Viessmannova celovita ponudba rešitev

Zahtevajte strokovno svetovanje

Digitalizacija in energetski prehod predstavljata izziva, hkrati pa tudi največje priložnosti za podjetje Viessmann v njegovi več kot stoletni zgodovini. Skupaj z našimi partnerji se zavezujemo, da jih bomo kar najbolje izkoristili. V ta namen smo izvedli celovito strateško preusmeritev, pri čemer je najbolj odločilna sprememba preoblikovanje Viessmanna iz proizvajalca ogrevalne tehnike v ponudnika rešitev za celoten življenjski prostor - tako znotraj kot tudi zunaj stavbe.

Naše vodilo "Ustvarjamo življenjske prostore za prihodnje generacije" pomeni, da prevzemamo odgovornost za življenjske prostore prihodnjih generacij - od udobnih domov do skupnega življenja v skupnostih in mestih ter ohranjanja našega planeta. To odraža naše vrednote kot družinskega podjetja in obenem nudi nujen odziv na izzive digitalizacije in energetskega prehoda.

Ključnega pomena za ta novi pogled je Viessmannova celovita ponudba rešitev, ki združuje brezhibno kombinacijo izdelkov, digitalnih storitev in vseh potrebnih dodatkov. Pomembno pa je, da naše rešitve združujejo preteklost in prihodnost Viessmanna v jasno strukturo.

Viessmannova celovita ponudba rešitev

* Upravljavec in pogodbeni partner v energetski skupnosti ViShare je družba Energy Market Solutions GmbH (EMS), hčerinsko podjetje skupine Viessmann.

Izdelki in sistemi

Nova ponudba je temeljila na najširšem izboru izdelkov in sistemov v naši panogi. Danes Viessmann uporablja vse vire energije in tehnologije za ustvarjanje udobnih ter energetsko učinkovitih domov, vključno s klasično tehnologijo izgorevanja, soproizvodnjo toplote in električne energije ter uporabo sončne energije. To je naše dolgoletno uspešno delo, ki ga bomo v prihodnjih letih še razširili s širitvijo portfelja rešitev.

Ob upoštevanju stopnje podnebnih sprememb in onesnaženosti zraka na svetu postaja jasno, da postajata hlajenje in čiščenje zraka vedno bolj pomembna, v nekaterih primerih celo ključna, v življenjskih okoljih po vsem svetu. V tem kontekstu smo razvili učinkovite sisteme za hlajenje in mehansko prezračevanje ter jih že uspešno uvedli na trg.

Čeprav so izdelki in sistemi naš izvor, bo v prihodnjih letih mreženje bistveno spremenilo način njihove uporabe in nadaljnjega razvoja. Vsako Viessmannovo napravo bo mogoče nadgraditi, kar pomeni, da se bo tekom življenjske dobe naprave vedno bolje prilagajala potrebam stanovalcev, hkrati pa postavljala nove standarde na področju udobja in zaščite podnebja.

Videoposnetek: Nov pristop k upravljanju z energijo

Povezljivost in platforme

Predpogoj za to je povezava z internetom. V naši integrirani ponudbi rešitev to omogočajo ustrezne platforme in povezljivost. Poleg opreme za nadzor sistemov Vitoconnect in Vitocontrol to vključuje tudi storitev platforme wibutler. Ta je združljiva z vsemi običajnimi brezžičnimi standardi v gospodinjstvu in tako ne povezuje le naprav Viessmann med seboj, temveč tudi vse dodatne izdelke pametnega doma. S storitvijo wibutler postane naša preizkušena Viessmannova tehnologija - naša več kot 100-letna dediščina - del digitalnega ekosistema. To je svet, poln priložnosti, v katerem bomo svoje partnerje in stranke nenehno podpirali z novimi rešitvami za njihove bivalne prostore.

Digitalne storitve

Digitalne storitve dopolnjujejo ponudbo izdelkov in platform. Uporabnikom pomagajo pri nadzoru njihovih sistemov, trgovskim partnerjem pa pri njihovem zagonu in servisiranju. Aplikacija ViCare na primer vsakemu lastniku sistema omogoča, da prek pametnega telefona udobno nastavi idealno klimo v prostoru. Aplikacija ViGuide je zasnovana tako, da zagotavlja spletno podporo trgovskim partnerjem ter zagotavlja preprosto, hitro in varno dajanje v obratovanje.

Storitve z dodano vrednostjo

Nenazadnje smo razvili različne storitve z dodano vrednostjo, ki so se izkazale za uspešne na trgu. Viessmann Wärme je na primer naša storitev najema ogrevalnih sistemov - idealna za tiste, ki želijo uživati v vrhunskem ogrevalnem udobju, ne da bi jim bilo treba kupiti kotel.

S pomočjo Viessmannovega kalkulatorja ogrevanja lahko trgovinski partnerji na svoji spletni strani samodejno pripravijo ponudbo za potencialne kupce. Druga pomembna storitev je naša spletna podatkovna zbirka ViBooks. V njej so shranjeni vsi najpomembnejši dokumenti v obliki datotek PDF, kot so navodila za uporabo, servis in montažo. Vse te digitalne storitve so nepogrešljiv del Viessmannove celovite ponudbe rešitev.

Naš integrirani nabor rešitev, kot je opisan tukaj, je le majhen vzorec tega, kar bo mogoče v prihodnosti. V prihodnjih letih nam bodo številni odlični umi pomagali, da bomo našemu naboru vedno znova dodajali še več novih rešitev. To bo najprej vključevalo uporabnike. Navsezadnje so najsposobnejši soustvarjalci tisti, ki bodo rešitev v nadaljevanju dejansko uporabljali. Predvsem pa so to naši partnerji iz stroke. Ti so pomembno prispevali k razvoju tako naše najnovejše generacije plinskih kondenzacijskih kotlov kot tudi našega novega partnerskega programa VPlus.

In to kot partnerji in soustvarjalci bivalnih prostorov - za prihodnje generacije.