Vitomax HW-EH

Hibridni vročevodni kotel

Z veseljem vam predstavljamo hibridni kotel za industrijsko uporabo, ki je kombinacija standardnega mnogovodnega kotla in električnih prirobničnih grelnikov.

Toplotna moč: 0,8 do 5,6 MW
H2 pripravljen
Izravnava konične obremenitve
Zmanjšanje emisij dimnih plinov
Optimiziran postopek zagona

z uporabo električne energije

H2 pripravljen

omogoča uporabo mešanice vodika

Izravnava konic obremenitve in široko regulacijsko območje

zagotavlja boljše prilagajanje pri delnih obremenitvah

Zmanjšanje emisij dimnih plinov

COx ali NOx

Večja učinkovitost

v primerjavi z modeli, ki delujejo le na fosilna goriva.

Manjša uporaba fosilnih goriv

tako so skupni stroški med delovanjem nižji.

Visoka zanesljivost oskrbe

ob izpadu fosilnega energenta

Hitra razpoložljivost toplotne energije

z električnim vzdrževanjem stanja stand-by

Enostavno vzdrževanje kotla v toplem stanju

izognete se taktiranju gorilnika

Hibridni kotel Viessmann Vitomax HW-EH / LW-EH

Vitomax HW-EH / LW-EH: hibridni kotli za industrijsko proizvodnjo vroče vode

Z visokotlačnimi (HW-EH) in nizkotlačnimi (LW-EH) kotli Viessmann Vitomax lahko prispevate k energetskemu prehodu. Hibridni kotli namreč poleg fosilnih goriv za proizvodnjo toplote delno uporabljajo tudi električno energijo. Načelo "power-to-heat" omogoča varčno rabo virov in hkrati zmanjšuje emisije dimnih plinov pri proizvodnji vroče vode. Poleg tega brezhibno povezani sestavni deli Viessmannovih sistemskih rešitev zagotavljajo zanesljivo delovanje.

Po čem se razlikujejo visokotlačni in nizkotlačni toplovodni kotli?

Pomembna značilnost vročevodnih kotlov Viessmann Vitomax HW-EH / LW-EH je hibridni način delovanja in sicer tlačnih gorilnikov in električnih grelnih vložkov. Na podlagi tega ponujajo višjo učinkovitost kot primerljivi modeli, ki uporabljajo samo fosilna goriva. To ima tako ekološke kot ekonomske prednosti. Manjša poraba varčuje z omejenimi viri ter zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida in dušikovih oksidov. Medtem ko slednje pozitivno vpliva na ogljični odtis podjetja in na pristojbine za emisije, nižja poraba fosilnih virov aktivno zmanjšuje obratovalne stroške. To velja tudi za uporabo poceni električne energije, ki se lahko v času presežne elektro proizvodnje dovaja iz električnega omrežja ali pa jo z lastno elelktrarno proizvede podjetje samo. Delovanje z dvema energetskima viroma prispeva k visoki zanesljivosti oskrbe: v primeru izpada fosilnih virov je mogoče to sorazmerno premostiti z elektriko. Na ta način je mogoče zmanjšati prekinitve v osnovni dejavnosti podjetja.

Uporaba alternativnih goriv

Dodatne prihranke pri fosilnih virih je mogoče doseči z uporabo biogenih goriv in vodika. Hibridni kotli Vitomax HW-EH / LW-EH so namreč 100-odstotno pripravljeni na H2 in omogočajo delovanje tako s tekočimi kot s plinastimi biogenimi viri energije.

Optimalno delovanje hibridnih kotlov Vitomax HW-EH / LW-EH

Električna energija zagotavlja optimalni postopek zagona. To pomeni, da je mogoče preprečiti, da se temperatura dimnih plinov zniža pod točko rosišča. Ko je doseženo stabilno obratovalno stanje, lahko kotel deluje samo s primarnim gorivom. To omogoča tudi uporabo goriv, ki imajo nizko točko rosišča dimnih plinov in bi kondenza povzročil škodo. Povečano regulacijsko območje in kompenzacija konic obremenitve omogočata tudi boljše upravljanje v primeru delnega zmanjšanja obremenitve. Električno vzdrževanje hibridnih kotlov Vitomax HW-EH / LW-EH v stand-by stanju ponuja prednosti pri uporabi. Poleg hitre razpoložljivosti na takšen način tudi preprečuje nepotrebne vklope gorilnika (taktiranje). To preprečuje obrabo, prispeva k daljši življenjski dobi komponent in zmanjšuje stroške.

Tehnični podatki

  • Toplotna moč:   ~ 0,8 do 5,6 MW
  • Razmerje med fosilnim gorivom in elektriko: ~ 4:1
  • Večje zmogljivosti in tlaki na zahtevo

Grelni vložki omogočajo učinkovito rabo električne energije

Hibridni kotli Viessmann Vitomax HW-EH / LW-EH imajo do dva grelna vložka, ki električno energijo pretvarjata v toploto. Ta nato služi za ogrevanje kotlovske vode. Grelni vložki so "prirobnični grelniki" in so na kotel priključeni prek prirobnice. Glede na zahteve je globina potopitve do 4,5 metra. Debelina stene do 2,1 milimetra zagotavlja visoko odpornost proti koroziji in mehanskim obremenitvam.

Pošljite povpraševanje o hibridnih kotlih Vitomax HW-EH / LW-EH

Viessmannovi hibridni kotli Vitomax omogočajo podnebju prijazno in stroškovno učinkovito proizvodnjo tople vode za industrijska področja uporabe. Naši strokovnjaki bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in z vami pregledali zahteve vašega projekta. Skupaj boste našli pravi sistem - tudi v primeru posebne rešitve za posamezen projekt.