Vitocal 200-A

Toplotna črpalka zrak/voda

Toplotna črpalka zrak/voda v monoblok izvedbi

Nazivna moč ogrevanja: 2,4 do 14,7 kW.
Ločene notranje in zunanje enote
Najvišja učinkovitost na najmanjšem prostoru
Idealna za uporabo na gosto pozidanih območjih

Okolju prijazne toplotne črpalke - preberite več o različnih izvedbah in prednostih!

Več informacij zdaj
Nazivna ogrevalna moč

2,4 do 14,7 kW

Ločene notranje in zunanje enote

Omogoča skoraj neslišno delovanje notranje enote

Najvišja učinkovitost na najmanjšem prostoru

Idealna za uporabo tudi v vrstnih hišah

Zaradi napredne akustične zasnove izredno tiha

Zahvaljujoč inovativni tehnologiji in optimalno usklajenim sistemskim komponentam

Kratek čas namestitve in poenostavljeno vzdrževanje

Zaradi dobre dostopnosti do vseh pomembnih sestavnih delov

Funkcija hlajenja

Ogrevanje in hlajenje v enem zahvaljujoč reverzibilnemu preklopu

Prilagodljive možnosti uporabe

Tudi v skladu z zelo strogimi zakonskimi zahtevami glede hrupa (npr. TA Lärm v Nemčiji)

Nizki obratovalni stroški

Zaradi visokega COP

Poraba lastno proizveden električne energije

Optimirana za porabo energije iz fotonapetostnih sistemov

Možnost subvencije

Ustreza zahtevam za pridobitev Eko sklad subvencije

Visoka kakovost izdelkov

In sodoben, brezčasen dizajn

Enostavna uporaba krmilne enote Vitotronic

z navadnim besedilom in grafičnim prikazom

Internetno povezljiva preko brezplačne aplikacije ViCare

In internetnega vmesnika Vitoconnect (dodatna oprema)

Zunanja enota zračne toplotne črpalke Vitocal 200-A v monoblok izvedbi

Vitocal 200-A - toplotna črpalka zrak/voda v monoblok izvedbi

Najvišja učinkovitost na najmanjšem prostoru. Zaradi inovativne tehnologije in optimalno usklajenih sistemskih komponent je Vitocal 200-A ena najtišjih toplotnih črpalk te vrste. Namestite jo lahko tudi tam, kjer so zakonske zahteve glede hrupa (npr. TA Lärm v Nemčiji) zelo stroge, na primer v stanovanjskih območjih ali vrstnih hišah.

Prednosti toplotne črpalke zrak/voda Vitocal 200-A na prvi pogled

Za toplotne črpalke zrak/voda v monoblok izvedbi je značilna ločitev na notranjo in zunanjo enoto pri čemer so priključni vodi napolnjeni z vodo. Delitev na notranjo in zunanjo enoto ima več prednosti: po eni strani so sestavni deli, ki so v glavnem odgovorni za emisije hrupa, nameščeni v zunanji enoti. Zato notranja enota deluje skoraj neslišno. Po drugi strani sta obe enoti med seboj povezani preko priključnih vodov, napolnjenih z vodo. To zagotavlja kratek čas vgradnje, saj izvajalec, ki izvaja vgradnjo, ne potrebuje posebnega potrdila o usposobljenosti (potrdilo o hladilnem sredstvu). Dobra dostopnost do vseh pomembnih sestavnih delov olajša tudi vzdrževanje in servis.

Pri posodobitvi starega ogrevalnega sistema je toplotna črpalka primerna za bivalentno delovanje. V tem primeru obstoječi sistem ostane v uporabi za pokrivanje največjih obremenitev, ko so temperature še posebej nizke. To znatno izboljša učinkovitost sistema.

Vitocal 200-A v monoblok izvedbi ne zagotavlja le učinkovite in zanesljive toplote v zimskih mesecih. Je tudi skoraj neslišna.

