Viessmann rešitve za stanovanjske stavbe

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Viessmann ponuja prilagojene sistemske rešitve za vse vire energije, ki se uporabljajo v individualnih hišah in stanovanjskih stavbah. Naša obsežna ponudba vključuje kondenzacijske kotle na olje in plin, mikrokogeneracijske enote z gorivnimi celicami PEM ter naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije.

V našo ponudbo sistemov za obnovljive vire energije spadajo solarne termalne sisteme za ogrevanje tople sanitarne vode, rezervno ogrevanje in hlajenje. Prav tako nudimo posebne kotle na polena, sekance in pelete. Na voljo so tudi hibridne naprave, toplotne črpalke, sistemi za shranjevanje ledu, ki izkoriščajo energijo iz zemlje, podtalnice ali zunanjega zraka, ter fotovoltaični in prezračevalni sistemi.

Ponudba izdelkov

V nadaljevanju najdete pregled obsežne ponudbe izdelkov podjetja Viessmann. Za več informacij kliknite na naslov.

Toplotna črpalka

Toplotne črpalke so prva izbira za tiste, ki želijo znižati račune za ogrevanje in proizvajati toploto na okolju prijaznejši način. Okolje namreč toplotni črpalki zagotavlja neomejeno in brezplačno oskrbo z energijo, ki jo potrebuje. Ta polnopravni ogrevalni sistem potrebuje zelo malo energije za svoje pogone in črpalke, da je ta energija na voljo. S toplotno črpalko postanete neodvisni od fosilnih goriv, poleg tega pa aktivno prispevate k zmanjševanju emisij CO2 in varovanju podnebja.

Kotli na trda goriva

Glede na današnje cene energije in ob upoštevanju celotne investicije je sistem ogrevanja na drva smiselna alternativa. Zahvaljujoč napredni Viessmannovi tehnologiji je ogrevanje na drva zdaj učinkovito in priročno. Ne glede na to, ali iščete pomožno napravo ali celoten ogrevalni sistem, Viessmannova ponudba ponuja prilagodljive rešitve, ki se kurijo na polena ali pelete, odvisno od vrste kotla.

  

Sončna toplota

Viessmannovi sončni kolektorji izpolnjujejo vse zahteve za učinkovito in cenovno ugodno rezervno ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode. S široko paleto ploščatih in vakuumskih cevnih kolektorjev Viessmann ponuja prilagodljive in individualne rešitve za dodajanje solarnega termalnega sistema k vsakemu sodobnemu ogrevalnemu sistemu.

Fotovoltaika in enote za shranjevanje energije

Izkoristite sončno energijo z namestitvijo Viessmannovega fotonapetostnega sistema, ki vam omogoča proizvodnjo lastne električne energije. Finančno se to izplača ob upoštevanju lastne porabe, in s sistemi za shranjevanje energije postane celo možno postati neodvisen od javnega omrežja.

Hibridni ogrevalni sistem

Viessmann združuje visoko učinkovito kondenzacijsko tehnologijo z uporabo brezplačne energije iz okolja. Kompaktna hibridna naprava Vitocaldens 222-F omogoča optimalno kombinacijo obnovljivih in konvencionalnih virov energije. Če razmišljate o naknadnem opremljanju obstoječih kondenzacijskih kotlov z brezplačno okoljsko energijo, ima Viessmann pravi sistem za vas: toplotno črpalko Vitocal 250-S z deljenim zračnim virom je mogoče kombinirati s stenskim ali talnim kondenzacijskim kotlom.

Plinski ogrevalni sistem

Naj gre za kompaktne stenske plinske kondenzacijske kotle, stoječe naprave ali srednje velike kotle za velike potrebe po toploti: ponudba plinskih kotlov Viessmann bo izpolnila vsa pričakovanja glede učinkovitega in varčnega plinskega ogrevalnega sistema.

Sistem ogrevanja na olje

Naša ponudba kotlov na kurilno olje bo izpolnila vse vaše želje po učinkovitem in varčnem ogrevalnem sistemu na kurilno olje - tako za uporabo v samostojni hiši kot v majhni stanovanjski hiši. S širokim naborom različnih moči do 80 kW so primerni za vsako uporabo.

Grelniki vode

Notranja površina grelnika vode je ključnega pomena za higiensko ogrevanje tople vode. Zato Viessmann stavi na dva visokokakovostna materiala: emajl Ceraprotect zagotavlja varno in trajno zaščito pred korozijo pri seriji Vitocell 100, medtem ko je za serijo Vitocell 300 na voljo nerjavno jeklo. Linija jeklenk Vitocell vam nudi ustrezno jeklenko za zagotovitev tople sanitarne vode glede na vaše specifične zahteve.

Mehanska ventilacija

Za Viessmannove mehanske prezračevalne sisteme je značilna inovativna tehnologija. So vzdržljivi, zanesljivi in delujejo še posebej tiho. Z različnimi stopnjami opreme jih je mogoče prilagodljivo uporabiti v najrazličnejših možnih aplikacijah, ne glede na to, ali gre za novo stavbo ali posodobitev obstoječe stavbe.

Električni sistemi za pripravo tople vode in ogrevanje

Dodatki

Inovativni program dodatne opreme Vitoset se odlično ujema z vsemi drugimi izdelki Viessmann in prepričljivo dokazuje sistemsko usposobljenost podjetja Viessmann.

Ogrevalne in sistemske rešitve za novogradnje in posodobitve

Čeprav so zaloge zemeljskega plina in nafte omejene, svetovna poraba narašča. Hkrati pa emisije CO₂ segrevajo ozračje in povzročajo podnebne spremembe. Tisti, ki gledajo v prihodnost, z razumno uporabo fosilnih goriv stremijo k večji učinkovitosti pri ogrevanju, hlajenju, prezračevanju in proizvodnji električne energije. Vse bolj pa se zanašajo tudi na obnovljive vire energije. Na teh straneh boste našli vse potrebne informacije o ogrevanju za nove gradnje in projekte posodobitve.

Pametni dom - inteligentno življenje z Viessmannom

Eden od načinov varčevanja z energijo je uporaba rešitev za pametne domove in s tem inteligentne ogrevalne tehnike podjetja Viessmann. Tukaj natančno izveste, kako stvar deluje.

Četrt Rosenstein v Stuttgartu

Rešitve za stanovanjsko industrijo

Naš cilj: zagotoviti, da bo varstvo podnebja v stanovanjskem sektorju cenovno dostopno. Tukaj boste našli rešitve za podnebno nevtralne stanovanjske stavbe v sodelovanju s skupino Viessmann.

Blauhaus v Mönchengladbachu (foto: © Thorsten Arendt Fotografie)

Informacije za arhitekte

Kot arhitekt delujete kot neodvisni svetovalec. Viessmann je vaš strokovni partner pri tem delu. Naše informacije za arhitekte so natančno prilagojene vašim potrebam in odlično združujejo arhitekturo s tehnologijo.

Vodiči in storitve

V nadaljevanju so na voljo številni vodniki in storitve, ki jih lahko uporabite, če želite izvedeti več o obstoječem ogrevalnem sistemu ali če želite pred nakupom ugotoviti, kateri bi bil pravi.