Vitocal 151-A za novogradnje

Toplotna črpalka z zračnim virom

Kompaktna zračna toplotna črpalka v obliki monobloka z vgrajenim 190-litrskim rezervoarjem za toplo vodo.

Nazivna moč ogrevanja: 2,1 do 8,0 kW.
Zelo primerno za projekte novogradenj
Vgrajen 190-litrski rezervoar za toplo vodo
Funkcija hlajenja

Okolju prijazne toplotne črpalke - izveste več o različnih izvedbah in prednostih!

Več informacij zdaj
Nazivna ogrevalna moč

2,1 do 8,0 kW

Vgrajen jeklenki za pripravo tople sanitarne vode

Prostornina 190 l, za visoko stopnjo udobja pri pripravi tople sanitarne vode

Zelo primerno za projekte novogradenj

Pri temperaturi pretoka 70 °C (pri zunanji temperaturi do -10 °C)

Podnebna zaščita+++

Naravno hladilno sredstvo R290 (propan) z izjemno nizkim GWP100 (potencial globalnega segrevanja) 0,02

OptiPerform

Zanesljivo delovanje z visoko učinkovitostjo

Storitvena povezava

Zagotovljen hitrejši odzivni čas, če je potrebna storitev

Funkcija hlajenja

Ogrevanje in hlajenje v enem

Nizki obratovalni stroški zaradi visoke učinkovitosti

COP (koeficient učinkovitosti) po EN 14511: do 5,1 (pri A7/W35)

60 % manj prostora

V primerjavi s primerljivimi modeli

Integrirani sistem za upravljanje energije

Zagotavlja preglednost porabe energije in stroškov.

Aplikacija ViCare

Za enostavno upravljanje

Notranja in zunanja enota Vitocal 151-A (2,1 do 8,0 kW)

Vitocal 151-A - idealna za novogradnje

Nova generacija toplotnih črpalk za nove stavbe

Zanesljive, kompaktne in bolj okoljsko odgovorne kot kdaj koli prej - nova, inovativna tehnologija toplotnih črpalk podjetja Viessmann omogoča posebej učinkovito rabo energije iz okolja za ogrevanje in hlajenje. Nove zračne toplotne črpalke serije Vitocal 151-A z močmi od 2,1 do 8,0 kW dopolnjujejo generacijo toplotnih črpalk od 2,6 do 14,9 kW. Mala naprava s kompaktnimi zunanjimi enotami A4, A6 in A8 je namenjena novogradnjam. Nasprotno pa zmogljivejša naprava z zunanjimi enotami A10, A13 in A16 ustreza uporabi v projektih modernizacije.

Viessmannova celovita ponudba rešitev za Vitocal 151-A

Storitve z dodano vrednostjo, digitalne storitve, povezljivost in platforme

Aplikacija ViCare

Aplikacija ViCare omogoča intuitivno upravljanje ogrevanja. Uporabnik lahko na zelo preprost način v aplikaciji preveri, ali njegov ogrevalni sistem deluje, kot bi moral.

Več o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViGuide

ViGuide je aplikacija namenjena trgovinskim partnerjem. Vsebuje številne funkcije za spremljanje in nadzor sistemov tako v enodružinskih hišah kot tudi v večstanovanjskih stavbah, ter omogoča hiter dostop do tehnične službe.

Več o aplikaciji ViGuide

Connectivity Inside

Connectivity Inside je integriran brezžični vmesnik za upravljanje in vzdrževanje sistemov s pomočjo aplikacij Viessmann.

Več o Connectivity Inside

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Prednosti naprave Vitocal 151-A

Climate Protect+++ varuje okolje in podnebje

Toplotne črpalke serije Vitocal 151-A uporabljajo naravno hladilno sredstvo R290 (propan) z zelo nizkim GWP100 (potencial globalnega segrevanja) 0,02.

Oznaka Climate Protect temelji na kazalniku TEWI (total equivalent warming impact), ki določa učinkovitost naprave v življenjskem ciklu in potencial globalnega segrevanja uporabljenega hladilnega sredstva.

OptiPerform - zanesljiv in zelo učinkovit

Toplotne črpalke imajo patentirano hidravliko Hydro AutoControl®. Ta zagotavlja zanesljivo in zelo učinkovito delovanje v celotni življenjski dobi. OptiPerform prihrani čas in denar pri vgradnji. Potreben prostor je do 60 % manjši kot pri običajnih sistemih.

Storitvena povezava - hiter odzivni čas storitve

Toplotne črpalke s servisno povezavo uporabljajo brezžično tehnologijo za samodejno obveščanje trgovskega partnerja o morebitnih napakah. Popolnoma brezplačno. S tem odpravite nepotrebna potovanja, saj je servisiranje na kraju samem hitrejše. Prihranek časa in denarja.

En sistem za vse: Viessmann One Base

Platforma brez težav in brezžično integrira vse že uporabljene rešitve Smart Home. Zlahka jo je mogoče razširiti, na primer z Wallboxom za polnjenje električnega vozila. Kot člani energetske skupnosti ViShare* lahko uporabniki prek sistema Viessmann One Base preprosto spremljajo svojo odgovorno rabo električne energije in toplote.

