Vitomax HS-EH

Hibridni parni kotel

Z veseljem vam predstavljamo hibridni kotel za industrijsko uporabo, ki je kombinacija standardnega mnogovodnega parnega kotla in električnih prirobničnih grelnikov.

Proizvodnja pare: 1,2 do 8,4 t/h
H2 pripravljen
Zmanjšanje emisij dimnih plinov
Optimiziran postopek zagona

Vaš sogovornik za kotle Vitomax

Poiščite sogovornika
Hibridni parni kotel

proizvodnja pare: (1,2 do 8,4 t/h | ~ 0,8 do 5,6 MW (večje moči in tlaki na zahtevo)

Razmerje med zgorevanjem in elektriko

približno 4:1

Optimiziran postopek zagona

z uporabo električne energije

H2 pripravljen

omogoča uporabo mešanice vodika

Izravnava konic obremenitve in široko regulacijsko območje

zagotavlja boljše prilagajanje pri delnih obremenitvah

Zmanjšanje emisij dimnih plinov

COx ali NOx

Večja učinkovitost

v primerjavi z modeli, ki delujejo le na fosilna goriva

Manjša uporaba fosilnih goriv

tako so skupni obratovalni stroški nižji

Visoka zanesljivost oskrbe

ob izpadu fosilnega energenta

Hitra razpoložljivost toplotne energije

z električnim vzdrževanjem stanja stand-by

Enostavno vzdrževanje kotla v toplem stanju

izognete se taktiranju gorilnika

Hibridni kotel Viessmann Vitomax HS-EH

Vitomax HS-EH, visoka zanesljivost oskrbe z uporabo električnih grelnikov

Novi hibridni kotel Viessmann Vitomax HS-EH združuje preizkušen mnogovodni parni kotel z dodatnimi električnimi prirobničnimi grelniki.

Proizvodnja pare z elektriko v tem hibridnim kotlom ponuja številne prednosti. Pri tem je v ospredju skrb za ekologijo, energetska učinkovitost in stroškovno optimalna proizvodnja pare. Enako pomembna sta tudi njegova visoka zanesljivost in razpoložljivost pri obratovanju. To zagotavlja nemoten osnovni industrijski proces. Naša ponudba izdelkov vključuje medsebojno usklajene komponente in sisteme. To ni le ekonomična in v prihodnost usmerjena rešitev, temveč omogoča tudi uporabo za številne industrijske aplikacije.

Kaj je značilno za hibridni kotel Vitomax HS-EH?

Hibridni kotli za proizvodnjo pare uporabljajo odvečno električno energijo, s čimer zmanjšajo uporabo konvencionalnih goriv. To ne zagotavlja le večje prijaznosti do okolja, temveč tudi večjo zanesljivost delovanja in varčno obratovanje.

Viessmannov hibridni kotel Vitomax HS-EH se odlikuje z višjim izkoristkom kot primerljivi modeli, ki uporabljajo samo fosilna goriva. Na ta način je mogoče prihraniti tudi pri fosilnih gorivih. S tem se zmanjšajo skupni obratovalni stroški. Prav tako se varčuje z dragocenimi, omejenimi energetskimi viri. V osnovi so obratovalni stroški nižji, ker hibridni kotel uporablja poceni električno energijo. To je lahko nočna električna energija, pa tudi presežek lastne sončne elektrarne. Električna pomoč pri proizvodnji pare ima tudi to prednost, da zmanjšuje emisije ogljikovih in dušikovih oksidov (COx in NOx) v dimnih plinih. To pa pomeni, da mora podjetje plačevati manjše dajatve za emisije. Druga prednost uporabe električne energije je visoka zanesljivost oskrbe. Če fosilni viri energije odpovedo, lahko hibridni kotel to sorazmerno nadomesti. Prekinitve v procesih so tako znatno zmanjšane ali celo preprečene.

Z uporabo električne energije je mogoče optimizirati zagonski postopek saj preprečuje, da bi dimni plini padli pod točko rosišča. Ko je doseženo obratovalno stanje, se kotel preklopi na primarno gorivo ali pa delujeta oba vira paralelno. To pomeni, da se lahko uporabljajo tudi goriva, ki imajo nizko točko rosišča dimnih plinov ali katerih kondenz bi bil škodljiv. Tako kot vsi Viessmannovi mnogovoodni kotli so tudi hibridni kotli Vitomax HS-EH pripravljeni na uporabo H2 in omogočajo uporabo mešanice vodika.

Poleg tega uporaba hibridnih kotlov omogoča izravnavo koničnih obremenitev. Poveča se tudi regulacijsko območje delovanja. To pomeni, da je mogoče zagotoviti boljšo oskrbo pri delnih obremenitvah.

Nazadnje, električno ohranjanje kotla v stand-by ponuja nekatere prednosti med uporabo. Omogoča hitro razpoložljivost zaradi skrajšanega zagonskega obdobja in preprečuje nepotrebno ciklično delovanje gorilnika (taktiranje). To pa zmanjšuje obrabo in s tem prihranek pri stroških.

Delovanje hibridnega kotla

Da bi omogočili smotrno porabo električne energije, sta v hibridni kotel Vitomax HS-EH vgrajena do dva grelna vložka t.i.   "prirobnično grelno telo". S kotlom je povezana prek prirobničnega priključka. Odlikuje jih visoka odpornost proti koroziji in mehanskim obremenitvam. Odvisno od različice je dolžina potopitve grelnih vložkov do 4,5 metra.

Pomen za energetski prehod

Če izberete hibridni kotel Viessmann, prispevate k energetskemu prehodu. Ta sistem do določene mere uporablja načelo "power-to-heat" in za proizvodnjo pare uporablja električno energijo. Na ta način se lahko na ekološko in ekonomsko smiseln način izkoristijo bodisi presežki samoproizvodnje električne energije bodisi proizvodne konice iz električnega omrežja. S tem se zmanjša poraba fosilnih goriv. Električna energija iz vetrne in sončne energije ne povzroča emisij. Na ta način vam hibridni kotel omogoča podnebju prijaznejši in hkrati v prihodnost usmerjen pristop. To je tudi nadaljnji korak k temu, da ne bi presegli omejitve Pariškega sporazuma o globalnem segrevanju za največ 1,5 stopinje Celzija.

Pošljite povpraševanje o hibridnem kotlu Vitomax HS-EH

Viessmannov hibridni kotel se lahko uporablja za proizvodnjo pare. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali in vas podprli pri vaših projektih. Če imate dodatna vprašanja, vas prosimo, da zaprosite za individualno strokovno svetovanje. Naši strokovnjaki bodo skupaj z vami pregledali vaše projektne zahteve in ugotovili, kaj je mogoče.