Upravljanje ogrevalnega sistema Viessmann z aplikacijami

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Z aplikacijami Viessmann lahko ogrevalni sistem udobno upravljate prek interneta

Ogrevalni sistem lahko upravljate na tradicionalen način z obračanjem termostata ali udobno prek interneta. Aplikacija omogoča tudi vzdrževanje na daljavo, ki ga izvaja pooblaščeni izvajalec ogrevalnih del. To omogočajo inteligentne Viessmannove aplikacije, internetni vmesnik in naprava s spletnim vmesnikom, kot je pametni telefon ali tablični računalnik.

Termostatski radiatorski ventili ViCare za upravljanje prek aplikacije ViCare in Vitodens 333-F

Aplikacije Viessmann za lastnike sistemov

Za lastnike sistemov je enostavnost uporabe običajno najpomembnejša. Upoštevati je treba tudi dejavnike varnosti in možnosti varčevanja. Z aplikacijo za regulacijo ogrevanja ViCare je Viessmann razvil dve aplikaciji, ki zadovoljujeta najpomembnejše potrebe upravljavcev sistemov. Medtem so z aplikacijo ViBooks pomembni dokumenti, kot so navodila za uporabo, vedno na voljo. Aplikacija Viessmann Building Energy Economy Check pa daje lastnikom sistemov in zainteresiranim stranem jasne odgovore na vprašanja o posodobitvi ogrevalnih sistemov.

Aplikacija ViCare - upravljanje ogrevanja prek aplikacije

Za lastnike sistemov

Upravljanje ogrevalnega sistema prek aplikacije: aplikacija ViCare ponuja nove možnosti upravljanja ogrevalnih sistemov prek interneta. Grafični vmesnik aplikacije ViCare je načrtno preprost. Rezultat: popolnoma intuitivno upravljanje ogrevalnega sistema.

Sistem je zasnovan za upravljanje enega ogrevalnega kroga. S potegom prsta po zaslonu lahko izberete želeno temperaturo v prostoru in z dotikom zaslona preklapljate med standardnim načinom in načinom za zabavo ("Razširjeno ogrevanje"). Ko zapustite hišo ("Away"), z enim samim ukazom znižate temperaturo ogrevalnega sistema in prihranite energijo.

Kdor želi za vsak dan sprogramirati različne čase preklopa, bo cenil funkcijo asistenta. Poseben gumb na začetnem zaslonu prikazuje tudi številne nasvete za varčevanje z energijo.

Prenesite aplikacijo ViCare

Na voljo za iOS in Android.

Tehnični pogovori: pogovor z ogrevalnim sistemom?

V oddaji Tech Talk z gostiteljema Carstenom in Stephanom Rudlofom si ogledate novo obliko upravljanja ogrevalnega sistema prek aplikacije.

Aplikacija ViBooks - Brošure in dokumenti

Za lastnike sistemov

Želite prenesti brošuro izdelka v obliki PDF ali ste izgubili navodila za uporabo vašega ogrevalnega sistema Viessmann? Z našo spletno bazo ViBooks imate dokumente, ki jih potrebujete, hitro pri roki.

Prenesite aplikacijo ViBooks

Na voljo za iOS in Android.

Preverjanje energetske varčnosti stavb - varčevanje z energijo s pomočjo aplikacije

Za lastnike sistemov

Za ugotavljanje sistemov in stroškov za posodobitev ogrevalnega sistema je na voljo pregledna preglednica Building Energy Economy Check. Ta program ima TÜV-preverjen in certificiran procesor ter je na voljo v dveh različnih različicah - eni za trgovinske partnerje in drugi za končne uporabnike.

Za končne uporabnike je na voljo aplikacija s poenostavljenimi navodili za uporabo. Ta omogoča hitro, desetminutno preverjanje možnosti projekta posodobitve ogrevanja. Rezultat lahko po elektronski pošti pošljete najbližjemu izvajalcu ogrevalnih del.

Aplikacija za preverjanje energetske varčnosti stavb

Na voljo za iOS in Android.

Aplikacije za poslovne partnerje Viessmanna

Viessmann svojim trgovskim partnerjem ponuja vrsto uporabnih aplikacij za ogrevanje, ki olajšajo vsakodnevno delo in omogočajo izpolnjevanje zahtev strank. Aplikacija ViGuide omogoča spremljanje in vzdrževanje ogrevalnih sistemov na daljavo, kar prinaša večjo zanesljivost delovanja za lastnike sistemov, hkrati pa trgovskim partnerjem omogoča spletni pregled nad ogrevalnimi sistemi, ki jim jih zaupajo.