Viessmann One Base je združljiv z vsemi dodatnimi digitalnimi storitvami. Integrirane storitve in naprave lahko preprosto upravljate z glasovnimi pomočniki, kot sta Amazon Alexa ali Google Assistant. Platforma je osnova za razširljiv in na prihodnost odporen energetski sistem v vsakem domu.

* Upravljavec in pogodbeni partner v energetski skupnosti ViShare je podjetje Energy Market Solutions GmbH (EMS), hčerinsko podjetje skupine Viessmann.

Vedno v najboljših rokah

Za komunikacijo s sistemom Viessmann One Base potrebujete le brezplačno aplikacijo ViCare. Vse ostalo opravi integriran Viessmannov sistem za upravljanje energije. Viessmann One Base se upravlja hitro in preprosto prek aplikacije. Izvajalec lahko sistem spremlja tudi na daljavo in morebitne nepravilnosti takoj odpravi z elektronskimi sredstvi. S tem odpadejo nepotrebna potovanja in sestanki s poslovnim partnerjem.

Viessmann One Base poskrbi, da je dom udobnejši, učinkovitejši in bolj pripravljen na prihodnost.

Udobje na dosegu roke: preprosto in priročno upravljanje energetskega sistema od koder koli.

Viessmann One Base se upravlja hitro in enostavno z aplikacijo ViCare

Vsi Viessmannovi sistemi in rešitve za pametne domove na eni platformi

S sistemom Viessmann One Base lahko celoten energetski sistem upravljate prek ene same aplikacije - preprosto, zanesljivo in hitro. Nova platforma povezuje vse naprave in elektronske aplikacije v domu v eno samo klimatsko in energetsko rešitev. Prednosti: manjša poraba energije zaradi inteligentnega upravljanja, manjši ogljični odtis zaradi vključitve samostojno proizvedene električne energije iz fotovoltaike in vedno aktualen pregled nad tekočimi stroški. Viessmann One Base naredi vaše štiri stene primerne za podnebju prijazno prihodnost!

Viessmann One Base povezuje digitalne storitve s celotnim energetskim sistemom, vključno s toplotnimi črpalkami, prezračevalnimi sistemi, hranilniki energije in fotovoltaičnimi sistemi.

Spremljanje z aplikacijo ViCare

Uporabniki lahko s pomočjo energetskega kokpita v aplikaciji ViCare spremljajo energijske tokove v svojem domu. Energijska bilanca prikazuje trenutne in pretekle energijske tokove. Dokumentira izhodno moč celotnega sistema.

Orodje za analizo energije v aplikaciji ViCare

Viessmann One Base - številne prednosti na prvi pogled

  • Udobje: nadzor energetskega sistema prek aplikacije. Po potrebi se lahko poveže z drugimi napravami in storitvami, kot so Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant in druge
  • Učinkovitost: Platforma povezuje in optimizira energetske tokove za posebej učinkovito in s tem stroškovno učinkovito delovanje
  • Zagotovilo: Izvajalec je samodejno obveščen o morebitnih nepravilnostih in lahko prek spleta izvede korektivne ukrepe
  • Trajnost: Dolgoročna integracija vseh potrebnih digitalnih storitev, nadgradenj in razširitev izdelkov, kot sta fotovoltaika s hranilnikom energije in Wallbox za e-mobilnost
Termostatski radiatorski ventili ViCare omogočajo enostavno upravljanje posameznih prostorov prek aplikacije ali glasovnega ukaza, npr. z uporabo Amazon Alexa.

Podrobnosti o izdelku

Nazivna grelna moč (kW), delovna točka A7/W35 (po EN 14511)

Tip 151.A04: 4,0 kW | tip 151.A06: 4,8 kW | tip 151.A08: 5,6 kW

Koeficient učinkovitosti ε (COP) A7/W35

Tip 151.A04: 5.0 | tip 151.A06: 4.9 | tip 151.A08: 4.7

Energetska učinkovitost ƞs*

Energetska učinkovitost ƞs pri W35 v %: tip 151.A04: 185 | tip 151.A06: 180 | tip 151.A08: 175

*Podatki o učinkovitosti ogrevanja v skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 813/2013 v povprečnih podnebnih razmerah za uporabo pri nizkih temperaturah (W35)

Področje uporabe

Samostojne hiše, novogradnje

Operacija

Krmilna enota toplotne črpalke s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik, možnost upravljanja prek aplikacije ViCare

Ogrevanje sanitarne vode

Vgrajen rezervoar za toplo vodo (prostornina 190 l)

Dodatne funkcije

Za ogrevanje/hlajenje prostorov in ogrevanje TČ | Najvišja temperatura pretoka: 70 °C (pri zunanji temperaturi do -10 °C) | Monoblok notranja enota s krmilno enoto toplotne črpalke, visoko učinkovito obtočno črpalko za sekundarni krog, 4/3-potnim ventilom, varnostnim sklopom | Integriran pretočni grelnik vode | Integriran hranilnik ogrevalne vode in prelivni ventil

Prerez izdelka notranje enote
Prerez izdelka, zunanja enota