Neodvisno z rešitvami Viessmann

(Slika: © nmedia / Shutterstock.com)

Prihodnost in neodvisnost - zahvaljujoč rešitvam podjetja Viessmann

V času naraščajočih cen nafte in plina je še toliko bolj pomembno, da postanete samozadostni in neodvisni od fosilnih goriv, ko gre za lastno oskrbo z energijo. Viessmannove sistemske rešitve ponujajo celo vrsto alternativ za ogrevanje brez plina in nafte. Ker Viessmann svojo družbeno odgovornost jemlje resno. Kako to počnemo? Spodbujamo prehod na obnovljive vire energije - kot odgovor na izzive in razvoj našega časa. V naslednjih poglavjih vam ponujamo pregled primernih sistemov. Poleg tega lahko v naših priročnikih najdete podrobne informacije o temah, kot so ogrevalna tehnika, varčevanje z energijo in modernizacija.

Drzni si biti bolj neodvisen - Kateri ogrevalni sistemi so zdaj pravi?

Izzivi današnjega časa zahtevajo vse znanje in izkušnje našega več kot 100 let starega družinskega podjetja. Imamo inovativne rešitve, ki jih vaše gospodinjstvo potrebuje, da postane odporno na prihodnost in energetsko samozadostno. Kateri od spodaj prikazanih ogrevalnih sistemov je zdaj pravi za vas, lahko hitro in enostavno ugotovite s pomočjo kratkih kontrolnih seznamov.

Vitocal 200-G

Toplotna črpalka

 • Imate talno ogrevanje ali velikodimenzionalne ogrevalne površine.
 • imate dobro izolirano hišo.
 • Na svojem zemljišču lahko izvrtate vrtino ali namestite rezervoar za shranjevanje ledu ali ponudite mesto za namestitev zračne toplotne črpalke.
 • Imate prostor za rezervoar z zmogljivostjo do 1 000 litrov.
 • Želite biti neodvisni od nafte ali plina, večja naložba vas ne moti.
 • Poleti želite izkoristiti možnost "naravnega hlajenja".

Ogrevanje, ki proizvaja električno energijo

 • Ogrevate se s plinom ali imate plinski priključek.
 • Želite proizvajati toploto in električno energijo z najsodobnejšo tehnologijo.
 • Želite postati manj odvisni od naraščajočih cen električne energije.
 • Želite se ogrevati bolj ekonomično in prihraniti do 40 odstotkov pri stroških energije.
 • Električno energijo, ki jo proizvedete sami, želite shraniti za poznejšo uporabo in tako postati manj odvisni od javnega omrežja.
 • Z manjšimi emisijami CO₂ želite varovati podnebje.
 • Želite si zagotoviti državne subvencije v višini do 11.200 evrov.

Sončni toplotni sistemi

 • Živite v samostojni ali vrstni hiši z nezasenčeno strešno površino, obrnjeno proti jugu, zahodu ali vzhodu.
 • Brezplačno sončno energijo želite uporabiti za ogrevanje vode in ogrevalni sistem.
 • V enodružinski hiši sončna energija pokrije do 60 odstotkov energije, potrebne za ogrevanje tople sanitarne vode.
 • S trajnostnim zmanjšanjem emisij CO₂ sporočate svoje odgovorno ravnanje za okolje.

Fotonapetostni sistemi

 • Živite v samostojni ali vrstni hiši z nezasenčeno strešno površino, obrnjeno proti jugu, zahodu ali vzhodu.
 • Želite proizvajati lastno električno energijo za lastno uporabo - sončno električno energijo je mogoče že danes proizvajati veliko ceneje, kot so stroški nakupa električne energije za gospodinjstva - ali pa jo dobavljati v javno omrežje.
 • Električno energijo, ki jo proizvedete sami, želite shraniti za poznejšo uporabo in tako zmanjšati svojo odvisnost od javnega omrežja.
 • Želite vidno prispevati k varovanju okolja; fotovoltaični sistemi zmanjšujejo onesnaževanje in ohranjajo naravne vire.
 • Želite povečati privlačnost svoje nepremičnine in povečati njeno vrednost.

Ogrevanje na drva / pelete

 • Na voljo je shramba.
 • Na voljo imate prostor za rezervoar s prostornino do 1.000 litrov.
 • Želite biti neodvisni od nafte ali plina in vas večja naložba ne moti.

Modernizacija ogrevanja prinaša največje prihranke

Ogrevalni sistemi v Nemčiji so v povprečju stari približno 17 let. To pomeni, da je v številnih primerih uporabljena tehnologija zastarela in ne izkorišča optimalno dobavljenih goriv. To povzroča toplotne izgube in povečuje stroške ogrevanja. Razvoj cen plina in nafte prispeva k temu, da staranje ogrevalnega sistema postane dejanski stroškovni dejavnik. Poleg tega obstajajo zakonski predpisi, na primer obveznost zamenjave ogrevalnih sistemov na olje, zaradi katerih je posodobitev ogrevalnega sistema nujna. Navsezadnje posodobitev ne prinaša le nižjih stroškov ogrevanja, temveč tudi večjo neodvisnost, trajnost in udobje. Če vas zanima tudi: Zakaj je posodobitev smiselna prav zdaj?, boste našli koristne odgovore v priročniku " Obnova ogrevalnega sistema je smiselna".

(Slika: © Yuganov Konstantin / Shutterstock.com)

Informiranje in načrtovanje z našimi vodniki za ogrevanje

Ne glede na to, ali gre za nasvete o najnovejši razpoložljivi tehnologiji ogrevanja ali nasvete in trike za varčevanje z energijo v lastnih štirih stenah: pravilno načrtovanje je prvi korak pri vsaki spremembi pri oskrbi z energijo. Najboljši način za to so izčrpne informacije. V naših vodnikih o ogrevanju boste našli dodatne informacije o najpomembnejših ogrevalnih sistemih, o katerih se zdaj razmišlja - o toplotnih črpalkah, fotonapetostnih in sončnih toplotnih sistemih ali hibridnih rešitvah za prihodnost: Kliknite na teme, ki so na voljo, da bi izvedeli več.

Varčevanje z energijo - veliko načinov za učinkovitejše ogrevanje.

S prehodom na nov ogrevalni sistem lahko porabo energije zmanjšate za tretjino. Poleg tega obstajajo številni ukrepi za varčevanje z energijo, ki povečujejo učinkovitost lastne oskrbe z energijo in jih je mogoče izvesti ekonomično. Na primer: prilagodite ogrevalne krivulje in prihranite energijo. Tudi hidravlično uravnoteženje zmanjša stroške ogrevanja. Če že imate dobro delujoč ogrevalni sistem, boste v naših člankih o varčevanju z energijo našli številne načine za optimizacijo trenutnega delovanja in potrebne nastavitve za učinkovito in varčno ogrevanje.

Hitro in enostavno do večje samozadostnosti: najem ogrevalnega sistema namesto nakupa.

Običajni način posodobitve vašega ogrevalnega sistema je lahko drag. Vendar obstaja možnost, da ustrezen ogrevalni sistem namesto nakupa najamete. Viessmann Wärme za to ponuja celovito storitev, s katero je "najem ogrevanja" varen in preprost. Med drugim lahko za najeti generator toplote izkoristite polno petnajstletno garancijo.

ViCare - Rešitve za pametni dom v digitalnem svetu

S pametnim domom postane vaš dom sistemska rešitev za varčevanje z energijo. Aplikacija ViCare in njene komponente vam zaradi inteligentnega upravljanja omogočajo popoln nadzor nad sobnimi temperaturami, nastavitvami termostata in lastno porabo energije - tudi brez ogrevalnega sistema Viessmann. Združite uživanje v popolni toploti z osebnim udobjem in zahtevami energetskega prehoda. Izvedite zdaj.