Aplikacija ViCare

Upravljanje ogrevanja preko mobilne aplikacije

Svoj ogrevalni sistem Viessmann lahko upravljajte preko interneta. Tako prihranite čas in energijo.

Toplota in občutek varnosti
Prihranite stroške, ko niste doma
Neposredna povezava s servisnim podjetjem
Intuitivno upravljanje preko pametnega telefona
Podaljšanje garancije na 5 let* ( v priemru sklenitve pogodbe o vzdrževanju)
Varčevanje s Smart ViCare komponentami

Vaš lokalni Viessmannov strokovni partner vam lahko zagotovi individualno svetovanje

Poiščite strokovnega partnerja zdaj


Z aplikacijo Viessmann ViCare nadzorujte ogrevanje na daljavo

Aplikacija Viessmann ViCare vam ponuja nove načine upravljanja vašega ogrevalnega sistema preko interneta. Zasnova grafičnega vmesnika aplikacije ViCare je preprosta, kar omogoča popolnoma intuitivno upravljanje ogrevalnega sistema. To pomeni več udobja in varnosti, poleg tega pa omogoča tudi izkoriščanje možnosti za varčevanje z energijo in s tem zmanjšanje ogljičnega odtisa vašega doma.

Video o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViCare vam omogoča pregled trenutnega stanja ogrevalnega sistema. To vam zagotavlja mirno vest in vam pomaga pri načrtovanju. Na primer, za vsak dan lahko programirate različne čase preklopa, ki ustrezajo vašim potrebam. Z aplikacijo lahko aktivirate tudi način udobja, ki je znan tudi kot način zabave. Ta podaljša čas ogrevanja, na primer če načrtujete večerjo, ki se bo nadaljevala po običajnem času za spanje. Na voljo je tudi možnost hitre izbire varčnega načina. Z njo lahko znižate temperaturo v prostoru, ko vas čez dan ni doma. Si želite privoščiti dolgo vročo kopel, kjub temu, da ne želite na zalogo ogrevati tople vode? Enostavno aktivirajte funkcijo "Enkratno ogrevajne ogrevalnika".

Prenesite aplikacijo ViCare

Aplikacijo ViCare lahko uporabljate v povezavi z ogrevalnim sistemom Viessmann s spletnim dostopom ali s komunikacijskim modulom Vitoconnect. Tega lahko dobite pri svojem izvajalcu ogrevalnih storitev. Tukaj lahko prenesete aplikacijo ViCare:

Katere funkcije ponuja aplikacija?

Z aplikacijo ViCare lahko upravljate in spremljate svoj ogrevalni sistem. Z njo lahko upravljate do tri ogrevalne kroge. Aplikacija vam omogoča naslednje*:

Pregled stanja celotnega sistema na prvi pogled in v realnem času
Želene temperature lahko nastavite za ogrevalne kroge ali posamezne prostore.
S pomočnikom za čas ogrevanja lahko v nekaj korakih nastavite čas preklopa za ogrevanje in pripravo tople vode.
Nastavite želeno temperaturo ogrevalne vode
Prikaz porabe plina in električne energije ter sončnega izkoristka
Prikaži trenutno zunanjo temperaturo
Prikaži temperature v zadnjih nekaj dneh
Naprave ViCare Smart Climate omogočajo nadzor temperature posameznih radiatorjev ali sistemov talnega ogrevanja
Geofencing (opcijsko) omogoča samodejni nadzor glede na lokacijo
Nadzorujte sobno temperaturo z glasovnim pomočnikom Alexa
* Upoštevajte, da so lastnosti in funkcije programa ViCare odvisne od vrste naprave Viessmann in niso vedno podprte v vseh primerih in za vse sisteme.

Glasovni ukazi olajšajo upravljanje ogrevalnega sistema

Posebej priročno: Funkcije enostavno upravljate z glasom. ViCare namreč podpira glasovno pomočnico Alexa. Če imate polne roke dela ali gledate razburljiv film in je vaš pametni telefon izklopljen, preprosto povejte, kako udobno naj bo.

Z aplikacijo ViCare izkoristite naslednje prednosti

  • Zelena za delovanje - takoj preverite, ali je vse v redu
  • Bodite obveščeni o čakajoči storitvi
  • Neposreden dostop do naslova shranjenega izvajalca
  • Enostavno in priročno upravljanje ogrevalnega sistema
  • Beležite svoj dnevni program in samodejno varčujte s stroški energije
  • Nastavite standardne funkcije s pritiskom na gumb na pametnem telefonu
  • Preprosto vnesite kontaktne podatke izvajalca
  • Hitra in učinkovita pomoč - izvajalec ima vse pomembne informacije
  • Vseobsegajoči paket za brezskrbno varnost in vzdrževanje

ViCare Smart Climate rešitve

Viessmannove rešitve ViCare Smart Climate so najnovejša generacija naprav za priročno individualno upravljanje prostorov. Komponente, kot so termostati za radiatorsko in talno ogrevanje, vam omogočajo še natančnejše upravljanje ogrevalnega sistema in vam pomagajo prihraniti stroške energije. Upravljanje komponent ViCare je zelo preprosto. Po namestitvi je aplikacija ViCare vse, kar potrebujete za nastavitev prave temperature v vsakem prostoru. To deluje tudi brez ogrevalnega sistema Viessmann. Za podrobne informacije o združljivosti se obrnite na svojega strokovnega partnerja.

Na vrhu: Samodejno hidravlično uravnoteženje

Če vaš ogrevalni sistem ni optimalno nastavljen, se toplota v stavbi porazdeli neenakomerno. Poleg tega, da bo to vplivalo na udobje, bo to vplivalo tudi na učinkovitost ogrevalnega sistema. Pri tem vam lahko pomaga hidravlično uravnoteženje. Ta postopek, ki ga običajno ročno izvede inštalater ogrevalnega sistema, poveča energetsko učinkovitost za do 15 odstotkov. ViCare vam omogoča, da ta potencial še lažje izkoristite. Če vse običajne radiatorske in talne termostate zamenjate s termostati ViCare in jih povežete s proizvajalcem toplote, je možno popolnoma samodejno uravnoteženje. Ker predhodno nastavljivi termostati niso potrebni, je hidravlično uravnoteženje možno tudi pri projektih modernizacije.

Video o hidravličnem uravnoteženju

Namestitev aplikacije ViCare

Če imate nov ogrevalni sistem Viessmann z vgrajenim WiFi (One Base), lahko prenesete aplikacijo ViCare in jo povežete neposredno z vašo ogrevalno napravo. Aplikacija vas korak za korakom vodi skozi postopek vzpostavitve računa. Starejši ogrevalni sistemi lahko delujejo s sistemom Vitoconnect. Vmesnik varno poveže vaš ogrevalni sistem z oblakom Viessmann Cloud, tako da ga lahko upravljate prek sistema ViCare z vašim pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom iOS ali Android.

Prenesite aplikacijo ViCare še danes

Želite lažje upravljati svoj ogrevalni sistem in izkoristiti obsežne možnosti prihrankov? Prenesite aplikacijo ViCare in jo povežite s svojim ogrevalnim sistemom Viessmann ali pametnimi komponentami ViCare. Aplikacijo lahko prenesete tukaj in preizkusite demo različico: