Ogrevalni sistemi za industrijo in trgovino - pregled

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Poiščite pravi ogrevalni sistem

Viessmannova paleta izdelkov ponuja raznoliko ponudbo ogrevalnih sistemov za industrijo in trgovino. Za pregled ponudbe si oglejte naš katalog izdelkov. Tam lahko s filtri, kot sta področje uporabe in vir energije, razvrstite in prikažete želene rezultate. Iskalnik izdelkov  pa ponuja tudi možnost iskanja glede na   določene teme.  V naslednjih odstavkih boste našli tudi pregled ogrevalnih sistemov, posebej zasnovanih za komercialne in industrijske aplikacije. Ne glede na to, ali že imate jasno predstavo o tem, kaj potrebujete, ali pa še vedno razmišljate, vas vabimo, da stopite v stik z nami in zaprosite za  brezplačno svetovanje.

Toplotne črpalke za trgovino in industrijo

Viessmannove toplotne črpalke Vitocal za komercialne in industrijske namene vam omogočajo uporabo brezplačne energije iz okolja. Za poslovne in industrijske prostore Viessmann ponuja toplotne črpalke solina/voda, toplotne črpalke z zračnim virom in velike toplotne črpalke. Toplotne črpalke slanica/voda uporabljajo zemljo kot vir energije prek geotermalnih kolektorjev ali sond, medtem ko toplotne črpalke zrak kot primarni vir energije uporabljajo zunanji zrak, ki ga ogreva sonce ali odpadna toplota. Pri zalogovnikih energije iz ledu se zunanji zrak, sončno sevanje in zemlja hkrati uporabljajo kot viri toplote.

Poleg proizvodnje toplote se izdelki iz serije velikih moči odlikujejo tudi z impresivno zmogljivostjo hlajenja. Na primer, uporabljajo se za hlajenje prostorov za shranjevanje živil in zagotavljanje klimatizacije v proizvodnih prostorih. Toplotne črpalke z močjo do 600 kilovatov so primerne tudi za vgradnjo v nerodne prostore in jih je mogoče konfigurirati kot dvonivojske sisteme. Plinski in oljni kondenzacijski kotli pa pokrivajo največje obremenitve.

Sončni toplotni sistemi

Viessmannovi solarni sistemi so idealen dodatek za ogrevanje sanitarne vode in rezervno proizvodnjo toplote. S široko paleto kolektorjev Viessmann zagotavlja prilagodljive in individualne rešitve za vsako uporabo. Naši ploščati in cevni kolektorji Vitosol izkoriščajo brezplačno sončno energijo. Z njihovo uporabo ne razbremenjujemo le okolja, temveč tudi zmanjšujemo stroške, ki nastanejo zaradi nakupa in skladiščenja goriva. Naložba v solarne termalne sisteme je zato ekološka, ekonomična in usmerjena v prihodnost. Kolektorji se idealno uporabljajo tam, kjer je za pridobivanje procesne toplote potrebna nizka raven temperature.

Ploščati kolektroji so primerni za vgradnjo nad streho, v streho ali na nosilce kolektorjev. Viessmannov patentirani preklopni absorpcijski sloj varuje visoko zmogljive ploščate kolektorje pred pregrevanjem in zastajanjem. Absorberji naših vakuumskih cevnih kolektorjev navdušujejo s sposobnostjo zajemanja izjemno velike količine sončne energije, kar zagotavlja visoko raven učinkovitosti. Pri tem vakuum zagotavlja še posebej učinkovito toplotno izolacijo. Cevni kolektorji so sposobni pretvoriti nizke ravni sončnega sevanja v uporabno toploto.

Viessmann ponuja celovite sisteme za komercialne in industrijske aplikacije, vključno z učinkovitimi ogrevalnimi sistemi za različne vire energije. To obsega srednje velike kotle in industrijske/komercialne kotle na plin, olje, biomaso ali toploto iz okolja. Viessmannovi izdelki so zasnovani za zagotavljanje varčne oskrbe s toploto, paro, hlajenjem in električno energijo, pri čemer pokrivajo različne moči do 44 megavatov.

