Industrijski kotli za proizvodnjo vroče vode in pare

Zahtevajte brezplačno svetovanje

Učinkovita in čista oskrba z energijo ter visoka varnost in zanesljivost delovanja so bistvene zahteve za sisteme za proizvodnjo energije, ki jih uporabljajo industrija in lokalne oblasti.

Viessmann je vodilno podjetje na področju tehnologije učinkovitih energetskih sistemov. Vsako stranko oskrbimo z ustrezno zasnovanimi komponentami in sistemi, ki so rezultat enega samega vira, in jih dopolnimo s celovito ponudbo storitev.

Viessmannovi industrijski in komercialni kotli so zasnovani tako, da se popolnoma prilagodijo individualnim potrebam strank na različnih področjih uporabe. Naša bogata izkušnja pri izdelavi komercialnih in industrijskih kotlov, skupaj s specifičnimi konstrukcijskimi značilnostmi teh kotlov, zagotavlja izjemno kakovost, visoko stopnjo zanesljivosti delovanja in dolgo življenjsko dobo.

Viessmannove rešitve zagotavljajo varčno in okolju prijazno oskrbo z energijo ter visoko obratovalno zanesljivost in razpoložljivost.

Naša ekipa strokovnjakov za industrijske in komercialne kotle, skupaj s svojimi lokalnimi partnerji, vas vodi skozi celoten proces, pri čemer se osredotoča na ekonomične in prihodnost usmerjene rešitve, ki temeljijo na vaših individualnih načrtih. Pri načrtovanju upoštevamo vse zahteve in varnostne predpise, ki veljajo za vsak kos opreme, vključno z direktivo o tlačni opremi in predpisi, ki veljajo v vaši državi. Skrbimo za vas od same začetne zasnove pa vse do vzpostavitve obratovanja in še naprej z našimi storitvami.

Do 100% poraba vodika

Pri kemičnih postopkih, kot so proizvodnja klora in drugi industrijski procesi, se večina plinastega vodika ne uporabi in se sprosti v ozračje. Kotli Vitomax, ki lahko z ustreznim gorilnikom delujejo na 100-odstotni vodik, ponujajo cenovno ugodno in učinkovito rešitev.

Uporaba vodika znatno zmanjša emisije CO₂. Običajno višje emisije NOx, ki se pojavljajo pri zgorevanju vodika v primerjavi z običajnim zemeljskim plinom, se zaradi tehničnega znanja in konfiguracije kotla Vitomax zmanjšajo na raven, primerljivo z zemeljskim plinom. To pomeni, da so možne celo nizke vrednosti NOx pod zakonskimi zahtevami, kar vaš sistem varuje pred prihodnjimi omejitvami emisij.

Viessmannova tehnologija industrijskih in komercialnih kotlov zagotavlja popolnoma usklajeno zasnovo sistema, ki vključuje:

  • Nadzorne in kontrolne sisteme
  • Instrumentacijo in regulacijsko tehniko
  • Črpalke in ventile
  • Zgorevalne sisteme z oskrbo z gorivom
  • Sisteme za vzdrževanje tlaka
  • Obdelavo vode
  • Rezervoar za napajalno vodo s toplotno deaeracijo
  • Cevovode in sisteme za odvod dimnih plinov
  • Sisteme za rekuperacijo toplote
  • Analizo vode

Industrijski/komercialni kotli do 44 MW toplote, 70 t/h pare

Celovita ponudba podjetja Viessmann vključuje nizkotlačne in visokotlačne parne kotle do 31,5 t/h, vročevodne kotle do 22 MW, kotle na odpadno toploto in električne kotle za proizvodnjo pare in vroče vode.