Aplikacija ViGuide

Storitvena aplikacija za strokovne in servisne partnerje

Oddaljeno spremljajte vse sisteme svojih strank od koder koli. ViGuide je kot osrednje nadzorno orodje pomemben del vaše zbirke orodij.

Daljinsko spremljanje
Takojšnje ukrepanje
Spletna aplikacija
Prikaz zemljevida za lažje načrtovanje poti


ViGuide vas priročno in hitro poveže z vašimi strankami.

Spremljajte vaše namestitve preko spleta na daljavo in odpravljajte težave takoj, ko se pojavijo. ViGuide je kot spletna aplikacija in mobilna aplikacija dostopen kjer koli, kadar koli in na večini naprav, ne da bi potreboval posodobitve.

Z njo lahko učinkoviteje opravljate vrsto pomembnih nalog, razširite nabor storitev za s voje stranke in povečate njihovo zadovoljstvo. Vse, kar potrebujete, je ogrevalni sistem s priključenim Gateway (Vitoconnect ali nova elektronska platforma) in stranko, ki uporablja aplikacijo ViCare za pametni telefon.

Vaše stranke imajo tako občutek varnosti, da imate vedno na daljavo vedno pregled nad njihovo ogrevalno napravo, zagotavljate njeno brezhibno delovanje in lahko hitro odpravite morebitne težave, v nekaterih primerih še preden se pojavijo.

Deluje na daljavo in na kraju samem. Deluje na številnih mobilnih napravah. Deluje v vseh primerih uporabe. Programska oprema, ki raste skladno z vašim poslovanjem.

Zaradi vsega tega je ViGuide vaše orodje številka ena na področju spletnih storitev!

Videoposnetek: Digitalni ekosistem Viessmann za partnerje

ViGuide - Viessmannov digitalni ekosistem

Paketi

ViGuide daje moč podatkov v vaše roke, tako da lahko z manj storite več. Nova paketa Plus in Pro razširjata vaše možnosti, ki presegajo osnovno spremljanje, nadzor in diagnosticiranje napak.

Za celoten seznam funkcij, ki so na voljo, obiščite spletno stran viguide.viessmann.com

Brezplačna zagonska dela, zamenjava delov, spremljanje na daljavo in osnovni nadzor za vse vaše priključene ogrevalne sisteme.

Paket za enkratno uporabo zagotavlja vpogled v podatke, ki vam pomaga hitro diagnosticirati in odpraviti težave, ko se pojavijo, tako na daljavo kot na kraju samem.

Letni celovit servisni in vzdrževalni paket, ki vam pomaga prepoznati težave, še preden se pojavijo, in zagotavlja nasvete, kako optimizirati delovanje sistema.

Nadzorna plošča in oddaljeno spremljanje

 • Zdaj boste imeli vedno pregled nad namestitvijo naprave pri svojih strankah. Vitoguide vam pove, kaj deluje pravilno in kateri sistemi imajo napake, ki jih je treba odpraviti. Kliknite ogrevalni sistem, da ga izberete in si ogledate vse pomembne informacije o stranki in sistemu.
 • V uporabniükem območju lahko dodajate in odstranjujete monterje ter upravljate nastavitve računa.
 • S preklopnikom aplikacij lahko hitro preskočite na najpogosteje uporabljene Viessmannove aplikacije, kot so sistem spletnega naročanja PartnerShop, aplikacija za rezervne dele ali ViBooks za priročnike za namestitev in drugo dokumentacijo o izdelkih.
 • Vitoguide vam in vašim zaposlenim omogoča dostop do vseh Viessmannovih izobraževalnih vsebin in tečajev platforme spletnega učnega prostora.
 • Vse pomembne sistemske informacije so na voljo na enostaven način. To vključuje: Ime in kontaktne podatke stranke, tip in model ogrevalnega sistema, stanje delovanja, serijsko številko in številko vrat. Vsi ti podatki so vam na dosegu roke.
 • Vitoguide sporoča tudi druge informacije, kot so stanje gorilnika, čas delovanja, število zagonov, zunanja temperatura, temperatura vode v kotlu in moč signala WiFi.
 • Kolikor je na voljo za sistem, Vitoguide določa tudi porabo plina in električne energije ter podatke o sončni energiji.
 • S programom Vitoguide lahko na daljavo spreminjate številne nastavitve ogrevalnega sistema vaše stranke:
 • V tem primeru lahko spreminjate: posamezne ogrevalne kroge (npr. parametre ogrevalne krivulje), nastavljene temperature za pripravo tople vode ter urnike ogrevanja po dnevih in urah.
 • Če želite odpraviti težave s povezavo s katero koli vrsto Gataway (npr. z ogrevalnimi sistemi Opto, OpenTherm ali Viessmann z novo elektronsko platformo), znova zaženite Gataway.
 • Če vaše stranke dlje časa ni doma, lahko sistem preklopite na počitniški program za zmanjšano delovanje.
 • Oglejte si podrobnosti o vsaki napaki in prikličite opis vzroka ter ukrepe, ki jih priporoča Viessmann.
 • Oglejte si zgodovino sistemskih dogodkov s podrobnostmi o tem, kdo in kdaj je izvedel spremembe.
 • Neposredna povezava do aplikacije za rezervne dele (ET) vam omogoča, da naročite točno tiste dele, ki jih potrebujete za dokončanje dela.
 • Viessmann tudi vašim strankam olajša izvajanje vzdrževalnih del in preprečuje težave, še preden se pojavijo. Z enim samim klikom naročite dele, ki jih potrebujete za dokončanje vzdrževanja. Vaše naročilo vključuje vse dele, ki jih boste potrebovali za zadevni ogrevalni sistem - ni vam treba dolgotrajno iskati delov, pri čemer obstaja tveganje, da boste pozabili na pomemben sestavni del.

