Učinkovito varčevanje z energijo

Energetsko posodabljanje se izplača. Medtem ko vaš denar na varčevalni knjižici ne prinaša omembe vrednih obresti, investicija v novo ogrevanje takoj obrodi sadove. Ker boste porabili veliko manj energije, boste kljub rastočim stroškom ob pogledu na račun takoj opazili razliko. Poleg tega pa energetska posodobitev poviša vrednost vaše imobilije.

V priročniku o varčevanju z energijo boste izvedeli, kako najhitreje priti do cilja in dolgoročno znižati stroške energije. Revija "Capital" je že ob koncu leta 2011 objavila ugotovitev, da se posodobitev ogrevanja neposredno izplača. Na spletni platformi združenja za trajnostni razvoj "Allianz pro Nachhaltigkeit" najdete dodatne informacije na temo trajnostne gradnje in posodavljanja.

Če želite takoj opraviti vzorčni izračun za svoje stanovanje/hišo, lahko za to uporabite naš test energijske varčnosti zgradbe. Pokazal vam bo, katere možnosti imate. Nato lahko brez oklevanja naročite brezplačno svetovanje pri Viessmannovem partnerju v vaši bližini. Strokovnjak vam bo svetoval tudi glede pridobivanja subvencijskih sredstev, ki bodo dodatno znižala stroške investicije.


Informacije

Energiesparratgeber-426x240.jpg

Priročnik za varčevanje z energijo

Vse informacije za uporabnika v eni knjižici. Tu najdete pomembne nasvete za posodabljanje. Tako boste na koncu največ privarčevali in hkrati prispevali k ohranitvi okolja (v nemškem jeziku).

Sonderdruck_Capital-426x240.jpg

Posebna izdaja Capital

Že v svoji izdaji 12/2011 je revija Capital v članku "Denken und Dichten" (misliti in tesniti) jasno razčlenila prednosti posodobitve ogrevanja. Po oceni DEKRA je z novim ogrevanjem možno uresničiti 25 % potenciala prihranka energije.

GESC-654x359.png

Izračun

Test energijske varčnosti zgradbe

S tem testom lahko na enostaven način izračunate, kaj bi vam prinesla posodobitev. Le nekaj podatkov zadostuje za izračun varčevalnega potenciala vaše imobilije. Strokovno svetovanje pa vam prinese podrobno razlago.

Uresničitev

Naročite strokovno svetovanje

Tu naročite individualno, brezplačno in neobvezujoče svetovanje s strani strokovnjaka. Ta vam bo nazorno prikazal, kako lahko učinkovito varčujete z energijo.

Spletno naročilo

Strokovni partner v vaši bližini

Svetovanje, prodajo, instalacijo in storitve izvajajo izključno Viessmannovi strokovni partnerji, ki se redno udeležujejo naših šolanj in dobro poznajo naše proizvode.

Spletno preverjanje

Programi subvencij

Subvencijski programi podpirajo vgradnjo sodobne ogrevalne tehnike. Naša podatkovna baza subvencijskih sredstev za privatne investitorje hitro in zanesljivo prikaže programe subvencioniranja, ki ustrezajo vaši konkretni potrebi.

več informacij