Vitocal 151-A

Toplotna črpalka zrak/voda

Kompaktna toplotna črpalka zrak/voda v monoblok izvedbi

Nazivna moč ogrevanja: 2,6 do 14,9 kW.
Vgrajen ogrevalnik za pripravo tople sanitarne vode
Visoka energetska učinkovitost
Trajnostno delovanje

Okolju prijazne toplotne črpalke - izvedite več o različnih izvedbah in prednostih!

Več informacij zdaj
Nazivna ogrevalna moč

2,6 do 14,9 kW

Vgrajen ogrevalnik za pripravo tople sanitarne vode

S prostornino 190 litrov

Zelo primerena za posodobitev

Pri temperaturi pretoka 70 °C (pri zunanji temperaturi do -10 °C)

Climate Protect +++

Naravno hladilno sredstvo R290 (propan) z izjemno nizkim GWP100 (potencial globalnega segrevanja) 0,02

OptiPerform

Zanesljivo delovanje z visoko učinkovitostjo

Service Link

Zagotovljen hitrejši odzivni čas, če je potrebna servisna storitev

Funkcija hlajenja

Ogrevanje in hlajenje v enem

Nizki obratovalni stroški zaradi visoke učinkovitosti

COP (koeficient učinkovitosti) po EN 14511: do 5,0 (pri A7/W35)

Potrebuje 60 % manj prostora

Za postavitev v manjših prostorih

Integrirani sistem za upravljanje energije

Zagotavlja preglednost porabe energije in stroškov.

Enostavno upravljanje preko aplikacije ViCare

Enostavno rokovanje preko aplikacije ViCare preko pametnega telefona ali tablice

Notranja in zunanja enota toplotne črpalke Vitocal 151-A

Zelo primerna za posodobitev: toplotna črpalka Vitocal 151-A

Nova generacija toplotnih črpalk

Zanesljiva, kompaktna in bolj okoljsku prijazna kot kdaj koli prej - nova, inovativna tehnologija toplotnih črpalk podjetja Viessmann omogoča še posebej učinkovito rabo okoljske energije za ogrevanje in hlajenje. Vitocal 151-A s temperaturo pretoka do 70 °C je bila razvita posebej za projekte modernizacije. Obstoječi radiatorji se lahko še naprej uporabljajo. Talno ogrevanje ni nujno. Visoka energetska učinkovitost, priročno upravljanje prek aplikacije, trajnostno delovanje in privlačen dizajn so prepričljive lastnosti.

Viessmannova celovita ponudba rešitev za Vitocal 151-A

Storitve z dodano vrednostjo, digitalne storitve, povezljivost in platforme

Aplikacija ViCare

Aplikacija ViCare omogoča intuitivno upravljanje ogrevanja. Uporabnik lahko na zelo preprost način v aplikaciji preveri, ali njegov ogrevalni sistem deluje, kot bi moral.

Več o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViGuide

ViGuide je aplikacija namenjena trgovinskim partnerjem. Vsebuje številne funkcije za spremljanje in nadzor sistemov tako v enodružinskih hišah kot tudi v večstanovanjskih stavbah, ter omogoča hiter dostop do tehnične službe.

Več o aplikaciji ViGuide

Connectivity Inside

Connectivity Inside je integriran brezžični vmesnik za upravljanje in vzdrževanje sistemov s pomočjo aplikacij Viessmann.

Več o Connectivity Inside

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Prednosti naprave Vitocal 151-A

Climate Protect+++ varuje okolje in podnebje

Nove toplotne črpalke iz serije Vitocal 15x uporabljajo naravno hladilno sredstvo R290 (propan) z zelo nizkim GWP100 (potencial globalnega segrevanja) 0,02.

Oznaka Climate Protect temelji na kazalniku TEWI (total equivalent warming impact), ki določa učinkovitost naprave v življenjskem ciklu in potencial globalnega segrevanja uporabljenega hladilnega sredstva.

OptiPerform - zanesljivo delovanje z največjo učinkovitostjo

Napredne Viessmannove toplotne črpalke delujejo s patentiranim hidravličnim sistemom. S sistemom Hydro AutoControl® deluje toplotna črpalka zanesljivo in z največjo učinkovitostjo skozi celotno življenjsko dobo. Edinstvena zasnova ne zagotavlja le, da lahko vaš izvajalec toplotno črpalko s sistemom OptiPerform nastavi veliko hitreje in s tem stroškovno učinkoviteje. Prav tako zavzame veliko manj prostora, saj je do 60 odstotkov manjša od primerljivih sistemov.

Storitvena povezava - hiter odzivni čas storitve

Toplotne črpalke s servisno povezavo uporabljajo brezžično tehnologijo za samodejno obveščanje trgovskega partnerja o morebitnih napakah. Popolnoma brezplačno. S tem odpravite nepotrebna potovanja, saj je servisiranje na kraju samem hitrejše. Prihranek časa in denarja.

En sistem za vse: Viessmann One Base

Platforma brez težav in brezžično integrira vse že uporabljene rešitve pametnega doma. Zlahka jo je mogoče razširiti, na primer z Wallboxom za polnjenje električnega avtomobila.

