Vitocharge VX3

Enota za shranjevanje energije iz fotovoltaike

Nova modularna enota za shranjevanje energije Vitocharge VX3 je idealna za novo gradnjo in razširitev sistema. Brez težav jo je mogoče vključiti v obsežno ponudbo Viessmannovih rešitev.

Visoka učinkovitost
Optimizacija porabe energije
Izjemna, kompaktna zasnova
Zmanjšanje stroškov energije

Vaš lokalni Viessmannov trgovski partner vam lahko zagotovi individualno svetovanje

Poiščite trgovinskega partnerja zdaj

Prednosti

Najsodobnejša tehnologija

100 % izdelano v podjetju Viessmann

Varno in trajno

Litij-železo-fosfatne celice

10-letno jamstvo za nadomestitev denarne vrednosti

O baterijskih celicah

Upravljanje energije

Z napravama Viessmann GridBox in ViCare

Ključni izdelek za vaš osebni energetski prehod

Shranjevanje in uporaba energije, proizvedene v lastni režiji

Zelena energija v brezskrbnem paketu all-inclusive

Z Vitocharge VX3 in ViShare

Funkcija energije v stanju pripravljenosti po privlačni ceni

V primeru izpada električnega omrežja (na voljo z dodatno opremo)

Visoka učinkovitost

Zahvaljujoč tehnologiji za prihodnost

Enostavno načrtovanje

S prilagodljivimi velikostmi skladiščnih enot

Izjemna, kompaktna zasnova

Z globino 25 cm

Vsestranska uporaba

V različnih scenarijih

Rešitev tri v enem

Fotovoltaika, baterija in hibridni sistem shranjevanja v eni napravi

Tri kapacitete enot za shranjevanje

Vse s kompaktno zasnovo

Enostavna namestitev

Zaradi obvladljive teže

Prilagodljiva lokacija namestitve

Stenska ali talna namestitev

ViStart, Service Assistant in Vitoguide

Za zagon in servisiranje

Vmesnik EEBUS

za vključitev v različne energetske sisteme

Vitocharge VX3 PV enota za shranjevanje energije

Vitocharge VX3 optimizira porabo energije in zmanjšuje stroške energije

Glede na različne ravni porabe energije v enodružinskih in dvostanovanjskih hišah je potreben sistem, ki ga je mogoče preprosto načrtovati in ima prilagodljive velikosti shranjevalnih enot. Kompaktni fotovoltaični sistem za shranjevanje energije Vitocharge VX3 je bil zasnovan prav v ta namen. Ima hibridni pretvornik za priključitev fotonapetostnih modulov in/ali baterij. Na inverter lahko namestite do tri baterijske enote s po 5 kWh. Na ta način je mogoče doseči največjo uporabno zmogljivost shranjevanja do 15 kWh. S kalkulatorjem ViShare lahko hitro ugotovite, katera velikost je primerna za vaše potrebe. S pomočjo programa ViPlan pa vam lahko izvajalec izračuna pravo tarifo.

Zmagovalec programa Design Plus, ki ga poganja: Light + Building

Naprava Vitocharge VX3 je zaradi svoje sodobne, inovativne in privlačne zasnove zmagala na natečaju Design Plus powered by: Light + Building 2020, ki ga organizira nemški svet za oblikovanje.

Vitocharge VX3 je bil zmagovalec izbora Design Plus, ki ga poganja: Light + Building

Integrirana paleta rešitev za Vitocharge VX3

Izkoristite storitve z dodano vrednostjo in digitalne storitve integrirane ponudbe rešitev podjetja Viessmann.

