Vitomax HS-E

Poplnoma električno, varčno in čisto

Vitomax HS-E

Električni parni kotel

Več o posebnih lastnostih električnega kotla Viessmann Vitomax HS-E za industrijsko uporabo najdete tukaj.

Proizvodnja pare: 0,5 do 5,0 t/h
Nizki obratovalni stroški
Hiter hladen zagon
Brez emisij dimnih plinov
Električni parni kotel

proizvodnja pare: 0,5 do 5,0 t/h | 0,45 do 4,5 MW

Dovoljeni delovni tlak

6 do 25 bar (večja moč in tlak na zahtevo)

Široko regulacijsko območje in izravnava koničnih obremenitev

tudi za zadovoljevanje delnih obremenitev

Nizki obratovalni stroški

z uporabo poceni električne energije

Možnost hitrejšega hladnega zagona

prihranek časa, saj zagon gorilnika ni več potreben.

Brez emisij dimnih plinov

COx ali NOx

Visoka učinkovitost

nad 99%

Visoka zanesljivost oskrbe

z uporabo kot redundančni kotel

Hiter prehod iz stanja pripravljenosti

kot tudi električno vzdrževanje stanja stand-by

Dimnk, gorilnik, oskrba in skladiščenje goriva

niso več potrebni, kar pomeni prihranek denarja in zmanjšanje prostorskih potreb.

Manjši postavitveni prostor in teža

v primerjavi z običajnim kotlom

Enostavno vzdrževanje kotla v toplem stanju

omogoča dodatno prednost

Električni kotel Viessmann Vitomax HS-E

Električni kotli Viessmann - popolnoma električni, energetsko učinkoviti in brez emisij  

Za industrijsko uporabo je pomembno, da kotli zagotavljajo energetsko učinkovitost in emisijsko ustreznost. Poleg tega je treba zagotoviti visoko zanesljivost delovanja in visoko   razpoložljivost. Učinkoviti energetski sistemi Viessmann ponujajo prav te lastnosti - zdaj tudi v obliki popolnoma električnih kotlov za industrijo. Naša ponudba izdelkov vključuje medsebojno usklajene komponente in sisteme. To ni le ekonomična in v prihodnost usmerjena rešitev, temveč omogoča tudi uporabo na različnih področjih. Nenazadnje mora podjetje plačevati manj emisij, saj kotel Vitomax HS-E ne proizvaja emisij COx ali NOx iz dimnih plinov.

Kaj je značilno za električni kotel Vitomax HS-E?

Za Viessmannove električne kotle je v osnovi značilno, da za proizvodnjo pare uporabljajo samo električno energijo. To prinaša številne prednosti - ne le v smislu prijaznosti do okolja zaradi neuporabe fosilnim gorivom, temveč tudi v smislu stroškov.

Predvsem v primerjavi s   konvencionalnim kotlom z gorilnikom ponuja Viessmannov električni kotel številne prednosti, zlasti ko gre za prihranek časa. Med drugim je mogoč hitrejši hladni zagon, saj ni več potreben zagon gorilnika. Poleg tega imajo upravljavci sistemov koristi tudi od hitrejše razpoložljivosti električnega kotla iz stanja pripravljenosti. Zelo učinkovit je tudi za vzdrževanje kotlov v toplem stanju.

Električni kotel pa poleg samih procesov pridobiva točke tudi na področju obratovanja. Še posebej impresivna sta izravnava konic obremenitve in široko regulacijsko območje obratovanja. Na ta način je mogoče bolje obvladovati tudi delne obremenitve. Vitomax HS-E se lahko uporablja tudi kot rezervni kotel. S tem se poveča zanesljivost oskrbe, kar je še posebej pomembno v industriji. V primeru okvare kotlov, ki delujejo na fosilna goriva, delujočih procesov ni treba prekiniti. V tem primeru se lahko električni kotel optimalno uporabi za premostitev. Posebej impresiven je visok izkoristek električnega kotla, ki znaša več kot 99 odstotkov.

Prednosti - prihranek pri stroških in prostoru

Električni kotel Viessmann ponuja prednost tudi v finančnem pogledu. Ker ni potrebno fosilno gorivo, ni potrebe po zalogovniku goriva, napeljavah za dovod goriva ali gorilnikih. S tem prihranite denar in zmanjšate prostor, ki je potreben za kotlovsko postrojenje. Še ena prednost kotla Vitomax HS-E je, da niso več potrebni sistemi za odvod dimnih plinov, saj če gorivo ne gori, ne nastajajo okolju škodljivi dimni plini. Posledično je potrebna manjša postavitvena površina in bistveno manjša teža v primerjavi s konvencionalnimi kotli, ponujata dodatne pozitivne argumente za uporabo električnih kotlov. Poleg tega se lahko dejanski obratovalni stroški električnega kotla zmanjšajo z uporabo cenejše električne energije. Uporabljate lahko nočno električno energijo ali lastno proizvedeno električno energijo.

Delovanje električnega kotla Vitomax HS-E

Električni kotel Viessmann lahko porablja presežek električne energije, zato ekološko in ekonomično izkoristi proizvodne konice pri proizvodnji električne energije. Grelni vložek pretvarja električno energijo v toploto, ki se nato uporabi za proizvodnjo pare. Grelni vložek je prirobnični grelnik, ki je s prirobnico pritrjen na kotel in tako ustreza veljavnim standardom DIN. Debelina stene do 2,1 milimetra zagotavlja visoko odpornost proti koroziji in mehanskim obremenitvam. Glede na zahteve strank so možne različne dolžine potopitve grelnih vložkov do 4,5 metra.

Pomen za energetski prehod

Z uporabo električnega kotla v industriji lahko naredite korak v smeri energetskega prehoda. Pri tem velja načelo power-to-heat, tj. uporablja električno energijo za proizvodnjo pare in toplote. Na ta način je mogoče smiselno izkoristiti vse večji delež obnovljivih virov energije, zlasti vetra in sonca, v električnem omrežju.

S tem že stopate na podnebju prijaznejšo pot in si zagotavljate sistemsko rešitev, ki je odporna na prihodnost. Pariški sporazum jasno določa, da globalno segrevanje ne sme preseči 1,5 stopinje Celzija. Ta cilj je mogoče doseči le, če bodo zasebne in javne naložbe podpirale izvajanje teh ciljev.

Pošljite povpraševanje o Vitomaxu HS-E

Viessmannov električni kotel se lahko uporablja za proizvodnjo pare ali toplote. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali in vas podprli pri vaših projektih. Če imate dodatna vprašanja, nas kontaktirajte za individualno strokovno svetovanje. Naši strokovnjaki bodo skupaj z vami pregledali vaše projektne zahteve in ugotovili, kaj je mogoče.