Monoblok toplotna črpalka Vitocal 200-A izkorišča latentno toploto zunanjega zraka za okolju prijazno in stroškovno učinkovito ogrevanje. Na voljo je samo za ogrevanje ali za ogrevanje in hlajenje.

Vitalna funkcija hlajenja

Te zunanje enote z brezčasnim dizajnom so zelo enostavne na pogled. Naprave z enim ali dvema ventilatorjema so zasnovane in izdelane v podjetju Viessmann. Zato ponujajo zelo dobre podatke o zmogljivosti, odlično obdelavo in vrhunsko kakovost izdelka.

Monoblok Vitocal 200-A je zasnovan za varčno delovanje. Vse vgrajene komponente so medsebojno usklajene, kar pomeni, da toplotna črpalka med delovanjem dosega zelo visoko raven učinkovitosti. To visoko učinkovitost lahko izrazimo v številkah: v skladu s standardom EN 14511 doseže toplotna črpalka Vitocal 200-A pri zunanji temperaturi 7,0 °C in temperaturi vode 35,0 °C koeficient učinkovitosti (COP) do 5,0. Če je zunanja temperatura 2,0 °C in temperatura vode 35,0 °C, je COP še vedno 4,1.

Akustične lastnosti zunanjih enot naših monoblok toplotnih črpalk so skladne s specifikacijami napredne akustične zasnove (AAD). To vključuje optimizacijo frekvenčnega spektra, tako da se nizki zvoki premaknejo v višje frekvenčno območje. Tam se zaznavajo kot manj moteči in jih lahko gradbena snov bolje absorbira.

Vitocal 200-A je zato še posebej primeren za gosto pozidana območja, kot so vrstne hiše. Podrobne informacije o tem najdete tudi v našem poglavju znanja o glasnosti in zvoku zračnih toplotnih črpalk.

Skica območja vrstne gradnje

Integrirana paleta rešitev za Vitocal 200-A

Izkoristite storitve z dodano vrednostjo in digitalne storitve integrirane ponudbe rešitev podjetja Viessmann.

Aplikacija ViCare

Aplikacija ViCare omogoča intuitivno upravljanje ogrevanja. Uporabnik lahko na zelo preprost način v aplikaciji preveri, ali njegov ogrevalni sistem deluje, kot bi moral.

Več o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViGuide

ViGuide je aplikacija namenjena trgovinskim partnerjem. Vsebuje številne funkcije za spremljanje in nadzor sistemov tako v enodružinskih hišah kot tudi v večstanovanjskih stavbah, ter omogoča hiter dostop do tehnične službe.

Več o aplikaciji ViGuide

Connectivity Inside

Connectivity Inside je integriran brezžični vmesnik za upravljanje in vzdrževanje sistemov s pomočjo aplikacij Viessmann.

Več o Connectivity Inside

Pomembne lastnosti Vitocal 200-A

Toplotno črpalko Vitocal 200-A poleg kratkega časa vgradnje in intuitivne krmilne enote odlikuje možnost krmiljenja prezračevalnih naprav Viessmann Vitovent.

Kompaktna stenska notranja enota s hidravliko in krmilno enoto je tiha in jo je mogoče namestiti v bližini bivalnega prostora. Priključni vodi do zunanje enote so napolnjeni z vodo. Monter za njihovo namestitev ne potrebuje posebnega potrdila o usposobljenosti (potrdilo o hladilnem sredstvu). Krogotok hladilnega sredstva je hermetično zaprt, kar pomeni, da preskus uhajanja hladilnega sredstva ni potreben. Zaradi visoke stopnje vnaprej sestavljenih sestavnih delov in usklajene dodatne opreme je napravo Vitocal 200-A mogoče namestiti zelo hitro.  