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Vitocharge VX3 - en izdelek za več aplikacij

Hibridni pretvornik ima priključek za izmenični tok: Priključek za enosmerni tok: 4,6 kVA/1-faza ter 6,0 in 8,0 kVA/3-fazni priključek za enosmerni tok: 2 x PV vhod s sledilnikom MPP, 1 x večnamenski za baterijo ali dodatni PV niz s sledilnikom MPP. Enota za shranjevanje energije Vitocharge VX3 je na voljo v treh konfiguracijah: z 2, 4 in 6 baterijami po 2,5 kWh. Glede na konfiguracijo je mogoče uporabiti 5, 10 ali 15 kWh zmogljivosti shranjevanja. V ohišje v brezčasnem dizajnu lahko namestite 2 baterijska modula. Vitocharge VX3 je ne glede na to, ali gre za stensko ali talno namestitev, vsestransko primeren za namestitev in se zaradi svoje kompaktne konstrukcije brezhibno prilega vsakemu domu.

Shematski prikaz uporabe naprave Vitocharge VX3

Specifikacija

Vse specifikacije za Vitocharge VX3 so pregledno zbrane v naši kratki brošuri.

Prihodki od energije namesto stroškov energije

Fotonapetostni hranilnik energije Vitocharge VX3 združuje tehnologije, ki bodo v prihodnosti še naprej uporabljene, in strokovno znanje več kot 100 let starega družinskega podjetja. Vgrajene litijeve železove fosfatne celice so varne in imajo dolgo življenjsko dobo. Desetletno jamstvo za zamenjavo baterijskih celic v denarni vrednosti zagotavlja lastnikom sistema dodatno varnost. Poleg tega je za sistem Vitocharge VX3 značilna visoka učinkovitost in raznolika paleta funkcij. Odvisno od izbranega paketa fotovoltaika/baterija se lahko stroški energije močno zmanjšajo. Tarifni kalkulator ViShare omogoča hiter izračun mesečnih stroškov.

Naprava Vitocharge VX3 optimizira porabo energije iz fotovoltaike in poskrbi, da je lastnik manj odvisen od lokalnega podjetja za oskrbo z električno energijo. Osnovni koncept omogoča izbiro posameznih porabnikov, ki bodo v primeru izpada električnega omrežja prejemali neprekinjeno oskrbo. To delovanje v stanju pripravljenosti omogoča rezervna škatla, ki je na voljo kot dodatna oprema. To zagotavlja, da najpomembnejši porabniki (luč, hladilnik, omrežna tehnologija) še naprej zanesljivo delujejo ob izpadu električnega omrežja.

V primeru izpada električnega omrežja baterija napaja naprave v hiši, hkrati pa jo polni fotovoltaični sistem. Na ta način je mogoče premostiti dolga obdobja brez dostopa do javnega omrežja.

V sodobnih ogrevalnih sistemih se toplota in elektrika vse bolj združujeta. Zaradi tega s ponosom predstavljamo nov izdelek: Vitocharge VX3 - najnovejšo generacijo hranilnikov energije. Odkrijte, zakaj in kako nas prihodnost elektrificira, kako se ogrevalni sistemi in proizvodnja električne energije razvijajo skupaj in, kar je najpomembneje, kaj je posebnost naše nove enote za shranjevanje energije.

Vitocharge VX3 - najnovejša generacija enot za shranjevanje energije
ViTalk - Odpravljanje stroškov energije v gospodinjstvu

Primeri uporabe z napravo Vitocharge VX3

Vitocharge VX3 z Vitovoltom in Vitovalorjem

Visoko stopnjo samooskrbe in samozadostnosti lahko dosežete s kombinacijo Vitovolta z Vitocharge VX3 in Vitovalorjem. V tej konfiguraciji fotovoltaični sistem poleti zagotavlja večino električne energije, medtem ko ima gorivna celica večjo vlogo pri proizvodnji električne energije pozimi. To pomeni, da je električna energija, potrebna za napajanje doma in električnega vozila, zagotovljena vse leto. Morebitna dodatna potrebna električna energija prihaja iz energetske skupnosti EMS ViShare v obliki 100-odstotno zelene električne energije. Uporabniki sistema lahko za to izkoristijo ugodne tarife ViShare, ki jih zagotavlja EMS. Za dodatne informacije in dostop do spletnega kalkulatorja tarif obiščite spletno stran vishare.viessmann.de.

