvladljive teže
 • Prilagodljiva namestitev - stenska ali talna
 • Poenostavljen in hiter zagon prek aplikacije ViGuide
 • Vmesnik EEBUS za variabilno integracijo sistemov za upravljanje energije

Uporaba storitev Viessmann Strom za vaše stranke

Viessmann Strom pomeni najem celotnega sistema za proizvodnjo toplote in električne energije namesto njegovega nakupa. Storitev najema je modularna, individualno izbirna in vključuje ne le potrebne komponente, temveč tudi vse storitve, kot so montaža, vzdrževanje in popravila - v celotnem pogodbenem obdobju do 20 let. Naslednji seznam vsebuje pregled storitev, ki jih ponuja podjetje Viessmann Strom.

 • Registracija omrežja
 • Popolna garancija
 • Zavarovanje
 • Vzdrževanje
 • Popravila

Podrobnejše informacije o dodatnih ugodnostih

Kot Viessmannov trgovinski partner na področju solarne tehnologije imate koristi od partnerstva pod enakimi pogoji, ki traja že vrsto let. Nekatere od tukaj omenjenih inovacij so bile razvite v sodelovanju s trgovino. Predvsem pa Viessmann ponuja celotno paleto orodij in aplikacij, ki med seboj natančno sodelujejo in so se izkazale v praksi. Vse iz enega samega vira - od podjetja, ki si je zadalo cilj ustvariti celovite rešitve za partnerje in stranke.

 • Iskanje trgovinskih partnerjev - Viessmannove stranke vas lahko kot partnerja najdejo na spletu prek iskalnika trgovinskih partnerjev.
 • Prvi boste prejeli najnovejše informacije podjetja Viessmann o izdelkih, pravnih predpisih in pomembnih novicah iz panoge.
 • Adminprofi vam pomaga pri registraciji omrežja in zagotavlja sheme ožičenja za posamezne projekte. Preprosto se registrirajte prek spleta in vnesite nekaj podatkov o izdelku - potem ste pripravljeni za delo in si prihranite veliko časa.
 • Fotovoltaični kalkulator omogoča izdelavo prilagojenih ponudb, in sicer samodejno in v nekaj sekundah.
 • Spletna stran Storitvena aplikacija ViGuide se uporablja za hitro in enostavno dajanje sistemov v obratovanje. Namizna aplikacija ViGuide omogoča spremljanje sistemov na daljavo s pomočjo osrednjega nadzornega orodja.
 • Viessmannova nova integrirana ponudba rešitev ponuja široko paleto storitev z dodano vrednostjo, digitalnih storitev, medplatformne povezljivosti, izdelkov in sistemov za uporabo sončne energije.
 • Pridobite brezplačne in zelo obetavne potencialne stranke za svoje podjetje ter jih upravljajte prek spleta s storitvijo ViContact.