Podjetje Viessmann vam ponuja rešitve za vsa področja uporabe

Viessmann Group je eden izmed vodilnih mednarodnih proizvajalcev ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Kompletna ponudba Viessmann vključuje individualne rešitve z učinkovitimi sistemi in močjo od 1,5 do 120.000 kilovatov za vsa področja uporabe in vse nosilce energije.

Komplettangebot.jpg

Ogrevalni sistemi

Za odpravo zaostankov pri posodobitvah na trgu ogrevalnih sistemov potrebujemo celoten razpoložljiv tehnološki spekter. Kaj je smiselno uporabiti, je odvisno od posameznega primera – od potrebne zmogljivosti, razpoložljivega nosilca energije in nazadnje tudi individualnih zahtev uporabnika naprave.

 

Brennwerttechnik_605x341.jpg

Olje in plin: možni veliki prihranki in "zelena perspektiva"

Okroglo 65 odstotkov od okroglo 20 milijonov ogrevalnih naprav v Nemčiji deluje na plin, 30 odstotkov pa na olje. To pomeni: Fosilni nosilci energije bodo še dolgo imeli pomembno vlogo. Omejeni dosegi in z zgorevanjem olja in plina povezane emisije CO2-ne zahtevajo le čim varčnejšega ravnanja z naravnimi viri, temveč tudi "zeleno perspektivo" v obliki večjih biogenih deležev. S svojimi velikimi možnimi prihranki in nizkimi celotnimi investicijami je kondenzacijska tehnika na voljo kot najbolj gospodarna rešitev. Z uporabo modernega, učinkovitega oljnega ali plinskega kotla se lahko poraba v primerjavi z zastarelim ogrevalnim sistemom zmanjša za do 30 odstotkov.


Stirling-Motor_605x341.jpg

Še posebej učinkovita – soproizvodnja električne energije in toplote

Soproizvodnja električne energije in toplote je učinkovita tehnologija s posebej velikim potencialom, saj se pri njej pri proizvajanju električnega toka nastala toplota smiselno porabi. V nasprotju z običajnim ločenim proizvajanjem električnega toka in toplote (električni tok iz centralne elektrarne, toplota iz ogrevalnega centra oz. kotlovnice) kogeneracijski sistemi na zemeljski plin zmanjšajo porabo primarne energije za pribl. tretjino in emisije CO2 za več kot 50 odstotkov.

Pomemben pogoj za gospodarno obratovanje kogeneracijskih sistemov so čim daljši obratovalni časi. Iz tega razloga so bile naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije do zdaj uporabljene v glavnem v stavbah z veliko celoletno potrebo po električnem toku in toploti – na primer v bolnicah, gospodarskih ali industrijskih obratih.

Za uporabo v novogradnjah eno- ali dvodružinskih hiš ter saniranih obstoječih zgradbah z majhno potrebo po toploti so na voljo sistemi na osnovi tehnologije z gorivnimi celicami. Pri modernizaciji eno- in dvodružinskih hiš z večjo potrebo po toploti so še posebej gospodarni sistemi mikro kogeneracije s stirling motorjem.


Pellets_605x341.jpg

Biomasa: CO2-nevtralna, prijetna toplota

S 70 odstotki ima največji delež pri obnovljivih energijah biomasa – in to iz dobrega razloga: Polen in peletov ni treba uvažati, na voljo so čez vse leto, njihovo skladiščenje je preprosto in zgorevajo CO2-nevtralno. Moderni kotli na biomaso niso primerni le za udobno centralno ogrevanje stavb in ogrevanje sanitarne vode, temveč tudi za uporabo v industriji in v proizvodnem gospodarstvu. Ko gre za udobje in prijaznost uporabniku, ti proizvajalci toplote ustrezajo ogrevalnemu sistemu na olje/plin.