Viessmann One Base je združljiv z vsemi dodatnimi digitalnimi storitvami. Integrirane storitve in naprave je mogoče preprosto upravljati z glasovnimi pomočniki, kot sta Amazon Alexa in Google Assistant. Nova platforma je osnova za razširljiv in v prihodnost usmerjen energetski sistem v vsakem domu.

Vedno v najboljših rokah

Za komunikacijo s sistemom Viessmann One Base je potrebna le brezplačna aplikacija ViCare, vse ostalo pa opravi integrirani sistem Viessmann za upravljanje energije. Viessmann One Base se upravlja hitro in enostavno prek aplikacije. Izvajalec lahko sistem spremlja tudi na daljavo in morebitne nepravilnosti takoj odpravi z elektronskimi sredstvi. S tem odpadejo nepotrebna potovanja in sestanki s poslovnim partnerjem.

Viessmann One Base poskrbi, da je dom udobnejši, učinkovitejši in bolj pripravljen na prihodnost.

Udobje z dotikom prsta: preprosto in priročno upravljanje energetskega sistema od koder koli.

Viessmann One Base se upravlja hitro in enostavno z aplikacijo ViCare

Vsi Viessmannovi sistemi in rešitve za pametne domove na eni platformi

S sistemom Viessmann One Base lahko celoten energetski sistem upravljate prek ene same aplikacije - preprosto, zanesljivo in hitro. Nova platforma povezuje vse naprave in elektronske aplikacije v domu v eno samo klimatsko in energetsko rešitev. Prednosti: manjša poraba energije, manjši ogljični odtis in vedno aktualen pregled nad tekočimi stroški. Viessmann One Base naredi vaše štiri stene primerne za podnebju prijazno prihodnost!

Viessmann One Base povezuje digitalne storitve s celotnim energetskim sistemom, vključno s toplotnimi črpalkami, prezračevalnimi sistemi, hranilniki energije in fotovoltaičnimi sistemi.

Spremljanje z aplikacijo ViCare

Uporabniki lahko s pomočjo energetskega kokpita v aplikaciji ViCare spremljajo vse energetske tokove v svojem domu. Orodje za analizo prikazuje trenutne in pretekle ravni samozadostnosti in samooskrbe.

Orodje za analizo energije v aplikaciji ViCare

Viessmann One Base - številne prednosti na prvi pogled

  • Udobje: Upravljanje energetskega sistema prek aplikacije. Po potrebi se lahko poveže z drugimi napravami in storitvami, kot so Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant in druge.
  • Učinkovitost: Platforma povezuje in optimizira energetske tokove za še posebej učinkovito in s tem stroškovno učinkovito delovanje.
  • Zanesljivost: V primeru, da se v sistem vključijo tudi druge naprave, ki so vgrajene v sistem: Izvajalec je samodejno obveščen o morebitnih nepravilnostih in lahko prek spleta sprejme korektivne ukrepe, preden mu razmere uidejo iz rok.
  • Trajnost: Dolgoročna integracija vseh potrebnih digitalnih storitev, nadgradenj in razširitev izdelkov, kot sta fotovoltaika s hranilnikom energije in Wallbox za e-mobilnost.
Termostatski radiatorski ventili ViCare omogočajo enostavno upravljanje posameznih prostorov prek aplikacije ali glasovnega ukaza, npr. z uporabo Amazon Alexa.

Podrobnosti o izdelku

Nazivna grelna moč (kW), delovna točka A7/W35 (po EN 14511)

Tip 151.A10: 7,3 kW | tip 151.A13: 8,1 kW | tip 151.A16: 9,1 kW

Koeficient učinkovitosti ε (COP) A7/W35

Tip 151.A10: 5.0 | tip 151.A13: 4.9 | tip 151.A16: 4.9

Energetska učinkovitost ƞs*

Energetska učinkovitost ƞs pri W35 v %: tip 151.A10: 190 | tip 151.A13: 178 | tip 151.A16: 178

*Podatki o učinkovitosti ogrevanja v skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 813/2013 v povprečnih podnebnih razmerah za uporabo pri nizkih temperaturah (W35) in srednjih temperaturah (W55)

Razred energetske učinkovitosti, ogrevanje TČ

-

Področje uporabe

Samostojne hiše, projekti modernizacije

Operacija

Krmilna enota toplotne črpalke s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik, možnost upravljanja prek aplikacije ViCare

Ogrevanje sanitarne vode

Vgrajen rezervoar za toplo vodo (prostornina 190 l)

Dodatne funkcije

Za ogrevanje/hlajenje prostorov in ogrevanje TČ | Najvišja temperatura pretoka: 70 °C (pri zunanji temperaturi do -10 °C) | Monoblok notranja enota s krmilno enoto toplotne črpalke, visoko učinkovito obtočno črpalko za sekundarni krog, 4/3-potnim ventilom, varnostnim sklopom | Integriran pretočni grelnik vode | Integriran hranilnik ogrevalne vode in prelivni ventil

Prerez izdelka, notranja enota
Prerez izdelka, zunanja enota