Solarna termika - brezplačna toplota za vašo hišo

Kdor danes investira v novo ogrevalno napravo, bi moral hkrati planirati tudi dopolnitev ogrevanja s sončnim sistemom. S tem pridobite nizko porabo energije in se veselite zaradi nižjih mesečnih položnic za stroške ogrevanja.

Z instalacijo sončnih kolektorjev signalizirate svojo odgovornost do okolja, saj s tem prispevate k zmanjšanju CO2 izpustov. S Viessmann tehniko stavite na varnost v prihodnost in optimalno, medsebojno usklajeno delovanje vseh komponent naprave. Z investicijo v sončne kolektorje zvišujete hkrati tudi vrednost vaši napremičnini.  

Z več kot 30 leti izkušenj v razvoju in proizvodnji solarnih termičnih naprav, se lahko zanesete na naše tehnične kompetence in najvišjo kakovost. Vseeno ali se odločate za novo kondenzacijsko ogrevanje na olje ali plin, lesni ogrevalni sistem ali toplotno črpalko - vse Viessmann naprave so prilagojene za kombinacijo s solarno tehniko.

 

Kondenzacijska tehnika plus solarna termika

Kondenzacijska tehnika plus solarni sistem – optimalen rezultat

Kdor danes investira v novo ogrevanje je s kondenzacijskim kotlom na varni strani, saj je ob upoštevanju  aktualnih cen energije, le-ta gospodarna alternativa. Viessmann oljni in plinski kondenzacijski kotli pretvorijo uporabljeno kurilno olje ali plin do 98 % v toploto.

S kombinacijo z visoko učinkovitimi sončnimi kolektorji Viessmann privarčujete do 35 % ogrevalnih stroškov, če se sončni kolektorji uporabljajo za pripravo tople sanitarne vode ali podporo ogrevanju. Samo pri ogrevanju sanitarne vode lahko znižate porabo energije tudi do 60 %.

Solarni sistemi icon-solar.png

Viessmann sončni kolektorji zadovoljijo vse zahteve po učinkoviti in varčni podpori ogrevanju in ogrevanju sanitarne vode. S širokim prodajnim programom ravnih in vakuumskih sončnih kolektorjev nudi Viessmann fleksibilne in individualne rešitve za vsako sodobno ogrevanje.  

Kaj morate vedeti o solarnih sistemih ...