Pametna tehnologija in naše storitve

Zahtevajte brezplačno svetovanje
Viessmann Vitodens 050-W - upravljanje z aplikacijo ViCare

Viessmannove inteligentne tehnologije omogočajo učinkovito porabo energije in obenem povečujejo udobje. Te tehnologije brezhibno povezujejo izdelke, digitalne storitve in sisteme za upravljanje energije, tako znotraj kot tudi zunaj lastne ponudbe izdelkov podjetja. Viessmann se tako uveljavlja kot ponudnik pametnih rešitev za končne potrošnike in partnerje, ki olajšujejo vsakdanje življenje ter hkrati pomagajo prepoznati in izkoristiti potencialne prihranke. Te točke so ključne za doseganje našega cilja: oblikovanje bivalnih prostorov za prihodnje generacije.

Vključitev ogrevalnega sistema v pametni dom

Pametno povezovanje storitev v stavbi prinaša številne prednosti. Avtomatizirani procesi in nadzor prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika omogočajo znatno povečanje udobja. Pametni dom ponuja tudi možnost varčevanja z energijo, kar je še posebej pomembno pri tehnologiji ogrevanja, saj proizvodnja toplote predstavlja pomemben delež porabe energije v gospodinjstvu. Sodobni ogrevalni sistemi podjetja Viessmann so zasnovani za uporabo v pametnih domovih, saj jih je mogoče upravljati prek aplikacije, nastaviti na energijsko varčne načine, pri tem pa stanovalci in trgovci lahko spremljajo tehnično stanje.

Viessmannove aplikacije za uporabnike in partnerje

Minili so časi, ko je bilo treba sobno temperaturo nastavljati na termostatskem radiatorskem ventilu. Z Viessmannovimi aplikacijami lahko zdaj neodvisno od trenutne lokacije upravljate celoten ogrevalni sistem, pa naj gre za hišni sistem v stanovanju ali kaj bolj zapletenega. Aplikacije, kot je ViCare, prinašajo koristi ne le lastnikom sistemov, ampak tudi partnerjem. Viessmann je razvil inteligentne aplikacije, na primer ViGuide, ki omogoča vzdrževanje in nastavljanje parametrov na daljavo, kar odpravlja potrebo po zamudnih sestankih na kraju samem.

Večja učinkovitost z upravljanjem energije

Viessmann Energy Management vam omogoča, da v realnem času spremljate energijske tokove v hiši. To pomeni, da lahko lastniki električnih in termoelektričnih energetskih sistemov spremljajo lastno proizvodnjo in porabo električne energije. Tako je mogoče lažje odkriti in izkoristiti možnosti za optimalno delovanje. Upravljanje energije je na voljo prek aplikacije Viessmann ViCare. Aplikacija uporabniku prikazuje informacije, kot so trenutna samozadostnost in lastna poraba ter kolikoCO2 proizvede in prihrani energetski sistem.

Viessmann One Base

One Base omogoča, da se vsi Viessmannovi sistemi in rešitve Smart Home brezhibno povežejo v enotno klimatsko in energetsko rešitev. Brez težav je mogoča tudi kasnejša razširitev, na primer z vključitvijo dodatnih izdelkov, digitalnih storitev Viessmann ali nadgradenj. Zaradi tega je sistem One Base še posebej zanesljiv in priročen za prihodnost. Upravljanje je enostavno prek aplikacije ViCare. Uporabite lahko tudi glasovne pomočnike, kot je Amazon Alexa.