Vitosol 300-TM

Vakuumski cevni sončni kolektorji

Visoko zmogljiv vakuumski cevni sončni kolektor s sistemom ThermProtect

Načelo toplotne cevi
Učinkovit prenos toplote
Hitra in enostavna montaža
Izjemno dolga življenjska doba

Prejmite brezplačno, individualno in neobvezujoče svetovanje naših usposobljenih strokovnih partnerjev!

Poiščite partnerja zdaj
Princip toplotne cevi

Visoko učinkoviti vakuumski cevni kolektorji po principu toplotnih cevi

Učinkovit prenos toplote

Dvocevni prenosniki toplote Duotec iz bakra, v celoti obdajajo kondenzatorje.

Hitra in preprosta monta#a

Z montažnimi in priključnimi sistemi Viessmann

Izjemno dolga življenjska doba

Zaradi nizkih nizkih stagnacijskih temperatur in preprečevanja nastajanja pare v sistemu

ThermProtect

Avtomatski izklop ThermProtect - zaščita pred pregrevanjem pri dolgotrajnem sončnem obsevanju

Odporen proti onesnaževanju

Absorberske površine z visoko selektivno prevleko so integrirane v vakuumsko cev in tako neobčutljive na onesnaženje

Optimalna usmerjenost proti soncu

Zaradi enostavne poravnave absorberja

Suhi priključek

Suha priključitev, ni neposrednega stika z nosilnim medijem toplote in solarnim medijem, kar omogoča zamenjavo posameznih cevi pri napolnjenem sistemu

Vizualno brezhibna celota

Ohišje kolektorja in absorberske površine v temno modri barvi dajejo enoten videz

Zmanjšane toplotne izgube

Z visoko učinkovito toplotno izolacijo

Vakuumski cevni kolektor Vitosol 300-TM

Vakuumski cevni kolektor Vitosol 300-TM

Visokozmogljivi kolektor Vitosol 300-TM spada med najučinkovitejše modele na trgu in je še posebej priporočljiv za uporabo v omejenih prostorih. Kot absorberja je mogoče prilagoditi za +/- 25 stopinj, kar zagotavlja izjemno visok donos, tudi kadar je sonce v manj ugodnih legah.

Kolektor je mogoče namestiti in uporabljati v katerem koli položaju ter je namenjen uporabi na samostojnih hišah in stanovanjskih objektih. Kolektor je opremljen s funkcijo ThermProtect, ki se samodejno izklopi glede na temperaturo in se aktivira, če se odvzem toplote dalj časa ustavi, medtem ko je sončna svetloba močna.

Kolektor Vitosol 300-TM je trenutno edini kolektor na trgu, ki ga je mogoče namestiti vodoravno (z naklonom cevi največ 3 stopinje) in vključuje sistem ThermProtect za samodejni izklop glede na temperaturo. Ta funkcija preprečuje pregrevanje kolektorjev, kadar se toplota ne odvaja in je visoka stopnja sončne svetlobe. Zato je Vitosol 300-TM primeren tudi za stavbe, ki se ne uporabljajo vse leto, kot na primer počitniške stanovanjske stavbe.

Kolektor deluje na principu toplotnih cevi, pri čemer procesni medij ne teče neposredno skozi cevi. Namesto tega procesni medij izhlapeva znotraj toplotne cevi in nato prenaša absorbirano toploto na medij za prenos toplote preko dvocevnega prenosnika toplote Duotec s kondenzacijo. Ta metoda zagotavlja optimalen prenos toplote.

Vitosol 300-TM je zasnovan za izjemno dolgo življenjsko dobo, ki jo omogočajo visokokakovostni materiali, odporni proti koroziji, vključno s steklom, aluminijem, bakrom in nerjavnim jeklom. Absorber je vgrajen v vakuumsko cev, kar ga ščiti pred vremenskimi vplivi in onesnaženjem ter zagotavlja visoke energetske donose še vrsto let.

Strešni montažni sistem s škarniškimi sidri zelo poenostavi instalacijo kolektorjev. Škarniški kavlji in škarniške prirobnice se privijačijo in tako omogočajo izvrstno prilagoditev kolektorjev obstoječi strešni kritini.
Dodaten prihranek pri montaži omogočata tudi dve montažni tirnici. Pri sistemih z več kolektorji skrbijo prekritja v temno modri barvi za enoten izgled ohišja kolektorja in absorberskih površin. Držalne kape
enake barve v nožnih tirnicah preprečujejo morebiten zdrs cevi.

Pri servisiranju je možno toplotne cevi, zaradi suhe vključitve, hitro in enostavno zamenjati tudi pri napolnjenem sistemu.

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za solarne kolektorje Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite  tukaj.

Podrobnosti o proizvodu

Bruto površina

1.98 / 2.36 / 4.62 m²

Vrsta kolektorja

Vakuumski cevni kolektor

Dizajn

Temno modro ohišje kolektorja in površine absorberja tvorijo vizualno brezhibno celoto.

Področje uporabe

Stanovanjske stavbe, poslovna podjetja, prostori lokalnih oblasti, projekti novogradenj in posodobitev

Vrsta namestitve

Univerzalna uporaba z navpično ali vodoravno namestitvijo na katero koli mesto, na strehe, fasade ali za prostostoječo namestitev. Poseben balkonski modul (1,26 m² absorpcijske površine) za namestitev na balkonske ograje ali fasade.

Dodatne funkcije

Za pripravo tople sanitarne vode, centralno ogrevanje in ogrevanje vode v bazenih s pomočjoprenosnika toplote ter procesne toplote. S kombinacijo sončne toplote in generatorja toplote je za celoten ogrevalni sistem običajno mogoče doseči razred energijske učinkovitosti A+ (kot sistemska oznaka).

Prerez proizvoda