Vitocharge VX3 in Vitovalor PT2

Vitocharge VX3 z Vitocalom in Vitovoltom

Še en posebej učinkovit način varčevanja z energijo je omogočanje interakcije med toplotno črpalko, fotovoltaiko in sistemom Vitocharge. Pri tem se električne komponente v toplotni črpalki napajajo s samoproizvodnjo energije. Na ta način so stroški pogonske energije popolnoma odpravljeni, toplotna črpalka pa deluje izjemno varčno. Običajni - in dražji - scenarij je, da se toplotna črpalka napaja z električno energijo iz javnega omrežja. Poleg ekonomske prednosti samoproizvodne energije ima od te interakcije koristi tudi okolje. Električna energija iz lastne strehe je namreč zagotovljeno okolju prijazna.

Vitocharge VX3 in Vitocal 300-G

Nadaljnje posebne funkcije

Z vzdrževanjem rezerve zmogljivosti in inteligentnim uravnavanjem globine praznjenja lahko uporabna zmogljivost shranjevalnika Vitocharge VX3 - v nasprotju z običajnim izkoriščanjem zmogljivosti - ostane konstantna in se zmanjša šele ob koncu življenjske dobe. Na ta način ima kupec že od prvega dne dostop do visoke ravni zmogljivosti enote za shranjevanje energije, ki bo električne porabnike v gospodinjstvu stalno oskrbovala še vrsto let.

Inteligentno izkoriščanje zmogljivosti vozila Vitocharge VX3

Integrirana funkcija za maksimiranje donosov zmanjšuje izgube zaradi (delne) zasenčenosti fotonapetostnega sistema na najmanjšo možno mero. Ta funkcija je standardna za vsak sistem Vitocharge VX3 in s pomočjo inteligentne programske opreme vedno optimizira PV-sistem za najvišje možne donose. V rednih časovnih presledkih se analizira moč posameznih PV-strun in ustrezno prilagodi največja moč sistema.

S sistemom Viessmann GridBox imajo lastniki integriranih sistemov optimalno nadzorno središče za elektriko in toploto. Naprava omogoča intuitivno vizualizacijo energijskih tokov iz hranilnika električne energije, fotovoltaičnega sistema in porabe v gospodinjstvu. GridBox je preprosto namestiti prek usmerjevalnika ali stikala. Ponuja uporabniku prijazno registracijo s pomočjo priložene začetne kode. Možna je priključitev in vizualizacija vrednosti porabe za Viessmannove toplotne črpalke, gorivne celice, kogeneracijske enote in polnilne točke za vozila.

Vitocharge VX3 z GridBoxom in ViCare

Vitocharge VX3 ima standardiziran vmesnik EEBUS za integracijo v sisteme za upravljanje energije, kot je GridBox.

Vmesnik EEBUS

Aplikacija ViStart (od 1. 4. 2021 integrirana v aplikacijo ViGuide ) omogoča hitro in brezhibno zagon naprave Vitocharge VX3. Aplikacija samodejno vzpostavi neposredno povezavo prek vgrajene dostopne točke WiFi in vodi trgovskega partnerja pri nastavitvah. Za najbolj priročno raven delovanja lahko končni kupci naročijo svojemu izvajalcu montaže, da Vitocharge VX3 poveže prek interneta. Potem jim ni treba storiti ničesar več za delovanje hranilnika energije - trgovski partner (izvajalec ogrevalnih del/električar) lahko prek sistema ViGuide vedno na prvi pogled vidi, da sistem deluje pravilno, in se po potrebi hitro odzove na nepravilnosti.

ViGuide na iPadu, iPhonu in računalniku

Georg Hackl. Začnite doma.

Trikratni olimpijski prvak je jasen: "Če želimo še naprej uživati na tem čudovitem planetu, moramo nekaj spremeniti. In seveda mora vsak začeti s svojimi individualnimi spremembami." Z enako neumorno energijo, kot jo je nekoč vložil v optimizacijo svojih sani, si v rešitve usmerjeni inovator Georg Hackl prizadeva tudi za zmanjšanje svojega ekološkega odtisa. Njegov izbrani partner je: Viessmann.

Georg Hackl. Začni doma.