Druck

Toplota zraka in geotermalna energija: brezplačna in okolju prijazna

S svojimi izrednimi značilnostmi zmogljivosti toplotne črpalke nisi na voljo le za novogradnje in modernizacijo stanovanjskih zgradb, temveč se lahko uporabijo tudi v gospodarskih objektih. Poleg toplote iz zunanjega zraka, zemlje ali sistema hranilnika ledu lahko odvajano toploto iz industrijskih procesov uporabimo kot vir energije. V primerjavi z drugimi sistemi nižji obratovalni stroški, prijaznost okolju ter neodvisnost od olja in plina so razlogi za uporabo te zanesljive tehnologije. Še posebej inovativna rešitev so hibridni sistemi z integriranim modulom toplotne črpalke, ki se lahko uporabijo namesto zastarelih oljnih ali plinskih kotlov. To velja tudi za plinske absorpcijske kotle, ki jih kombinacija kondenzacijskega kotla in adsorpcijske toplotne črpalke na plin z v primerjavi s tehnologijo kurilnosti odlikuje z okroglo 40 odstotkov nižjo porabo goriva.


Waerme von der Sonne 06-2013_D.indd

Sončna energija – idealna dopolnitev

Termični solarni sistem za ogrevanje sanitarne vode ali podporo ogrevanja se splača tudi v povezavi s konvencionalno toplotno črpalko ali kondenzacijskim kotlom. Tako se lahko ogrevanje sanitarne vode poleti izvaja izključno s sončno energijo. S podporo ogrevanja lahko solarni sistem čez leto preračunano prihrani več kot 30 odstotkov stroškov za gorivo. S fotovoltaičnimi sistemi se lahko sončna energija pretvori v električni tok – za napajanje v omrežje kot tudi za lastno napajanje, to pomeni za akumuliranje ali obratovanje toplotne črpalke.

Komplettangebot_Industriesysteme.jpg

Industrijski sistemi

Učinkoviti energetski sistemi in naprave za industrijsko uporabo so ključnega pomena pri zniževanju obratovalnih stroškov in emisij škodljivih snovi ter s tem poskrbijo za prednost pred konkurenco. Viessmann v ta namen ponuja obširne sistemske rešitve, ki zagotavljajo gospodarno oskrbo s paro do 120 ton na uro, toploto do 120 MW, hlad do 2 MW in električni tok do 50 MW. V ta namen se lahko uporabijo vsi nosilci energije – fosilna goriva, biomasa in odpadna toplota kot tudi toplota iz zemlje ali zunanjega zraka ali pri industrijskih procesih nastala odvajana toplota.

Viessmann razvija in realizira celostne energetske koncepte, ki temeljijo na upoštevanju celotnega sistema, sestavljenega iz proizvajanja energije, napajalne strukture in porabe. Analiza vseh procesov je osnova za določanje potenciala in usklajevanje vseh sistemskih komponent. Obširne storitve od načrtovanja do izročitve v obratovanje ter vse do servisa zaključijo celotno ponudbo.

Hladilni sistemi

Viessmann nudi inovativne hladilne rešitve kot hladilno in zamrzovalno pohištvo s centralnim hlajenjem in z vtiči ožičene izvedbe, izdelke z lamelami, kombinirane sisteme, temperaturno krmiljene hladilne prostore, hladilne celice in agregate ter pribor in storitve v zvezi z montažo in vzdrževanjem. Zaradi močne mreže partnerjev lahko Viessmann svojim strankam nudi celostne hladilne rešitve. Strankam je na voljo centralna kontaktna oseba za prodajo, trženje in servis. Mesta proizvodnje v Nemčiji in na Finskem imajo dolgoletno znanje in izkušnje na področju hladilne tehnike. Združitev teh kompetenc koristi predvsem strankam, ki od enega samega dobavitelja prejmejo celostne hladilne rešitve.

Kuehlzellen.jpg

Kuehlmoebel.jpg

Edinstveni maloprodajni koncepti

Hladilne rešitve podjetja Viessmann ustrezajo vsem gospodarskim zahtevam. Največja prioriteta pri tem je prilagodljivo izpolnjevanje vseh zahtev stranke. Vse hladilne rešitve so prilagojene individualnim potrebam strank, da se njihov trg z edinstvenimi koncepti in novimi možnostmi postavitve dvigne nad konkurenco.