Vitocrossal 100

Kompakten in varčen plinski kondenzacijski kotel

Vitocrossal 100 tip CIB

Plinski kondenzacijski kotel

Plinski kondenzacijski kotel tip CIB je posebej stroškovno učinkovita rešitev tako za stanovanjske stavbe kot za komercialna podjetja. Deluje lahko že na zemeljski plin, ki vsebuje 20 odstotkov vodika. To pomeni, da je kotel Vitocrossal 200 idealno pripravljen za prihodnje načine ogrevanja.

Nazivna moč ogrevanja: 80 do 318 kW.
H₂ ready 20 %
Modulirani cilindrični gorilnik MatriX
Na voljo tudi že predsestavljen
Predhodno sestavljena enota ali posamezne komponente

Kotel je na voljo kot prednastavljena, predhodno sestavljena enota ali kot posamezni sestavni deli

Visoka zanesljivost delovanja in dolga življenjska doba

Zahvaljujoč prenosnikom toplote Inox-Crossal iz nerjavnega jekla, ki so odporni na korozijo.

Modulirani cilindrični gorilnik MatriX

Dolga življenjska doba zaradi nerjavnega jekla, ki je odporna na visoke temperaturne obremenitve

Dosledno visoka učinkovitost

Tudi pri nihajočih lastnostih plina zaradi regulacije zgorevanja Lambda Pro Control

Krmilna enota Vitotronic

Enostavno upravljanje krmilne enote Vitotronic z enostavnim besedilnim in grafičnim zaslonom

Prostorsko učinkovit in kompakten

Idealen za težje dostopne kotlovnice, aradi integriranih kolesc in kompaktne embalaže

Nadzorna plošča Vitocontrol

Na voljo na zahtevo

Zemeljski plin z 20 % vsebnostjo vodika

Pripravljen za delovanje z zemeljskim plinom z 20 % vsebnostjo vodika

Vitocrossal 100 tip CIB

Vitocrossal 100 (tip CIB) je kompakten plinski kondenzacijski kotel za univerzalno uporabo z močjo od 80 do 318 kW; na voljo je tudi kot sistem z dvema kotloma v enem ohišju z močjo do 636 kW. Zaradi odličnega razmerja med ceno in zmogljivostjo je ta naprava posebej ekonomična rešitev tako za stanovanjske stavbe kot za komercialna podjetja.

Opremljen je z izboljšanim prenosnikom toplote Inox-Crossal in z robustnim cilindričnim gorilnikom MatriX. Razpon modulacije do 1:5 v povezavi z veliko vsebnostjo vode omogoča dolgo delovanje gorilnika in nizko porabo energije.

Kompleten in kompakten

Vitocrossal 100 je brez ohišja širok le 680 milimetrov, zato je idealen tudi za projekte modernizacije. Predvsem pri zamenjavi starejših sistemov je namreč prostor, ki je na voljo za manevriranje in montažo, pogosto omejen.

Kotel je mogoče naročiti kot kompletno predsestavljeno enoto ali s posameznimi sestavnimi deli, ki se dobavljajo ločeno. Kot celotna enota je predhodno ožičen, nameščen in preverjen v tovarni. To znatno zmanjša čas in napor za namestitev na kraju samem pred zagonom. Ker je kotel opremljen s kolesi, paleta pa s klančino, za manevriranje na tleh ni potrebno nobeno dvižno orodje.

Opremljen za prihodnost

Plinska kondenzacijska naprava je zasnovana za večjo vsebnost vodika v gorivu. Naprava Vitocrossal 100 tipa CIB lahko že danes deluje na zemeljski plin z 20-odstotno vsebnostjo vodika. Enostaven in učinkovit način za izvajanje ključnih ukrepov za razogljičenje, ki pomagajo v boju proti podnebnim spremembam.

Tehnologija, ki omogoča uporabo mešanic zemeljskega plina in vodika za ogrevanje stavb, je že na voljo in na trgu v več tisoč primerih. Izbira tega naprednega kondenzacijskega kotla je odličen način priprave na prihodnost.

Posebne značilnosti Vitocrossal 100 tip CIB

Vgrajena regulacija zgorevanja Lambda Pro Control samodejno prilagodi gorilnik vrsti zemeljskega plina (E, LL) in zagotavlja stalno visoko in učinkovito kakovost zgorevanja z nizkimi emisijami. Kotel Vitocrossal 200 je primeren za obratovanje odvisno ali neodvisno od zraka v prostoru.

Modulirani cilindrični gorilnik MatriX z regulacijo zgorevanja Lambda Pro Control

Prenosniki toplote so zasnovani tako, da združujejo minimalne dimenzije in majhno težo. Prenosnik toplote iz nerjavnega jekla zagotavlja idealne pogoje za uporabo kondenzacijske tehnologije. Gladka grelna površina iz nerjavnega jekla omogoča, da kondenzat, ki nastane pri kondenzaciji, preprosto odteče navzdol. Rezultat je stalni samočistilni učinek, ki zagotavlja stalno visoko učinkovitost, podaljšuje življenjsko dobo in zmanjšuje zahteve po vzdrževanju.

Plinska kondenzacijska enota z razponom moči od 80 do 318 kW je primerna za mnoga področja uporabe. Med njimi so stanovanjske stavbe, velike stanovanjske stavbe ter javni in poslovni prostori, bodisi kot del projekta modernizacije bodisi v novogradnjah. Če je potrebna moč več kot 319 kW, se lahko ena naprava hitro združi z drugo in tako tvori kaskado. Vitocrossal CIB je na voljo tudi kot dvojni kotel, sestavljen iz dveh naprav v enem ohišju.

Vitocrossal 200, tip CIB, kaskadna enota

Videoposnetek: Vitocrossal 100 CIB

Ta kompaktna rešitev ogrevanja za stanovanjske in poslovne namene prihrani prostor in stroške. V tem videoposnetku si lahko ogledate, kaj jo odlikuje.

Videoposnetek: Vitocrossal CIB

Vitocrossal CIB: kompaktna rešitev

Preverjena krmilna enota Vitotronic

Integrirana krmilna enota Vitotronic omogoča hitro zagon in enostavno upravljanje. Tako kot pri drugih Viessmannovih kotlih omogoča (opcijska) enota Vitocom udobno upravljanje kotla prek interneta z aplikacijo.

Podrobnosti o proizvodu

Izhodna ogrevalna moč v kW (modulacija)

80 do 318 kW, kot dvojni kotel do 636 kW, izhodne stopnje: 16-80; 32-120; 32-160; 48-200; 48-240; 64-280; 64-318

Standardni sezonski izkoristek [po DIN]

Do 98 % (Hs) [bruto cv]

Razred energetske učinkovitosti

-

Gorivo

Zemeljski plin E, L in LL

Področje uporabe

Plinsko ogrevanje v večstanovanjskih stavbah, velikih stanovanjskih stavbah ter javnih in poslovnih prostorih, projekti novogradenj in posodobitev

Rokovanje

Preizkušena krmilna enota Vitotronic z menijskim prikazom in prikazom besedila. Z napravo Vitocom (opcija) lahko kotel udobno upravljate prek spleta z aplikacijo, tako kot pri drugih Viessmannovih kotlih.

Ogrevanje sanitarne vode

Za visoko stopnjo udobja pri pripravi tople vode so potrebni dodatni ogrealniki za toplo vodo

Dodatne funkcije

Modulirani cilindrični gorilnik MatriX z dolgo življenjsko iz nerjavnega jekla, ki je odporno na visoke temperaturne obremenitve.

Prerez proizvoda