Aplikacija za rezervne dele omogoča hitro prepoznavanje in naročanje rezervnih delov ter omogoča neposreden dostop do ključnih informacij, kot sta cena in uporaba posameznih in nadomestnih delov. Druga storitev za trgovinske partnerje je aplikacija Akademija, ki zagotavlja informacije o ponudbi storitev Viessmannove akademije in vključuje različne ponudbe za e-učenje, tudi ko ste na poti.

V nadaljevanju so na voljo informacije o vseh razpoložljivih aplikacijah. Za uporabo vseh funkcij teh aplikacij so potrebni podatki za dostop in prijava. Če jih nimate pri roki ali jih še niste prejeli, se lahko obrnete na svojo kontaktno osebo pri Viessmannu ali na najbližjo poslovalnico Viessmann. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.

Aplikacija ViGuide - preprosta digitalna storitev za stranke

Za trgovinske partnerje

Storitvam za stranke dodajte neprecenljiv dodatek: nevidno zanesljivost delovanja. Aplikacija ViGuide podjetja Viessmann vas takoj obvešča o pomembnih spremembah na napravah vaših strank. V primeru napake se lahko hitro odzovete in odpravite težavo na daljavo, ne da bi stranka to opazila. Aplikacija vas prav tako obvesti, ko vas druga stranka prosi, da poskrbite za njen aparat.

Aplikacija je pregledno strukturirana in vsebuje pomembne parametre, kot sta krivulja ogrevanja in upravitelji temperature. Z njihovo pomočjo lahko ključne nastavitve opravite na daljavo in si prihranite nepotrebne poti.

Ta tehnični pogovor je namenjen novi ponudbi za naše partnerje: ViGuide Pro (prej Vitoguide Pro).

Prenesite aplikacijo ViGuide

Na voljo za iOS in Android.

Aplikacija za nadomestne dele - Podpora pri servisiranju in naročanju

Za trgovinske partnerje

Ta aplikacija za nadomestne dele zagotavlja izvajalcem hitro in enostavno podporo pri servisiranju ogrevalnih sistemov njihovih strank. Poleg tega aplikacija servisnim podjetjem omogoča vodenje geografsko potrjene evidence o zagonu in obiskih v okviru garancije in vzdrževanja. Pomoč zagotavljajo tudi naslednje funkcije:

  • skeniranje črtne kode (tudi brez povezave) ustreznih izdelkov in rezervnih delov
  • preverjanje razpoložljivosti rezervnih delov s funkcijo kartice
  • naročanje rezervnih delov
  • podpora pri zagonu in vzdrževalnih obiskih

Prenesite aplikacijo za nadomestne dele

Na voljo za iOS, Android in Windows Phone*

Aplikacija ViBooks - iskanje dokumentov in baza podatkov

Za trgovinske partnerje

ViBooks služi kot osrednje iskanje dokumentov in trenutno ponuja dostop do več kot 30.000 dokumentov. Uporabniške ravni (prijava) nadzorujejo dostop do različnih vrst dokumentov. V našem spodnjem kontrolnem seznamu boste med drugim izvedeli, katere vrste dokumentov zagotavlja aplikacija ViBooks.

Tehnični vodniki/podatkovni listi
Ceniki/ceniki
Navodila za vgradnjo/storitev
Dokumenti Vitoset
Tržni dokumenti
Priročniki

Prenesite aplikacijo ViBooks

Na voljo za iOS in Android.

Preverjanje energetske varčnosti stavb - izčrpni nasveti za vaše stranke

Za trgovinske partnerje

Viessmannovo preverjanje energetske varčnosti stavb trgovskim partnerjem zagotavlja orodja, s katerimi lahko svojim strankam nudijo še bolj izčrpne nasvete. V le nekaj korakih lahko pokažejo, v kolikšni meri bi koristil projekt posodobitve ogrevanja. Vnos nekaj podatkov v osebni računalnik ali tablični računalnik zadostuje za dosego želenega rezultata. Uporabniki lahko predhodno izberejo, ali bodo v središče izračuna postavili ogrevalni sistem ali energetske vidike stavbe, ali pa kombinirali oboje.

Preverjanje energetske varčnosti stavb omogoča natančen vpis parametrov stavbe za ugotavljanje sistemov in stroškov posodobitve ogrevalnega sistema. Program s preverjenim in certificiranim računskim jedrom TÜV ponuja obsežne možnosti za podroben vpis parametrov stavbe.

Uporabniki lahko simulirajo sisteme z do štirimi generatorji toplote in primerjajo različne izvedbe. Program je na voljo v spletni in brez povezave, enkrat vnesene projekte pa je mogoče shraniti in ponovno naložiti. Povezovanje podatkov o podjetju (npr. logotipi na izpisih) olajša prepoznavanje.