Z regulacijsko enoto Vitotronic lahko udobno in intuitivno upravljate svoj ogrevalni sistem. Vse najpomembnejše informacije so pregledno razporejene in jih je enostavno najti. Krmilna enota Vitotronic je povezana tudi s spletom. Vse, kar potrebujete, je vmesnik Vitoconnect (dodatna oprema) in brezplačna aplikacija ViCare. To vam ne omogoča le upravljanja sistema, ne glede na to, kje se nahajate - omogočeno je tudi vzdrževanje na daljavo s strani pooblaščenega izvajalca, kar zagotavlja optimalno delovanje. Tudi Viessmannove prezračevalne naprave lahko upravljate z regulacijo Vitotronic. Podrobne informacije o tem najdete v poglavju o mehanskem prezračevanju.

  • Najvišja temperatura vtoka do 60 °C
  • Monoblok notranja enota z visoko učinkovito obtočno črpalko, 3-potnim preklopnim ventilom in regulacijo
  • Možnost krmiljenja prezračevalnih enot Viessmann
  • Zaradi hermetično zaprtega kroga hladilnega sredstva ni preizkusa uhajanja hladilnega sredstva
  • Med notranjo in zunanjo enoto ni potrebnih minimalnih razdalj
  • Razred energijske učinkovitosti* A++ / A++ | tip 201.A04: A++ / A+

    *Razred energijske učinkovitosti v skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 811/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih (35 °C) / srednjih (55 °C) temperaturah

  

Videoposnetek: Od kod prihaja okoljska energija?

Carsten Kuhlmann pojasnjuje, od kod izvira okoljska energija in kako jo izkoriščajo različne vrste toplotnih črpalk.

Regulacija Vitotronic 200 z možnostjo WiFi

Toplotne črpalke lahko upravljate od koder koli z upravljalno enoto Vitotronic 200 preko internetnega vmesnika Vitoconnect (dodatna oprema) in brezplačne aplikacije ViCare. Poleg tega jih je mogoče kombinirati s centralnimi prezračevalnimi sistemi Vitovent.

Vitotronic 200

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za toplotne črpalke Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite  tukaj.

  

Podrobnosti o izdelku

Nazivna ogrevalna moč (kW), obratovalna točka A7/W35 (po EN 14511)

Tip AWO-M-E-AC 201.A04: 4,0 kW | tip AWO-M-E-AC 201.A06: 4,8 kW | tip AWO-M-E-AC 201.A08: 5,6 kW | tip AWO-M-E-AC 201.A10: 7,0 kW | tip AWO-E-AC 201.A10: 7,6 kW | tip AWO-E-AC 201.A13: 8,9 kW | tip AWO-E-AC 201.A16: 10,1 kW

Koeficient učinkovitosti ε (COP) A7/W35

Vrsta AWO-M-E-AC 201.A04: 4.6 | vrsta AWO-M-E-AC 201.A06: 4.7 | vrsta AWO-M-E-AC 201.A08: 4.7 | vrsta AWO-M-E-AC 201.A10: 4.7 | vrsta AWO-E-AC 201.A10: 5.0 | vrsta AWO-E-AC 201.A13: 5.0 | vrsta AWO-E-AC 201.A16: 5.0

Razred energetske učinkovitosti

A++ / A++ | V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 811/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih temperaturah (35 °C) / uporaba pri srednjih temperaturah (55 °C)

Razred energetske učinkovitosti, ogrevanje sanitarne vode

-

Področje uporabe

Samostojne hiše, novogradnje in modernizacije

Rokovanje

Regulacija Vitotronic 200 z navadnim besedilnim in grafičnim zaslonom; upravlja se lahko tudi preko aplikacije ViCare.

Ogrevanje sanitarne vode

Potreben   je dodatni ogrevalnik vode, kar zagotavlja visoko raven udobja pri pripravi tople sanitarne vode.

Dodatne funkcije

Reverzibilna toplotna črpalka z zračnim virom za ogrevanje in hlajenje.

Prerez proizvoda, notranja enota
Prerez izdelka, zunanja enota