Skrbite za več strank, ki so razporejene na večjem območju? Želite imeti geografski pregled nad vsemi sistemi na svojem območju? Pogled na zemljevid vam pomaga načrtovati najučinkovitejše poti med strankami. Če želite podrobnejše informacije o sistemu in si ogledati njegovo stanje, ga preprosto kliknite na zemljevidu.

Zdaj lahko še hitreje in enostavneje pridobite stik in podporo Viessmannove tehnične službe (TD). Preprosto odprite ticket/zahtevek in določite čas, ko vas bo tehnik poklical nazaj, ali se postavite v vrsto za pomoč strankam. O trenutnem času čakanja boste vedno obveščeni. Tako boste hitreje dobili odgovore, ki jih potrebujete za reševanje težav z ogrevanjem svojih strank.

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija ViGuide je na voljo za naprave iOS in Android. Z njo boste lahko kot partnerji še naprej oddajali ogrevalne sisteme Viessmann z novo elektronsko platformo. To vključuje toplotne črpalke Vitocal, baterijske hranilnike Vitocharge, prezračevalne sisteme in kombinacije teh naprav. Omogočala vam bo tudi izvajanje drugih pomembnih nalog:

 • prevzem ogrevalnega sistema na spletu
 • zagon komponent ViCare
 • izvajanje vodene zamenjave delov
 • spremljanje vseh spletnih sistemov

Videoposnetek: Uporaba ViGuide mobile

ViGuide - najpomembnejše orodje v vašem kompletu

Prenesite aplikacijo ViGuide

Na voljo za iOS in Android.

Komponente pametnega doma

Ogrevalni sistem vaše stranke ste prenesli na splet s prehodom Vitoconnect ali z novim Viessmannovim kotlom z elektronsko platformo Viessmann One Base. Vaša stranka za nadzor centralnega ogrevanja in ogrevanja sanitarne vode uporablja sistem ViCare, vi pa želite, da jih kot njen izvajalec nadzorujete na daljavo s sistemom ViGuide. Kaj sledi? S sistemom Viessmann Smart Climate System, ki je sestavljen iz klimatskega senzorja in eTRV, lahko lastniki stanovanj nadzorujejo temperaturo v posameznih prostorih, kjer so vgrajene komponente. Z ViGuide jim lahko pomagate pri izvedbi sobnih nastavitev in zagonu naprav.

Videoposnetek: Digitalne storitve

Manuel Wohlfarth, podpredsednik podjetja Viessmann Digital Services, predstavi primere uporabe, storitvene funkcije, ki temeljijo na podatkih, in možnosti vzdrževanja na daljavo.

Sistemske zahteve

Spletni naslov

 • Internetna povezava
 • Spletni brskalnik (priporočamo Chrome, Safari ali Firefox)
 • Ni podpore za IE

Mobilni

 • Pametni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom iOS v14.0 ali novejšim
 • Pametni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android v5.0 in več (za nadomestni del 7.0 in več)