Viessmann podpira vsak projekt s celovito ponudbo storitev, vključno z načrtovanjem, namestitvijo in poprodajnimi storitvami. Poleg tega s podjetjem Viessmann lahko razvijete in izvedete lastne integrirane energetske koncepte za predelovalno industrijo, ponudnike storitev in industrijske aplikacije. Za vsak projekt so usklajene komponente in sistemi razviti individualno za stranko iz enega samega vira.

Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam pri gradnji srednje velikih in industrijskih/komercialnih kotlov ter najnovejši proizvodni tehnologiji, ki se uporablja v njihovih obratih, Viessmann zagotavlja visoko kakovost in se uveljavlja kot tehnološki pionir pri sistemskih rešitvah. Viessmannovi ogrevalni sistemi se odlikujejo po visoki zanesljivosti delovanja in dolgi življenjski dobi.

Kotli na trda goriva

Viessmannova paleta izdelkov za kotle na trda goriva vključuje: kotle na pelete, kotle na polena in kotle na sekance. Lesni sekanci so majhni kosi naravnega lesa z lubjem ali brez njega. Peleti pa so stisnjena oblika biomase z visoko bruto kalorično vrednostjo. Proizvajajo se v velikih količinah kot odpadni proizvod v lesnopredelovalni industriji.

Lesna biomasa je praktično ogljično nevtralen vir energije, saj se sprosti le tolikoCO2, kolikorga  je drevo porabilo med svojo rastjo. Poleg tega je les kot domače gorivo poceni, zlasti če ga je mogoče pridobiti regionalno, in ni podvržen večjim nihanjem cen. Naši kotli na lesno biomaso se odlikujejo po visoki zanesljivosti delovanja in učinkovitosti. Dosegajo več kot 90-odstotno učinkovitost in so varčni pri porabi, kar posledično zagotavlja nizke stroške ogrevanja.

Plinski kotli do 2000 kilovatov

Viessmannovi plinski kondenzacijski kotli Vitodens in nizkotemperaturni plinski kotli za industrijsko in komercialno uporabo so na voljo z močjo do 2000 kilovatov.  Odlikuje jih izjemno varčno, čisto in zanesljivo delovanje, poleg tega pa imajo tudi izjemno dolgo življenjsko dobo. Visokokakovostni sestavni deli ogrevalnih sistemov so med seboj usklajeni in brezhibno delujejo že v tovarni. Posebej velja omeniti plinski gorilnik MatriX, ki predstavlja mejnik v Viessmannovi ogrevalni tehniki. Gaze iz nerjavečega jekla MatriX zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, gorilnik pa je neobčutljiv na visoke temperaturne obremenitve.

Viessmannovi plinski kondenzacijski kotli   za komercialne namene z uporabo napredne kondenzacijske tehnologije zagotavljajo optimalen izkoristek energije ob varčni porabi. Nizkotemperaturne plinske kotle odlikujeta preverjena Viessmannova kakovost in visok standardni sezonski izkoristek [po DIN].  Vsestranskost ponudbe izdelkov Vitoplex zagotavlja, da je na voljo rešitev za vsako zahtevo in vsak proračun. Modeli Vitorond so optimalna izbira, še posebej kadar gre za izzivne ali nerodne prostore.

Oljni kotli do 2000 kilovatov

Viessmannovi oljni kondenzacijski kotli in nizkotemperaturni oljni kotli temeljijo na zanesljivi tehnologiji, ki je bila preizkušena že vrsto let. Zagotovljeno je tudi varčno delovanje. Portfelj izdelkov ponuja široko paleto različnih moči. Na voljo so na primer oljni kondenzacijski kotli Viessmann z nazivno toplotno močjo do 545 kilovatov in nizkotemperaturni oljni kotli  z močjo do 2000 kilovatov.  Oljni kondenzacijski kotli delujejo še posebej prepričljivo, saj izkoriščajo energijo, ki se sicer izgubi v vročih dimnih plinih in bi neporabljena uhajala skozi dimnik. Uporaba te dodatne toplote dolgoročno koristi okolju in zmanjšuje stroške obratovanja, saj je potrebno porabiti manj fosilnih goriv. Nizkotemperaturni oljni kotli so še posebej zanesljivi pri uporabi v situacijah, kjer je potreba po toploti velika. Zaradi njihove sekcijske zasnove so primerni tudi za omejene prostore in na splošno enostavni za manevriranje.