Vitosol 200-FM

Ploščati sončni kolektor

Izredno zmogljivi ravni kolektorji Vitosol 200-FM s preklopno plastjo absorberja Therm-Protect

Inteligentna preklopna plast na absorberju ThermProtect
Privlačen izgled
Univerzalna montaža
Visoka stopnja solarne prekritosti
Inteligentna plast na absorberju ThermProtect

ThermProtect preprečuje pregrevanje kolektorjev

Privlačen videz

Barvanje okvirja po meri v poljubni barvi RAL

Univerzalna montaža

Montira se lahko horizontalno ali vertikalno za nadstrešno namestitev, na ravno streho, vgrajevanje v streho ali pritrditev na fasado.

Visoka solarna pokritost

Za podporo ogrevanju in ogrevanju tople sanitarne vode

Brez pregrevanja

Ko so zunanje temperature visoke ali ko je nizek prenos toplote

Trajno tesni

Trajno tesni zaradi neprekinjeno upognjenega okvirja in brezšivno vstavljenega stekla

Hitra in preprosta montaža

S fleksibilnimi vtičnimi povezavami valovitih cevi iz plemenitega jekla

Sončni kolektor Vitosol 200-FM: visoko zmogljiv ploščati kolektor z  s preklopno plastjo absorberja Therm-Protect

Visoko učinkoviti ploščati kolektorji Vitosol 200-FM so odličen dodatek za vsak ogrevalni sistem. S posameznim absorberjem, ki meri 2,3 m², je mogoče sončne kolektorje učinkovito prilagoditi vsem energetskim potrebam. V povprečju lahko nadomestijo do 60 % energije, ki bi jo sicer potrebovali vsako leto za ogrevanje sanitarne vode, in prispevajo k podpori centralnemu ogrevanju. V kombinaciji s kondenzacijskim kotlom lahko brezplačna sončna energija učinkovito zmanjša letno porabo energije za ogrevanje in toplo vodo, za več kot tretjino.

Posebne značilnosti Vitosola 200-FM

ThermProtect preprečuje pregrevanje

Inteligentna preklopan plast absorberja zagotavlja zaščito pred pregrevanjem kolektorjev. Viessmannova patentirana tehnologija ThermProtect preprečuje nadaljnjo absorpcijo energije, ko je dosežena določena temperatura, kar se zgodi, ko je solarni kolektor popolnoma ogret.

Pri kolektorju Vitosol 200-FM ta ThermProtect tehnologija omogoča tudi večje izkoristke v primerjavi z običajnimi ploščatimi kolektorji, saj je mogoča večja velikost.

Trajno zatesnjen in dobro izoliran kolektor

Trajno tesni zaradi neprekinjeno upognjenega okvirja in brezšivno vstavljenega stekla, kar zagotavlja dolgotrajno tesnost in izjemno stabilnost sončnega kolektorja. Zadnja plošča je odporna proti prebadanju in koroziji. Izjemno učinkovita toplotna izolacija zmanjšuje izgubo toplote, še posebej v pomladnih, jesenskih in zimskih mesecih.

Okvir kolektorja s posebnim profilom za vgradnjo v streho za pritrditev obrobnega okvirja

Enostavna montaža

Namestitev kolektorjev je izjemno preprosta. Vgrajene cevi za vtok in povratek omogočajo varno postavitev tudi več nizov kolektorjev z uporabo prilagodljivih valovitih priključkov iz nerjavnega jekla, ki se preprosto pritrdijo. Med seboj je mogoče enostavno povezati do 12 sončnih kolektorjev.

Ploščati kolektorji se lahko univerzalno uporabljajo za namestitev nad streho, vgradnjo v streho in namestitev na nosilce kolektorjev, na primer na ravnih strehah. Viessmannov pritrdilni sistem je ensotaven za montažo in sestavljen iz komponent iz nerjavnega jekla in aluminija, ki so preizkušene za obremenitve in odporne proti koroziji.

Privlačen na vsaki strehi

Vitosol 200-FM je prava izbira, če je potreben sončni kolektor z okvirjem v individualni barvi RAL. Standardno je izdelan v temno modri barvi in se zlije s praktično vsako streho. Za brezhibno vgradnjo v streho lahko izberete izvedbo Vitosol 200-FM, tip SV2G (navpična) ali tip SH2G (vodoravna), ki ob namestitvi leži skoraj v isti ravnini s strešno kritino.

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za solarne kolektorje Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite  tukaj.

Podrobnosti o proizvodu

Bruto površina

2,51 m² (SV2F/SH2F), 2,56 m² (SV2G/SH2G)

Absorberska površina

2.32 m²

Vrsta kolektorja

Ploščati kolektor

Dizajn

Temno moder okvir. Na zahtevo je okvir na voljo tudi v kateri koli drugi barvi RAL.

Področje uporabe

Stanovanjske stavbe, poslovna podjetja, prostori lokalnih oblasti, projekti novogradenj in posodobitev

Vrsta namestitve

Ploščati kolektor za navpično (tip SV2F) ali vodoravno (tip SH2F) vgradnjo na ravne in poševne strehe; tipa SV2G (navpično) in SH2G (vodoravno) za vgradnjo v streho.

Dodatne funkcije

Za ogrevanje sanitarne vode, ogrevalne vode in bazenske vode preko prenosnika toplote

Prerez proizvoda