Vitosol 200-FM – izredno zmogljiv ravni kolektor s preklopno plastjo absorberja ThermProtect

Izredno zmogljiv ravni kolektor Vitosol-FM, dobavljiv z okvirjem v barvi aluminija, je idealna dopolnitev za vsako ogrevalno napravo. Z absorbersko površino 2,3 m² se sončni kolektorji prilagajajo vsakokratni potrebi po energiji.

Letno v povprečju nadomestijo do 60 % energije, ki je sicer potrebna za ogrevanje sanitarne vode in razen tega prispevajo energijo za podporo ogrevanja prostorov. V kombinaciji s kondenzacijskim kotlom je možno z brezplačno sončno energijo prihraniti celo tretjino energije, ki je preko leta potrebna za ogrevanje prostorov in sanitarne vode.

Prednosti

  • Inteligentna preklopna plast absorberja ThermProtect
  • Brez pregrevanja in tvorbe pare ob nizkem odvzemu toplote
  • Višja solarna pokritost za podporo ogrevanja prostorov in ogrevanja sanitarne vode
  • Univerzalno primerni za montažo na streho, montažo na ravno streho in fasado
  • Možna montaža vodoravno in pokončno
  • Privlačen izgled, možnost lakiranja okvirja kolektorja v katerem koli RAL barvnem odtenku
Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Brezplačno, nezavezujoče in individualno svetovanje na vašem objektu.

Prerez proizvoda

Pregled

Bruto površina
2,51 m² (SV2F/SH2F), 2,56 m² (SV2G/SH2G)
Absorberska površina
2,32 m²
Tip kolektorja
icon-solar.png
Ravni ploščati kolektor
Izgled
Okvir v temno modri barvi. Na željo je okvir dobavljiv v katerem koli RAL barvnem odtenku (doplačilo).
Področje uporabe
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Stanovanjska zgradba, obrt, občine | Novogradna in posodabljanje
Tip montaže
Ravni kolektor za pokončno (tip SV2F) ali vodoravno (tip SH2F) montažo, za ravne in nagnjene strehe, tip SV2G (pokončno) in SH2G (vodoravno) za integracijo v strešno konstrukcijo
Druge značilnosti
Za ogrevanje sanitarne vode, ogrevalne vode, bazena preko prenosnika toplote.
Vitosol-200-FM-Schnitt.png

ThermProtect preprečuje pregrevanje

Inteligentna plast na absorberju varuje kolektorje pred pregrevanjem. Tehnika ThermProtect, ki je patent podjetja Viessmann, pri dosegu določene temperature izklopi sončne kolektorje. Nad približno 75 °C se s spremembo strukture kristalov v absorberski plasti močno poviša oddajanje toplote in zmanjša moč kolektorjev. Tako je maksimalna temperatura v kolektorju mnogo nižja, s čimer se prepreči tvorba pare v solarnem krogotoku.

Z znižanjem temperature kolektorja se struktura kristalov povrne v prvotno stanje. Potem se ponovno absorbira 95 odstotkov sončne energije, ki zadeva kolektor in se pretvori v toploto. Samo preostalih 5 odstotkov se odbija. Sprememba strukture kristalov je neomejeno ponovljiva, funkcija je trajno na razpolago.

Sončni kolektor Vitosol 200-FM, dvo družinska hiša v Geisenfeld

Privlačen na vseh strehah

Vitosol 200-FM je prava odločitev, kadar želite, da se kolektor dobavi z okvirjem v RAL odtenku po vaši želji. Standardno je okvir kolektorja lakiran v temno modro barvo in tako paše na vsako streho.


Sončni kolektor Vitosol 200-FM – integracija v streho

Integracija v streho

Za harmonično integracijo se lahko sončni kolektor Vitosol 200 FM, tip SV2G (pokončno) ali tip SH2G (vodoravno), montira v strešno konstrukcijo.

Trajno tesni in dobro izolirani

Neprekinjeno upognjen aluminijast okvir in brezšivno vstavljeno steklo zagotavljata trajno tesnost in visoko trdnost kolektorja. Zadnja stena je neprebojna in odporna proti koroziji. Izredno učinkovita toplotna izolacija zmanjšuje toplotne izgube predvsem spomladi, jeseni in pozimi.

Okvir kolektorja Vitosol 200-FM

Okvir kolektorja s posebnim notranje strešnim profilom za sprejem prekrivnega okvirja.


Preprosta montaža

Oba kolektorja se odlikujeta s preprosto montažo. Integrirane cevi iztoka in povratka omogočajo s fleksibilnimi vtičnimi povezavami valovitih cevi iz plemenitega jekla varno montažo tudi pri večjih kolektorskih poljih. Povsem preprosto se lahko med seboj poveže do dvanajst sončnih kolektorjev. Ravni kolektorji so univerzalno primerni za montažo na streho, integracijo v streho in montažo na opornike, na primer na ravnih strehah. Montažno prijazen Viessmannov pritrditveni sistem za kolektorje je sestavljen iz statično preizkušenih in proti koroziji odpornih sklopov iz plemenitega jekla in aluminija.


esop-online.jpg

ESOP-Online

Mit ESOP-Online steht Ihnen ein Berechnungsprogramm für thermische Solaranlagen zur Verfügung, mit dem die verschiedenen Produktkonstellationen und -kombinationen verglichen und deren Wirtschaftlichkeit gegenüberstellt werden können.

Nach der Eingabe aller notwendigen Parameter berechnet ESOP die Richtwerte für die Einstrahlungsenergie und den daraus erzielbaren Systemertrag sowie den prozentualen Anteil der Deckung des Gesamtenergiebedarfs bei verschiedenen Kombinationsmöglichkeiten.